adomány - támogatás


Sir Gabriel # 2014.10.20. 04:42

Köszi Ügyvéd Úr, ha ez így van, akkor van egy nagyon kedvező adózású módszerem rá. :)

Következő kérdés: Az alapítvány nem adhat semmilyen ellenszolgáltatást a gazdasági társaság támogatójának a cégnév és a tevékenység feltüntetésén kívül. Megsérti-e ezt a szabályozást az, hogy ha az alapítványnak van egy olyan támogatója, aki egyébként az alapítvány támogatóinak ad kedvezményt, vagy térítésmentes szolgáltatást a saját tevékenysége keretein belül?

ObudaFan # 2014.10.18. 08:55

Szerintem semmi nem zárja ki és mellesleg bevett gyakorlat. Munkaviszonyban, esetleg megbízási viszonyban.

Sir Gabriel # 2014.10.18. 07:31

Látom, nem túl aktív ez a téma, de ide tartozik az én kérdésem is:

Egy alapítvány adhat-e jövedelmet annak, aki adományt gyűjt neki? Sehol sem olvastam iránymutatást arról, hogy az adománygyűjtők munkáját ki lehet-e fizetni valamilyen formában, én pedig szeretném, ha tudnék fizetni azoknak, akik az alapítványunknak pénzt szereznek. Elvileg az adomány, vagy támogatás az alapítvány bevételei közt szerepel, a józan földművelő eszem pedig azt mondja, hogy akár sikerdíjat is adhatnék annak a személynek, aki szerez nekünk ilyen bevételt. Jól gondolom?

számvető # 2014.06.18. 08:04

Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségüket:

Alapítvány mely bevételeit tekintsünk a civil törvény szerint támogatásnak, melyeket adományoknak, hogy a jövőben ezt külön ki tudjuk mutatni. Hogyan értelmezendő az ADOMÁNY kifzejezés? Mi minősül adománynak? Az általam képviselt alapítvány beszámolójában a célszerinti tevékenységhez kapott, létesítő okiratban rögzített céljaira – ellenszolgáltatás nélkül kapott pénz TÁMOGATÁSOK címszó alatt szerepel. Az alapítvány közhasznú minősítéssel rendelkezett, illetve 2014-ben (a meghatározott időszakig) kérte az új közhasznú besorolást is.

Köszönettel:
Szabó Zoltánné