bkv fenyegetőzés


rooney # 2012.02.08. 08:23

Üdvözlök mindenkit!
Én is kaptam Dr. Mihályitól bkv pótdíjat.
Felhívtam egy tök rendes csajjal beszéltem.Behívott, jöjjek be hozzam a személyi stb.és akkor megpróbál segíteni.Na lesz ami lesz ha már átvettem a levelet megyek.49000 forintról van szó.
Valamilyen Mária akihez kerültem az irodába.Én még ilyen segítőkész ügyvéddel nem találkoztam.Kinyomtatta a papírokat amit aláírtam oda adta.Sajna mind az én aláírásom volt.Egyetemista vagyok mit tehetek? Elmondta hogy van részletfizetés csak hozzak igazolást az egyetemről.1 év alatt kifizethetem! azért az nem rossz nem?Jobb mint ha kiadják végrehajtóhoz és kamatozik amíg nem lesz valamim nem? NA szóval kedves sorstársak van pozitív példa is.Soha nem gondoltam volna, hogy egy behajtó vagy ügyvéd rendes is tud lenni :)

Gabicsek # 2011.12.06. 18:37

fizetési meghagyás, amit a jegyző állít ki

Tán közjegyző, nem jegyző, különbség. Az önkormányzat jegyzője nem állít ki fizetési meghagyást.
Az önkormányzati levelek tartalma tartozások esetén az adók módjára történő behajtásról szokott szólni. A levelet mindenképp át kell venni. (saját érdek is)

blenk # 2011.12.06. 11:31

kérdésem a következő: szóval debreceni lakos vagyok. budapesten 2008. 1. 08. automatából vettem szakaszjegyet..persze az három megállóig érvényes..én a negyediknél szálltam le. siettem a vonathoz, na. elkaptak, persze cska én voltam olyan hülye, hogy meg is álltam..egyszer küldtek csekket azóta úgy 2009 második felében.. most december elsején megint jött egy levél egy 24ezer forintos csekkel..anyám átvette aláírta. olvastam ilyet, hogy egy év után jogilag nem tudják behajtani. ésatöbbi ésatöbbi. mit tegyek? fizessem be, vagy tojjam le? gondolom ez a nyomtatvány a bkv honlapján a méltányossággal kapcsolatban valami vicc lehet. hiszen nem sokan tudnak bármit is bizonyítani. na mindegy bármiféle segítséget előre is köszönök!

Kenderice # 2011.12.06. 09:55

Hát az nagyon rossz tanács volt, hogy ne vegye át a leveleket!!!
Tértivevénynél az át nem vett leveleket is kézbesítettnek tudják be. Vegye át, legalább kiderül, hogy ki és mit akar az önk.-tól. Valószínűleg fizetési meghagyás, amit a jegyző állít ki. Ha nem veszi át és nem mond ellen 15 napon belül, akkor már behajtható lesz a követelés AKÁR ELÉVÜLT, AKÁR NEM!
Utána már szaladgálhat fűhöz-fához, nehéz, hosszadalmas és drága lesz bármit is intézni.

aham # 2011.12.06. 08:59

sziasztok! lenne ey olyan kérdésem h egyik ismerőrömnek va 2004-2008 közötti tartozásai. Tértivevényes levelet ne kapott, visazont most 2 régebbi címére is küldtek értesítést h át nem vtt ajánlott levele érkezett a póstára. ÉS kapott egy tértivevényt az önkorányzattól is. Azt kiderítette h a 2 db ügyvédtől ékezett a miháyitól tehát az bkv-s. De az lenne a kérdés h az önkormányzatnak esetleg ehhez lenne e köze?
ha jól gondolom ez a tartozás tök mindegy h jogos vlt e vagy sem, de már nem behajtható, ugye?
a leveleket ne vegye át én ezt tanácsoltam.
MI A VÉLEMÉNYETEK ERRŐL AZ ÜGYRŐL?
ÜDV

végrehajtó1 # 2011.09.27. 13:50

Ha lépne is a 3 hét kevés idő.Addig ki tudod fizetni.

emdé # 2011.09.27. 13:41

Tisztelt Fórumozók!

49.000 Ft tartozásom van a bkv felé, amit dr. mihályi szabolcs ügyvéd úrral akarnak behajtani. Sajnos jogosan, még nem évült el a tartozás,és minden adatomat megadtam,sőt alá is írtam én hülye...

Kértem részletfizetést,meg is adták,de sajnos azt se tudtam fizetni, megint kaptam fizetési felszólítást, azt írták ez az utolsó...

megírtam,nekik ,hogy október 14-én ki tudom fizetni a teljes összeget a diákhitelből,de addig nem tudok nekik törleszteni egy ft-ot sem.
a levélben az áll,hogy 5 napon belül fizessem ki,különben nem hogy elvesztem a részletfizetési lehetőséget,de egyéb szankciókat von maga után.

kérdésem: ha nem fizettem be 5 napon belül, csak 3 hét múlva,addigra már jogi úton lépni fognak?

malibu.1987@hotmail.com # 2011.09.16. 15:00

U.I: E hét csütörtökön a tanulmányi osztály zárva tartott!

malibu.1987@hotmail.com # 2011.09.16. 14:57

T. Fórumozók!

Csütörtökön (tegnap) a MÁV egyik kalauza bevonta a MÁV bérletem. (összehajtotta és zsebre-tette) Indok (ő szerinte): érvénytelen diákigazolvánnyal rendelkezem.

Két évig nappali tagozatos technikumot jártam. Ezalatt a 2009/2010-es tanévre kaptam érvényesítő matricát. Többször is ellenőrizték a bérletemet & igazolványomat, de semmi kifogást nem találtak benne!

Idén jelentkeztem felsőoktatási intézménybe nappali tagozatra. Felvettek.

A tanulmányi osztály e-hét szerdától ad iskolalátogatási igazolást. Ma kértem, és kaptam. (ideiglenes diákot azt mondták nem tudnak adni)

Igazságtalannak érzem, mert a diákigazolvány árát, a sárga csekket még aznap befizettem, mikor megérkezett (2011.06.21) és még mindig nem kaptam meg...

Kérdéseim:

  1. mi jogon veszi el a bérletemet egy kalauz?
  2. kihez lehet ilyenkor fordulni?

Aki tud segíteni annak megköszönöm.

Eszperente # 2011.09.15. 23:30

Kedves Raxor,

Köszönöm gyors válaszát. Bingo. Éppen a követelés jogossága iránti bizonyítékokra lettünk - volna - kíváncsiak.
Remélhetőleg az ügyvédi iroda még idén beszerzi őket...

Rexor # 2011.09.14. 07:44

Kedves Eszperente,

Röviden a kérdés a következő. Jogos a BKV követelése vagy sem? Mert tehetsz panaszt az ügyvédi irodára, az ügyintéző hölgyre, stb. (igaz sok értelme nincsen), de ettől még a követelés követelés marad.

Eszperente # 2011.09.14. 02:49

Tisztelt Fórumozók!

Nekem is hasonló élményem van egy közeli ismerősömmel, a történet a szokásos:
Valahogy elénk került egy 24500 Ft-os BKV követelés, fenyegető levéllel.
Persze, hogy későn kaptuk meg, a többi levéllel, mire eljutott a valódi címzetthez.
Gondoltuk, utánajárunk, mivégre is jön egy ilyen.
Feladó Dr Mih ügyvédi iroda, nosza, beöltözés csinibe, felkerekedünk, hogy megleljük és tisztázzuk a helyzetet. Jómagam, mint kísérő.

V. ker, felújított házban egy kicsit lepukkant iroda ( földszinti polgári lakásból kialakítva ), igénytelen ajtó mögött igénytelen váró (kicsiny előszoba), pohár nélküli, megsárgult víz-adagoló és meglehetősen fénytelen helyiség...

Ennek kapcsán idézek innen: http://www.bpugyvedikamara.hu/…34/34797.doc

"15/4. Irodájának kialakításával, személyes megjelenésével, fellépésével juttassa érvényre hivatása súlyát. Az ügyvéd az irodáját ugy alakítsa ki és tartsa fenn, hogy az megjelenésénél fogva kifejezésre juttassa az ügyvédi hivatás tekintélyét. Irodájában olyan irodatechnikai berendezéseket üzemeltessen, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy az irodában készült okiratok megjelenésükben méltóak legyenek a hivatáshoz." ------------------------------
  • Ügyvédet sehol sem látni, ellenben páran az irodában, kint a tábla "Ügyfélszolgálat".

Az aktív ügyfélszolgálatos hölgy viselkedése helyből nem tűr nyomdafestéket, illetve minden türelmet és tiszteletet ( így méltóságot is ) nélkülöz, konkrétan egy telefonos ügyintézésének is fültanúja voltam, kimeríti az "erősen szubjektív, előítéletekkel terhes", fogalomkört.

Ollé, gondoltam, ideje a legdiplomatikusabban viselkedni. Legnagyobb csodálkozásomra nem jött be.

E-mail-re nem válaszolnak, ellenben a kapott e-mail-ek feladói címét megőrzik későbbi felhasználásra. Természetesen az ügyfelek meghatalmazása nélkül.
Ezt is utólag, meglehetősen dölyfösen közli, mintha mi sem lenne természetesebb.

A bizonyítékok, illetve a jogi segítség felőli, illedelmes érdeklődésünkre adott ügyintézői válasz, illetve szintén elfogadhatatlan, ok nélküli ellenszenves viselkedése kérdéseket vet fel bennem a jogszerűség felől.
"Iratok beszerzése folyamatban..." igen, majd' egy hónappal az utolsó határidő után, legalább egy tucat nappal aaz e-mail-ben való megkeresésünket követően. Miután írásban közlik, hogy az ügyet kiemelten kezelik.

Kérdésem a következő:
Hol tehetek panaszt az ügyintézőre, illetve az irodára, amennyiben ezen dolgokról nincs egyértelmű, írásos bizonyítékom ( nyilván, mert szóbeli történések vannak )?
Mit tehetek, hogy az ügyvédi iroda - egyszerű alkalmazottja - emberként bánjon velem / velünk?

Cipeljek midenhová kamerát / diktafont, és biztosítsam az illetőt arról, hogy bátran fel fogom használni ellene a bíróságon adott esetben?
Pusztán azért, hogy emberszámba merjenek venni hétköznap?

Bármely használható választ / ötletet / paragrafust előre is köszönöm.

Debra01 # 2011.09.07. 19:00

Sziasztok!
3-as villamoson utaztam, érvényes nyugdíjas bérlettel...illetve nem egészen, mert az idénre nem pecsételtettem le (elfelejtettem)
Ellenőr jön, alaposan megszemrevételezte, és kifogásolta, hogy nem látja a dátumot.(elcsúszott a szelvény)
Nnnna! felfedezte a pöcsét hiányát, és ejnye-bejnye irgumburgum, már szedte elő a bírságoló tömbjét, de az orra alá nyomtam a pecsételt, és aláírt utazási szelvényemet, valamint a nyugdíjas igazolványomat. Kínjában a bérletem hátoldalára rárajzolta a jelvénye számát, és utasított, hogy pecsételtessem le.
Őszintén elgondolkodtam, hogy milyen szánalmas ez.
Arra volt jó csupán, hogy fitogtassa, hogy "Ő" az ellenőr.

C a s a b l a n c a # 2011.09.07. 12:50

Írjál méltányossági kérelmet. Indokold, hogy: Te igenis lyukasztottál, de a készülék nem működött. (Szerintem azóta/most sem működik...)

Csibe84 # 2011.09.07. 11:10

Nagyon el vagyok keseredve úgy bömböltem a buszon mint egy gyerek pedig 27 nő vagyok és mint sokan mások én is anyagi csődben vagyok mindig meg veszem a bérletet de most késik a fizum így hát vettem egy db jegyet fel szálltam a 99 buszra a Blahán mivel suliba járok nagyon bele merültem az olvasásba mire felszálltak a Hungária krt-on közterületes kisebbségi illetve két kisebbségi ellenőr hölgy, mikor fel néztem akkor láttam, hogy ellenőrök egyből végig futott a víz a hátamon hogy te jó isten nem érvényesítettem a jegyet, kivettem a jegyemet a bérleteim közül és át adtam az ellenőrnek aki közölte nem olvasgatni kell, kérem a személyijét és rám állt a közterületes, nagyon elkezdtem sírni. És elvette a jegyemet be dugta a jegy érvénysítőbe és nem működött ennek ellenére 12000 ft-ra büntetett meg. Hiába kértem a kisebbségitől miért nem kérik. Rá se rántott. Utána tovább állt és még nézett sokáig a közterületes míg le nem szálltak a buszról én meg csak zokogtam. Megaláztak, meg sértettek, miután haza értem felhívtam az ügyfélszolgálatos panasz irodát aki meg hallgatott és azt mondta közjegyző által lesz ki hallgatva a 3 ember.
Az lenne a kérdésem mivel fel vették a beszélgetést telefonon és mondtam, hogy cigány ezért fel jelenthetnek? Tényleg nagyyon elkeseredtem, hogy mi lesz velem hol van még a fizetésem hol van még 28.-a. Számláimat is be kellett fizetnem sorolhatnám, de nem panaszkodni regisztráltam hanem azért mit lehet tenni ez ellen, ha rossz a jegy érvényesítő és a közterületes is fittyet hányt rá.
Valaki válaszoljon mert nagyon be vagyok pánikolva.

Jagdflieger # 2011.08.26. 10:16

Na ja,a végrehajtók meg szarnak mindenre,csak a pénz számít nekik,de ugyanúgy igaz mindenre Magyarországon,csak büntetni tudnak és irreális összegeket kérnek.Kívánom én is hogy menne csődbe ez a BKV.Gusztustalanok!De sajnos szerintem úgyse fog tönkre menni.

Mikulás74 # 2011.08.26. 09:15

Undorító, amit ez a mocskos BKV megenged magának, a régi vezetők lenyúlták a pénzeket, a 4-es metró helyén hatalmas gödrök tátonganak, a környező szállodák szarban vannak miattuk, ezek meg el akarják venni az autójukat a csóró állampolgárnak, aki egyszer elfelejtett jegyet venni a nyomorult hulladék villamoson. Azt hiszem össze kellene ezek ellen fogni, meg az irreális, hasraütéses alapon működő csekkjeiken, és jópár évre a börtönbe kellene ezeket juttatni, akik kijátsszák a jogszabályokat, és arra hivatkozva zaklatják az állampolgárokat.
Nem tudom milyen érzés lehet ma végrehajtónak lenni Magyarországon, ha én az lennék, biztos már előre lenne rendelve valamilyen sírhely, gondolva a rokonaimra, törvény ide, vagy oda, egy 150 kilós roma, ha elborul az agya, annak lehet magyarázni bármilyen jogszabályt...

Jagdflieger # 2011.08.24. 12:56

Sziasztok!

Engem elkaptak valamikor a nyáron a 173-as buszon.Sajnos bepánikoltam és odaadtam az igazolványomat,azóta küldik is a 24 ezres csekket.Na most,nekem "csak" 1 kocsi van a nevemen,másom nincs,még munkám se.Szinte tudom hogy azt a kocsit be akarják majd vonni,ezért szerintem leíratom a nevemről.Mit tudnak ilyenkor csinálni?Dr. Mihályi Szabolcs az ügyvéd,aki küldözgeti.Róla tudtok valamit?

Standika # 2011.08.12. 21:54

Értem, köszönöm. No és mi van az egy hónap késéssel? Többet kell fizetnem, mint 12.000 ft? Ha igen mennyivel? Jah, és van még valami. A "pótdíj" melletti írás olvashatatlan, mivel az ellenőr nem írt olvashatóan...

efi99 # 2011.08.12. 19:27

És akkor mi van, ha szakadt?
Számlaszám, közlemény rajta van, nem? Akkor meg kitöltesz egy másikat az adatokkal.

Standika # 2011.08.12. 18:06

Tiszteletem!
Az a nagy problémám, hogy a bliccelés nem jött be. Budapesten jártam, és a villamoson elkapott az ellenőr. Megbüntetett 12.000Ft csekkes befizetéssel. Sajnos kiment a fejemből, és 1 hónap után sem fizettem be a csekket. Mikor megbüntettek még nem voltam 18, ma már igen. Sajnos a csekk, szakadt állapotban van, így nem tudom feladni. Kérdés a következő: Van valami plusz befizetésem így, hogy késtem egy hónapot vagy sem, illetve, hogy hogyan fizessem be a pótdíjat így a csekk nem megfelelő állapotában.
Köszönöm a segítséget;
Dani

C a s a b l a n c a # 2011.08.10. 12:05

Vagy igenis küldtek tértivevényes levelet, de nem vetted át...

Inkább kérd meg őket, hogy szeretnél a már elkészült iratokba, felszólításokba stb. betekinteni.

Abból, hogy mennyire tudja alátámasztani a követelését, nyilván egyedül is le tudod vonni a konzekvenciát...

Szerintem rád veri a BKV és a pert is megnyeri.

Ki fogad?

Mikulás74 # 2011.08.09. 11:30

Eszedbe ne jusson kifizetni, ez ma Magyarország, csak blöffölnek a tartozásoddal kapcsolatban, hogy megijesszenek. Ezeket nyugodtan fel lehetne jelenteni a rendőrségen, ha bármilyen kisebb cég lenne....de mögötte áll Tartós papa, meg az egész rohadt BKV nevű maffiacég.
Bizonyítsák be a bíróságon, mivel tartozol, mutassa meg az időpontot, amikor elkaptak, és aláírtad a csekket.
Nekik kell bizonyítani, nem Neked. Ezért nem küldtek semmit, mert nincs bizonyítékuk, a blöffre alapoznak mindent.
De teszem azt, ha valaki ilyenkor szívrohamot kap, vagy agyvérzést idegességében, amikor elolvas egy ilyen levelet ettől a tetű szabó gergelytől, vajon fizet kártérítést?

Elenors # 2011.06.22. 12:48

Sziasztok!

Nos sajnálatos módon, nekem is hasonló problémáim vannak,mint sok itteni fórumozónak.

El is mondanám hátha van valaki, aki tud valami hasznosat mondani.

Büntetett már meg a bkv, és küldtek is felszólítást, utána reagálás hiányában ügyvédi felszólítást, 24 000 Ft-ról. Jogos volt ki is lett fizetve, bár majdnem egy éve telt el az ügyvédi felszólításig.
Részletfizetést is felajánlottak, szóval havonta befizettem az összeget, hisz igazuk volt, nem akartam bajt.

Nos kb fél éve elkaptak a metrónál, volt bérletem ami érvényes volt, kivéve diák. Vagyis az is volt csak sulit váltottam és pont akkor kellett volna a matrica, én pedig még a régi diákommal mentem, teljesen megfeledkezve a dologról. Mikor elkaptak a nő elvette a diákom, és nem adta vissza amikor kértem, pedig közöltem vele, hogy nincs hozzá joga adja vissza, majd én bediktálom az adataimat. Nem adta. Mondom jó ez van akkor adja a csekket, firkantottam valamit aláírásnak, és gondolta majd a suliba bemegyek és kérek ideiglenest és befizetem a 2000-et 8 napon belül.
Az iskolába bemenet, kértem a titkártól ideiglenest, mire közölte, hogy nem ad ki csak ha igényeltem igazit. Erre én mondtam rendben itt egy kép csináljuk meg és adjon egy ideiglenest. Nem engedte azt sem mivel nem fekete-fehér a kép. Szóval húzódott az ügy, mivel kiderült h az ideiglenes diák 2500 és nálam annyi pénz nem volt, h kép+i.diák+a bírság, szóval nem tudtam elintézni...

Most meg jött egy felszólítás, h 8 napon belül fizessek de nem 24000-et hanem 50000-et!!!!!

Nem is értem, mivel nem írt a BKV semmit és ez a levél ami az ügyvédtől jött sima levél. Csak így hirtelen, csak 50000...ha 24 lenne kifeztném de ez kicsit sok jelen pillanatban...

Remélem tud valaki segíteni valami tanáccsal, vagy megmondani, h pontosan mennyi is az elévülési idő.

Köszönöm előre is, remélem tudtok valamit mondani, telik a nap és addig nem nagyon akarok semmit csinálni, amíg fel nem mérem a lehetőségeket.

Mikulás74 # 2011.05.17. 04:43

aZért ez vicc, hogy az ember beír 3 oldal a4-es szöveget ide, nyomok egy rendben gombot, és az egész eltűnik egy pillanat alatt....köszönöm szépen, kedves Weboldal programozó.....