ELVESZETT JOGERŐ???


Kovács_Béla_Sándor # 2015.11.29. 12:24

Az az ítélet egy bizonyos közigazgatás (társadalombiztosítási) határozat jogszerűségéről szólt. Nincs olyan szabály, hogy ugyanabban a tárgyban soha nem lehet többé új határozatot hozni.

ObudaFan # 2015.11.29. 11:50

Született egy bírói ítélet egy jogszabályi környezetben, majd a megváltozott jogszabályi környezetben a tartós jogviszony későbbi sorsára vonatkozóan született egy döntés ezek szerint, amely a bírósági ítélettel érintett időszakot vélhetően nem érinti. Erre látatlanban nem lehet azt mondani, hogy sikerrel támadható. Lehet, hogy sikerrel támadható, de ennek eldöntéséhez egyrészt látni kellene a határozatokat, másrészt nem valószínű, hogy ezen az alapon lenne támadható.

Dr.Attika # 2015.11.27. 16:59

Jogorvoslati kérelmet kell benyújtani és azt megalapozandó be kell csatolni az ítéletet. Kormány rendelet nem írhat felül bírói ítéletet.

Numda # 2015.11.27. 16:54

Rokkant betegemet, aki "véglegesen rokkant, állapotában javulás nem várható", egyebek között ezt is tartalmazó több éve született jogerős bírósági ítélettel rendelkezik, kirúgták az ellátásból.

Most ugyanis a szakértői had berendelte, és bemutatott, csatolt bírósági ítélet ellenében megállapították, hogy meggyógyult. :-) :-(

A bírósági ítélet alapja természetesen igazságügyi orvosszakértői vélemény volt.

Ilyen van? Az állapota semmit nem változott az ítélet jogerőre emelkedése óta.

Szerzett jog.

Ezt így, hogy? Akkor a halottból is lehet jogszabálymódosítással élőt csinálni?

Egy kormányrendelet módosítása, változása hatályon kívül helyezheti az összes ilyen típusú jogerős bírói ítéletet akkor, nem?