bkv fenyegetőzés


magor62 # 2013.03.19. 15:24

T. Fórumozók!

Volna egy problémám a bkv-al. 2006-ban állítólag megfogtak a ha jól emlékszem a 107 buszon. Nem emlékszem, régen volt. Akkoriban külföldön dolgoztam, de akkor (dec.17.) pont itthon voltam, elvileg lehettem én is. 2010-ben kaptam egy értesítést a címemre egy ügyvédi irodától, hogy a .....mert azonnal. Bementem, udvariasan tisztáztuk, hogy nem az én anyám neve szerepel a feljelentésben, megadtam az anyám nevét és részemről letudtam a dolgot, el is felejtettem. Ám ma kaptam egy telefont újfent ettől az irodától, hogy irgum-burgum , de azonnal fizessek, mert felakasztanak nyílvánosan az Andrássyn és láss csudát, már az én anyám nevét mondták, amit és mutattam meg nekik.
Félek, hogy ezek a több mint 6 éves ügyből olyan retorziókat szabadítanak rám, amit nem szeretnék (behajtás, végrehajtás, bíróság...stb)
Kérem, aki tud segítsen, köszönettel: magor62

kristy898 # 2012.10.25. 20:38

Tisztelt Hölgyem, Uram! Tanácsra lenne szükségem az alábbi esettel kapcsolatban. Egy hónapja megbüntettek az ellenőrök, átutaltam a pénzt nekik, viszont azóta folyamatosan keresnek régi büntetések miatt. 10 darabot szeretnének behajtani rajtam, köztük valóban lehet olyan ami az enyém, de biztosan nem 10. Mind elévülési időn túl van, csak állítólag létezik egy rendelet, miszerint nem fogadják el a befizetésem, amíg nem rendezem a régieket. Egyébként régebben levél, értesítés, semmi nem érkezett róla, egyik sem az én címemen van, mindenhol csak a nevem stimmel. Van közte, ami diákigazolvány bemutatással történt elvileg, az én nevemen, és majdnem az én cimemen van, csak a házszám nem stimmel. Erről már kértem igazolást a régi iskolámból, hogy az nem az én diákigazolványom volt. Ezt sem igazán értem, hogy hogy történhetet....Aláírás vizsgálatra hívnak. Mit kellene tennem?

wers # 2012.10.17. 10:41

Andree86, fogd fel úgy, hogy eddig sikeresen megúsztad

Filamér # 2012.10.17. 10:19

"vártam a kalauzt, hogy a vonaljegyem mellé kiegészítőt vehessek"
Jól tetted, ez a rendszer. A vonaljegyet kell kilyukasztani, és mellé megvenni a kiegészítőt a kallernél. Elméletileg a jegypénztárban kellene, de nincs minden állomáson...
Nem hiszem, hogy van értelme utólag reklamálni, mert a lényeg, hogy érvényes jegy nélkül utaztál - mivel nem kezelted. Arra talán hivatkozhatsz, hogy nem találtál lyukasztót. Tényleg csak egy van belőle minden kocsiban, ezt tanúsíthatom. Én is jártam már úgy, hogy egyet sem találtam, mert az egyetlent eltakarta egy srác kabátja és hátizsákja....

Sherlock # 2012.10.12. 18:36

Milyen új rendszer? 2 éve járok arra, eddig is volt lyukasztó.

gege88 # 2012.09.14. 05:57

Kedves Fórumozók

Tegnap nap folyamán sikerült bele futnom egy kedves ellenőrbe a 5 ös Héven délután.

Sajnos nem vagyok Pesti, így annyira nem tudom hogy mennek idefent a dolgok.

Láttam hogy ellenőrzés jön készségesen elő vettem a jegytömbömet és átadtam az ellenőrnek miután meg torpedózott,hogy kezelje le Székesfehérváron simán ( ilyenkor eltépik és mennek tovább )de erre neki állt höbölögni hogy helyszíni nyolcezer mondom akkor szeretném magam kivonni az utazásból hiszen nem állt alapból sem szándékomba potyázni a következőn lyukasztottam volna és ennyi. Erre azt mondta hogy nem lehetséges és már intett is a Közterület felügyelőknek akik még pluszba úgy álltak be a Héven hogy mind két oldalon nem tudod elmenni mellettük senki anélkül hogy ne kellett volna nekik menni és az ellenőr is beállt mellém ugy hogy ha felkellek akarva akaratlanul is hozzá érek ami tudtommal jogosíthatja az ellenőrt hogy meg kérje a közfelügyeletest hogy alkalmazzon rajtam testi kényszert és elnézve az értelemtől nem éppen megáldott de teli pofával rám röhögő közfelügyeletest alig várta a szituációt.

Azt szeretném meg tudni , hogy mint az ellenőrnek mint a Közteresnek jogában áll e olyan magatartást folytatnia ami engem ilyen értelembe meg félemlít korlátoz az általam választott " szankció" végrehajtásában és mi a teendő ilyenkor ha többszöri kérésem sem tett eleget az ellenőr.

Segítséget előre is köszönöm.

Alcatel # 2012.08.23. 17:58

Kedves Fórumozók!

Kérdésem az lenne, hogy utolér-e a BKV ebben az esetben: megbüntettek, kaptam sárga csekket is 16eFt-ról. Mivel nem volt nálam semmi (még személyi és lakcímkártya sem), megmondtam ugyan a tényleges nevemet, de nem a saját lakcímemet diktáltam be. (Őszintén szólva válaszolgatás közben lettem csak mérges, amikor láttam, hogy mosolyog az ellenőr. Csak elszaladtam valahova 2 megállóra, a bkv bérletem is nálam volt, de tegnap lejárt, amit a BKV-s örömmel és hamarabb vett észre, mint én.)

pöttöm21 # 2012.06.21. 20:23

puputeve!

"Körülbelül 4 és félévvel ezelőtt volt egy bkv büntetésem mert nem volt jegyem se bérletem. Hozzáteszem egyszer sem kaptam felszólítást tőlük semmilyen formában.
Ez így jogilag rendben van a részükről????"

  • hogy lehet ez, nincs elévülési idő? És 4 és fél év után hogy-hogy nem küldtek felszólítást? És hogy hogy nem nőtt az összeg?
pöttöm21 # 2012.06.21. 20:17

Üdvözlet!

Tanácsra lenne szükségem! Sajnos 2 tartozást szereztem be az egyiket március közepén a másikat meg április elején. A márciusit kifizettem egy összegben a pénztárban viszont a másikra meg kértem méltányossági kérelmet részletfizetésre. Kérdésem, hogy mennyi idő után adják át ügyvédnek az ügyet és ha véletlenül már átadták miközben a méltányossági kérelmet beadtam akkor az jogos-e? A másik ha valaki kért már méltányossági kérelmet akkor tud-e nekem segíteni, hogy mi alapján bírálják el hogy "méltányos" vagyok e rá vagy sem? Ha meg 30 nap alatt értesítenek róla hogy ne adj isten nem akkor mit jelent az, hogy az adott napon kell megfizetni amikor értesítenek róla?

Köszönöm szépen a segítséget!

puputeve # 2012.06.11. 12:30

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Körülbelül 4 és félévvel ezelőtt volt egy bkv büntetésem mert nem volt jegyem se bérletem.
Majd most megbüntettek mert nem volt bérletigazolványom, kaptam egy 16 ezres csekket, azzal a feltétellel hogy ha 8 napon belül bemutatom a bérletigazolványom az Akácfa utcában csak 2000 forintot kell befizetnem. Bementem a mai nap folyamán és felvilágosítottak hogy van egy régebbi büntetésem is és amíg azt nem rendezem ezt sem engedik rendezni egyszerűen nem fizethetem be és nem fogadják el a bérlet bemutatást amíg régi büntetést nem rendezem.
Hozzáteszem egyszer sem kaptam felszólítást tőlük semmilyen formában.
Ez így jogilag rendben van a részükről????
Mert ha igen akkor befizetem csak kicsit abszurdnak tartom, hogy amíg a régi büntetésem nem rendezem a jelenlegit se fizethetem ki!
Ez helyes így vagy csak átakarnak verni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Heed # 2012.04.19. 12:58

Nos. akkor válaszolok én a kérdésemre, hogy lássátok szümütükkel, tényleg működik a dolog...
..."

Tisztelt...!

Hivatkozva a 2012. április 04. napján Pótdíjkezelési Osztályunkra elektronikus úton érkezett levelére az alábbiakról tájékoztatom.

Az Ön által kifogásolt (200802115166) pótdíjtartozás elévülésre való hivatkozással lezártuk, továbbiakban e pótdíjazási ügyben követelésünk nincs.

A levelünk megírásával az ügykezelést lezártnak tekintjük.

A jövőben utazásai során – az Utazási Feltételek betartása mellett - kellemes és problémamentes közlekedést kívánok járműveinken!

Üdvözlettel:

Nagy Istvánné

461-6500/118-91

Pótdíjkezelési Osztály

Kintlévőség-kezelési csoport

BKV Zrt."

:)

Heed # 2012.04.06. 09:52

Tisztelt jogi Fórum!

idéznék egy választ:
"Az elévülést nem hivatalból veszik figyelembe, arra hivatkozni kell. Ha a bíróság által küldött "levelet", tehát a fizetési meghagyást nem veszi át, nem él ellentmondással, akkor JOGERŐRE EMELKEDIK. Beáll a fizetési kötelezettsége."
Az lenne a kérdésem, hogy mivel email-ben felvettem a kapcsolatot ügyemben, elég ellentmondással élni emailben, vagy arra a címre kell küldeni, ahonnan kaptam a felszólító levelet?

Oliatira # 2012.04.01. 12:43

Köszönöm a választ ha nekem szól! 16an kifizetem egy osszegben, addig mi lehet?

Oliatira # 2012.03.31. 22:07

Kérem segítsen valaki a válasszal előre Köszönöm!

Sherlock # 2012.03.26. 15:05

Hogy ki kell fizetned.

dymytry # 2012.03.26. 14:14

Ez pontosan mit is jelent? mire számítsak?

végrehajtó1 # 2012.03.26. 11:45

Nincs büntetőjogi hátránya.Csak polgárjogi.

dymytry # 2012.03.26. 08:54

Jó napot.

Én érdeklödni szeretnék, hogy mi várható?

Múlt hétfőn elkapott egy ellenör .
Helyszínen megbüntetett 16 000ft ra.
Viszont nem ilyen egyszerű a helyzet ugyan is itt budapesten település szinten vagyok bejelentkezve.
Érdeklődnék, hogy ebböl milyen problémám lehet? Rendőrségi körözést adhatnak ki ellenem?
Hamarosan kimegyek melózni külföldi milyen hátrányom származhat ebböl, mármint ha ne adja isten rendörségi körözés van ellenem. Egyáltalán elhagyhatom akkor az országot,
Büntetlen vagyok soha nem voltam börtönben.

Köszönöm megtisztelő mihamarabbi válaszukat.

Oliatira # 2012.03.25. 15:52

kaptam egy 2008as buntetest.. 40 000ezer ftrol Dr Mihalyi Szabolcs ugyvédi irodátol, kértem részletfizetést eddig fizettem, minden hónap 7ig kell feladni, a marciusit nem tudtam mar fizetni van még kb 15ezer ft tartozásom. aprilis 16an egy osszegben kifogom fize tni. ebböl mi lehet?

Andreee # 2012.03.06. 13:39

Hello
Penteken megbuntetett a Bkv, mert nem volt nalam a berletem. Bementem bemutatni, es befizetni a 2000 forintot, viszon azt mondtak, hogy van egy 2006-os tartozasom (14 000 Ft) amit ha nem rendezek nem lehet ervenyes berletem (igy meg ma fizethetek 8000-et ha nem kivanom rendezni a 2006-os buntetest). Kerdesem, hogy a 2006-os buntetes nem evult el, rendezeseig tenyleg nem lehet ervenyes berletem, ha befizetem nem fog a Bkv ujabb kovetelesekkel eloallni?
Segito valaszotokat elore ia koszonom!

Olivia88 # 2012.03.02. 19:45

Kedves senkse!

Köszönöm a választ, én is erre a következtetésre jutottam, csak az a baj, hogy mindenhol régi cikkeket lehet találni, miszerint tervezik 2010 decemberére a jogharmonizációt, de arról sehol semmit sem találtam, hogy ez valóban megtörtént-e. Jogszabálykeresőben nem találtam, de ebben nincs gyakorlatom..
Másfél év után küldték az első felszólítást, Kováts Sebestyén ügyvéd úrtól, ezért lenne fontos biztosan tudnom, hogy elévült már.

Köszönöm!

kea4 # 2012.03.01. 22:00

Ajánlott vagy tértivevényes levélben kaptad? Ha nem, akkor meg sem kaptad, és számold az elévülési időt.

Üdv:
KEA.

mosómedve21 # 2012.02.28. 08:55

Hello Mindenkinek!
A következő kérdésem lenne. Dr. Kováts Sebestyén László ügyvédi irodától kaptam most decemberben egy 113 ezer forintról szóló felszólítást egy csekket amit nekem kell kitölteni plusz egy nyilatkozatot amiben igazolom, hogy ha azt elküldőm akkor 15 napon belül ki kell fizetnem a tartozást. Már küldtek egy évvel ezelőtt is 113 ezer forintól (nem tudom, hogy ugyanez az iroda-e?) egy csekket. A kérdés, hogy megéri e befizetnem, fognak ezután még zaklatni? Sok helyen olvastam, hogy hiába fizették be még egyszer kiküldték. Én ezt nem akarom játszani 21 éves leszek átlag fizetésem van, és kölcsönt kéne fölvennem, hogy egybe kifizessem. Esetleg ha nem fizettem be milyen következményekkel járna. Anyámékkal élek, ott van a bejelentett lakcímem, de a nevemen semmi nincs. Megtud szívatni a behajtó, az ügyvéd vagy a bkv? Mit csináljak.
A válasz(okat) előre is köszönöm.

senkse # 2012.02.26. 18:57

ha jól emlékszem akkor 2010 december 10. töl egy év az elévülési idő ez a régebbi büntetésekre is vonatkozik,
Persze ha közben nem vetél át felszólítást.
akkor újra indul az egy év.
Persze a Bkv továbbra is követelheti tőled.
fenyegetőzhetnek baromsággal de ott csak annyit kel mondanod hogy a követelés elévült.

Olivia88 # 2012.02.16. 19:13

Kedves Fórumozók!

Tudja valaki, hogy végülis mennyi az elévülési idő, abban az esetben, ha valakit metrón büntettek meg? 1, vagy 5 év?Köszönöm