Kell - e a tandijjat fizetnem?


jakuza # 2006.08.08. 15:36

hali!
:( sajna én jobbat nem tudok...

kérhet fizetési meghagyást, aztán ha akkor sem fizetsz per lehet a dologból.....bár valószínűbb, hogy a legközelebbi alkalommal nem engednek beíratkozni, amíg ki nem fizeted a tartozásodat, de nem kizárt az első lehetőség sem!

üdv

zsolez # 2006.08.04. 12:44

Szia jakuza!

Koszi az otletet, de mar irtam egy korrekt es reszletes levelet (oszinten), hogy milyen okokbol nem tudom befizetni,de hajthatatlan volt es nem fogadta el a kerelmet az utolagos passziv felev kerelemrol. De picit akkor ezekszerint felreertheto volt, mert az 3-ik felevet kerik szamon rajtam (tandijat), mert mar beirtam az indexbe. Hiaba toroltem a neptunt az index a lenyeg...

Mit tehet az iskola ha nem fizetek?

Koszonom:
Zsolt

jakuza # 2006.08.03. 08:58

én sem vágom túlságosan ezt a dolgot, de így elsőre azt mondanám, hogy azután a félév után kell fizetni, amire beíratkoztál...nem nagyon értem, hogy a második szemeszterre miért kéne fizetni....akkor is kitöltötted az indexet, meg beíratkoztál????

viszont én is csináltam a diploma után egy 2 éves vackot és majdnem ugyanígy jártam: a felét fizettem be a tandíjnak, de beadtam egy kérelmet, amelyben leírtam, hogy friss diplomás vagyok, meg anyagilag rosszul állok és elfogadták....a következő szemeszterre átviszik a pénzt és majd akkor kipótolom...
lehet, hogy nem egy nagy találmány, de én ezzel próbálkoznék a helyedben
vagyis jobbat nem tudok:(

üdv....

zsolez # 2006.08.01. 11:20

Tisztelt forumozok!

Nagy az en bajom. 2004-ben tavoktatason jartam a BMF-KGK-ra Muszaki Menedzser szakra. Rendesen befizettem a tandijjat az elso 2 felevben. Sajnos a 3-4-ik felevet mar nem tudtam vallalni. Azota sem jarok. Nemreg jott a level, hogy mind a ket felevem passziv felev lett es meg is szuntettek a tanuloi jogviszonyom. Sajnos nem ez a legnagyobb baj, hanem az hogy kernek tolem 120.000 HUF-t tandijjat. Az iskola ugyeit elkektronikus formaban a Neptun-on lehet intezni (Ott kitoroltem az osszes felvett tantargyamat meg jelentkezesi ido veg elott). Elmondasuk alapjan az a meghatarozo ami ott van. Am kiderult hogy meg sem? Felhivtam telefonon a Tavoktatasi Irodaban az igazgazo urat, aki elmondta, hogy lenyegtelen hogy a Neptunban mi van, mivel mar beirtam a leckekonyvbe a tantargyakat es azt ugye meg otthagytam a Tavoktatas irodaban, mert naluk van tanidoben, ezert o mar fizetett utannam arra a felevre es emiatt kell nekem is fizetni. Sajnos utolag neztem at a diakokra vonatkozo ugynevezett TVSZ-t. Azt elismerem, hogy a figyelmetlensegem es a tudatlansagom miatt nem adtam be kulon papiron halasztasi kerelmet. Mint kiderult nem eleg az hogy minden felvett tantargyat kitoroltem a Neptunon. De akkor miert hangsulyozzak ki, hogy az a mervado ami a neptunban van? Mivel mar 3-ik felevben sem jartam az iskolaban, akkor miert kell fizetnem? A TVSZ nem tartalmaz ilyen jellegu kotelezettseget. Kerem aki tud valaszoljon, mert igy gyerek, otp tartozas mellett nincs "folos" 120.000 HUF-om fizetni a semmiert.

Elore is koszonom

Udvozlettel:
Szabo Zsolt