lakcímnyilvántartás - hamis bejelentkezés


wers # 2015.09.05. 13:28

Vicces a hozzászólásod
Ezt idézetnek szántam volna az előbb, csak nem úgy sikerült (ez a bénaságon viszont tényleg vicces)

wers # 2015.09.05. 13:24

Vicces a hozzászólásod
hmm, tényleg nem viccnek szántam, csak értelmesebb nem jutott eszembe. (és értelmesebbet tőled azóta sem olvastam)

Miért ne bontanám fel, amikor az én lakcímemre jött és amikor azelőtt sohasem hallottam arról, hogy a más levelét felbontani büntetendő?

:))) naaa (ez már viccesebb)

Minap két unokámat vittem kocsival, kisebbik (még nincs négy éves) szól, piros a lámpa, ugye meg kell állni? Igen, persze. Nagyobbik már rafkósabb, azért, mert megbüntet a rendőr?
Nem, én mindig megállok, ha tilos (mert tilos).

Gyanítom, ha ide tudsz írni, és elolvasni a válaszokat, akkor az is feltűnik, ha nem neked érkezik egy levél.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.05. 07:56

Én a feleségem levelét sem bontom fel, és ő sem az enyémet.
+1.
És ehhez, hogy ti. a nem nekem címzett levelet nem bontom fel, nem kell jogi ismeret. Tkp. elemi illemszabály.

Bori Bori # 2015.09.05. 07:04

"és én felbontom, akkor levéltitkot sértek és öt év börtönt kaphatok?"
"sohasem hallottam arról, hogy a más levelét felbontani büntetendő? "

Ez nem ellentmondásos? Ejnye-bejnye.

Ne vedd ezt ilyen vérkomolyan. Én is felbontottam az előző bejelentkezettek levelét. Szeretem tudni, mikor számíthatok végrehajtásra, foglalásra a házamban.
Busines Law most biztosan közérdekű feljelentést tesz ellenem. :D

Bea1 # 2015.09.05. 06:35

a törvény nem tudása nem mentesít a büntetés alól.

wers # 2015.09.04. 14:39

Tán a kalandvágy? Börtönben még nem volt.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.09.04. 13:15

De miért bontanád fel?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.07. 20:46

Ez nem egészen így van. Még elméletileg se. Gyakorlatilag meg pláne nem.

Bori Bori # 2015.08.07. 20:15

Ingóságokat az adós állandó bejelentett lakcímén foglalnak. Rosszul tudom? Bizonyítani se tudom, hogy a plazma tévém nem az enyém.

Sherlock # 2015.08.07. 20:05

Dehogy foglalt volna.

Bori Bori # 2015.08.07. 19:45

Na. Szóval. Megvilágosodtam, igen, fiktiválási határozat nélkül foglalt volna.
Beengedtük őket, tisztáztuk, nem erőszakoskodtak, nem akartak, értelmes emberek módjára viselkedtek. Zárójelben megjegyzem, értetlenül állok a "szemét állat bírósági végrehajtók" megnyilvánulások előtt. Pedig a végrehajtó irodában is jártam többször is. Lehet, hogy adósként másképp látnám a világot.

Bori Bori # 2015.08.07. 19:13

BL
Adásvétel, birtokbaadás, 8 személy kijelentve. Utána jöttek a végrehajtók. Gondolom, nem nézegetik naponta a lakcímnyilvántartót.
Mivel a végrehajtásban nem voltam érintett, nem is lehetett tudomásom az ügyben keletkezett egyik iratról sem. Hogy az adásvétel előtt hányszor jártak erre a végrehajtók, szintén halvány lila gőzöm sincs. Arról sincs sejtésem, mit tudott a végrehajtó és mit nem.
Valójában nem is értem a kérdésedet.

Bori Bori # 2015.08.07. 15:04

Teljesen jogos a végrehajtótól való félelem is. Nálunk 2 db bírósági végrehajtó akart foglalni itt lakásunk 2 éve alatt. A fiktiválásnak köszönhetően mind a 8 személyről tudtunk lobogtatni jogerős határozatot.

Bori Bori # 2015.08.07. 14:39

A postán felesleges leadni, nem kell tudniuk, kik vannak bejelentve a többszáz ingatlanba, ahova kézbesítenek. Az a dolguk, hogy kézbesítsenek. Ha normál küldemény, csak be van dobva, és nem a tiéd, akkor begyújtasz vele a kazánba vagy kidobod a kukába. Ha ajánlott és nem a tiéd, át sem veheted, mivel csak közeli hozzátartozó veheti át az ajánlott postai küldeményeket. Ha értesítőt dobnak be ajánlott küldemény érkezéséről, a postahivatalban sem veheted át, mert nem vagy közeli hozzátartozó.

Az okmányirodában ingyenes a fiktiválás. A fiktív személyt beidézik személyes megjelenésre egy ajánlott, nevére szóló levélben. Fontos, hogy ezt ne vedd át (át se veheted, mert nem vagy közeli hozzátartozója). Amennyiben nem kereste jelzéssel visszamegy a hivatalba a levél, és a fiktív ember nem jelenik meg a megadott időpontban náluk, határozatot hoznak, ezzel törlik a bejelentett személyek közül, és érvénytelenítik a lakcímkártyáját. Ennyi, nem több.

Sherlock # 2015.08.07. 10:56

A 3-as pont hülyeség. Ez a tényleges infó?

noilar # 2015.08.07. 10:40

Nem vagyok jogász, lehet ezért is próbálok segíteni...

1., Lakcímrendezési eljárásnak hívják amikor az KEK-KH rendelkezésre bocsátja a lakcímbejelentő másolatát (ebből kiderül hogy mikor és milyen szállásadói aláírással jelentkezett be az illető)

2., Büntető feljelentést addig nem tennék amíg az 1., pontból ki nem derül hogy ki és mikor jelentette be a delikvenst.

3., Fiktiválás elindítása pedig erősen javasolt, mert ha az illető megjelenik hogy ő itt lakik és be akar menni akkor rendőr még akár segíteni is fogja ebben az ott lakó tulajdonos ellenében is. De a végrehajtós story is előfordulhat.

Sokat segíthet az ilyen okoskodó hajlamú embereken ha tényleges infót kap amivel szakszerűen tud élni szükség esetén.
Viszont a jogászok zöme nem érdekelt abban hogy a laikus képbe kerüljön, mert akkor rá már nincs szükség.


noilar

Sherlock # 2015.08.07. 04:21

Volt már olyan Mo-n, hogy a végrehajtó a szomszéd kocsiját vitte le véletlenül és hónapokig tartott, mire visszakapta a vétlen tulaj.

Ez nem a kurucinfo, hanem egy jogi fórum.

gerbera317 # 2015.03.21. 18:49

Valamennyi bajban mégis lehet, de ez csak rajta múlik. Például az illetőt keresheti a végrehajtó ezen a címen. A posztoló amolyan okostojásnak tűnik, aki az együttműködés legkisebb jele nélkül, durván megpróbálná elhajtani a végrehajtót. Na, ha ez bekövetkezik, akkor tényleg bajban lesz. De ezt a bajt is nem az előzmény miatti tényállás generálná, hanem maga a posztoló. Ilyen volt, van, és mindig is lesz...

wers # 2015.03.21. 11:47

Sem nagy, sem kicsi bajban nem vagy.
Azt firtatni most, hogy hogyan került erre a címre a bejelentésre, és miért nem került törlésre, már felesleges. (ezen ne bosszantsd magad)

Kezdeményezted a fiktiválást, amit visszautasítani nem fognak, hiszen te vagy a tulajdonos, és az illető valóban nem ott lakik. Az eljárást az okmányiroda le fogja folytatni, bár ezt nem az önkormányzatnál kell kezdeményezni, de ők majd hivatalból átteszik az ügyedet. (e-felől azért érdeklődhetsz)

Neked már nincs más dolgod, mint vársz. Bajban azért nem vagy, mert attól, hogy oda be van jelentve, semmi joga a alkásodhoz nincs. Nem kell aggódnod.

Katsa # 2015.03.21. 09:17

Nem értem a megjegyzést.

Valaki a tudtom és beleegyezésem nélkül bejelentkezett a saját tulajdonomban álló lakásba. A lakás egyedüli tulajdonosa, egyben haszonélvezője én vagyok.
Itt a házastársamon, a gyerekemen kívül soha senki nem lakott, soha senkit nem jelentettem be. A lakást néhány évvel az után vettem meg az önkormányzattól, amikor özvegy lettem.

Tehát csak és csakis én vagyok az, aki bejelenthetett volna ide bárkit is. De én nem tettem.

A három küldemény kapcsán derült fény rá, hogy valaki mégis megtette.

Az önkormányzatnál az ügyintéző megtagadta, hogy a bejelentkezés körülményeiről, arról, hogy az illető milyen jogcímen jelentkezett be hozzám, kiadja a másolatot. Jogosan tette-e? Mi a teendő? Hogyan kell elindítani a kényszerkijelentést?

Komoly bajban vagyok. Egy jogásznak az erre a válasza, hogy "De ráérsz..."???????

Csodálkozom. Eddig Öntől olvastam a leghasználhatóbb tanácsokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.20. 20:06

De ráérsz...

Katsa # 2015.03.20. 19:21

Tisztelt Jogászok!

Több levél érkezett a tulajdonomban álló lakásom pontos címére (kerület, utca, ház, emelet, ajtó).

1. A leveleket lefényképeztem, hogy látsszék a küldő és a címzett.

2.Rákerestem a cégre, amelyik a levelet küldte. E-mailben értesítettem őket, hogy a címzett ismeretlen, a cím nem valós. Egyúttal utasítottam őket, hogy töröljék adatbázisukból a címemet, s hogy megtiltom, hogy akár reklám céljából is használják.
Válaszlevelükben értesítettek, hogy tudomásul vették.

3. A postán bejelentettem, hogy "címzett ismeretlen". A leveleket sértetlen állapotban átadtam. A bejelentésemről másolatot kaptam. (csak kérésre, de ez már egy másik vonal..)

4. Bementem az önkormányzathoz, s kértem információt arról, hogy a lakásomban kik vannak bejelentve (rajtam kívül senki nem lehet).
Fordulat: az illető be van jelentve!

5. Kértem a bejelentés fiktívvé nyilvánítását. (Mint kiderült, félrevezettek, mert azonnal be kellett volna indíttatnom az eljárást, hogy töröljék.) Az ügyintéző szabadságon volt, átvették a kérelmet.

6. Két nap múlva az ügyintézővel személyesen beszéltem. Kértem, hogy adjon másolatot arról, hogy mikor, milyen jogcímen jelentkezett be az illető. A kérelmének meg kell lennie az önkormányzatnál.

Az ügyintéző megtagadta. Azt mondta, hogy ő nem tudja lehívni, csak a központi lakcímnyilvántartó, de az sem fog nekem adni belőle másolatot.

Tegyek büntető feljelentést a rendőrségen.

Magammal vittem a kérelmet, tanúkkal hitelesítve, az adásvételi szerződést, mely igazolja, hogy egyedüli tulajdonosa vagyok a lakásomnak (egyben természetesen haszonélvezője is), a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat.

Kérdésem:
Jogosan tagadta-e meg az önkormányzatnál az ügyintéző, hogy a saját tulajdonomban álló lakásomba való bejelentkezésekről pontos információkat (név, a bejelentkezés dátuma, hogy milyen minőségben jelentkezett be stb.) és írásbeli másolatot kapjak.

Előre is köszönöm a választ!
:-)