Végrehajtási "felfüggesztése"


ObudaFan # 2006.11.07. 22:15

Lehet, hogy jobban megválaszolható lenne a kérdés a konkrét eset ismeretében. Mire tekintettel függesztették fel az eljárást?
A határozat megváltoztatása vagy megsemmisítése várható, vagy a felfüggesztést különös méltánylást érdemlô körülmény indokolja?

lewho # 2006.11.07. 12:01

egen ez így van:)

viszont van egy sereg eljárás, amit még az alapján köll(ene) elbírálni, pl. a 2005. nov.1. előtt indult ügyek végrehajtási része....(lévén a közig eljárás 1 és oszthatatlan az okosok szerint, eljárás=1. 2.fok+vh)

szóval?

(legközelebb odaírom, h tom h nincs már hatályban:)

Egyjogász # 2006.11.07. 11:27

Szia!

Az Áe. közel egy év óta nincs hatályban.

lewho # 2006.11.07. 07:59

Helló!

Végrehajtás felfüggesztése Áe. szerint közig.vh.ban:

A végrehajtást általában legfeljebb harminc napra lehet felfüggeszteni.

Kíváncsi lennék a gyakorlatra, bővebb magyarázatra, hol tudnék utána nézni, adjatok vmi 5letet!
Kommentár szerint lehet többször is egymás után felfüggeszteni.
Az általában 30 nappal kapcs. milyen kivételek vannak?

julius # 2005.03.12. 21:34

Gyepa el kell, hogy keserítselek, de nagyon rossz tapasztalataim vannak a bírósági végrehajtókkal és a bírósági végrehajtással kapcsolatosan! Az esetek többségében nem éri el a végrehajtás a célját és a végrehajtást kérőt "hülyének" nézik!

Bubó # 2005.02.28. 21:48

Számomra nem.

gyepa # 2005.02.28. 06:42

Kösz, Bubó, de nem a kérdésemre válaszoltál.

Bírósági felfüggesztő határozat nélkül visszatarthatja-e az összeget? Számomra ez kétségés.

Bubó # 2005.02.27. 11:46

Javaslom, legyél egy kicsit türelmesebb a végrehajtóval szemben.
Gondolom tudod, hogy a végrehajtás korlátozási perekben a bíróság az adós keresetének benyújtásakor nyomban értesíti a végrehajtót. Ugyancsak értesíteni fogja arról is, hogy az adós visszavonta a keresetét. Tehát azt követően a végrehajtó folytatni fogja az ügyben a tevékenységét, és átutalja részedre a pénzt.
Nem jellemző, hogy a végrehajtó a végrehajtást kérő "mutogatására" különösképpen "beijedne".
Ha találsz a végrehajtási törvényben megfelelő rendelkezést, amit a végrehajtó megszegett, akkor akár a kamaránál is eljárást indíthatsz ellene.
Általában a végrehajtó nem önhatalmúlag, hanem a Vht. alapján dolgozik, a te dolgod, hogy kifogást emelj ellene, ha hibát vét.

gyepa # 2005.02.27. 06:09

Ilyet nehezet kérdeztem volna?

gyepa # 2005.02.25. 05:28

Egy dühítő helyzetben vagyok.

Van egy végrahajtásom, amiben a végrehajtó be is inkasszózta a pénzt egy cégtől a saját számlájára, de nem utalja át nekem. Röviden: az adós végrehajtói kifogást jelentett be és perújítást kért a bíróságtól, amit az első tárgyalási napon visszavont (röhej, de ez van.) Ezekután írtam a végrahajtónak, hogy utalja már nekem a pénzt, azt válaszolta, hogy az adós kifogással ért a bíróságon, amíg a bírósági határozatot nem kapja meg, addig nem utalja át nekem, addig letéti számláján parkol a lóvé. Hiába mutogattam neki az adós perújítási kérelem viszavonását, cseszik rá. Jó, hát ha a szabály szabály, akkor mit lehet tenni, csak mérgelődni.

De. Most mondja egy ismerős, hogy végrehajtás felfüggesztését csak bíróság rendelheti el, a végrehajtó nem! Ilyen meg nem történt.

Kérdésem, van-e joga a végrehajatónak nem odadni nekem a beszedet pénzt, bírósági végrehajtási felfüggesztő határozat nélkül. (Ilyen alapon minden adós hetente 5 kifogást ad be, ozt soha nem jutok a pénzemhez, mert a végrehajtó önhatalmúlag visszatartja).

Köszönöm.