Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás

bkv fenyegetőzés

bzso # e-mail 2010.03.06. 09:31

Szia ghostface!
Nekem megoldódott a problémám, mert találtam egy EMBERT aki foglalkozott a problámámmal. Neked azt javaslom, hogy menj be az Akácfa utcába egy előre egyeztetett időpontban („irat megtekintésre“) és kérjétek meg, hogy mutassák meg a jegyzőkönyvet, itt látni fogod, hogy aláírta-e saját kezűleg (azt amit nem létezik gondoltok és ami miatt nem engedték befizetni) vagy bepróbálkozik a bkv. Ha ott van az alárás, akkor is nem korrekt magatartás, hogy nem engedik befizetni a kicsi böntetést és ezzel a technikával ügyeskedik magasabbra az összeget. Ezt mindenképpen kifogásolni kell.
Üdv és sok sikert!

Ghostface # e-mail 2010.03.04. 19:46

Helló!
Hasonló problémánk van mint bzsonak. Tesómat 2006-ban megbüntették villamoson, ő még aznap bement és befizette a büntetést. Ezzel nem is lenne gond, de tavaly novemberben megbüntették a buszon megint mert nem vette észre hogy lejárt a bérlete. Még aznap bement a bkvhoz befizetni, de akkor közölték vele hogy nem fizetheti be mert van egy befizetetlen büntetése 2006-ból. Ő mondta hogy azt már befizette, erre közölték hogy látnak a rendszerbe egy befizetést de ez ami nincs befizetve ez egy másik büntetés. Viszont neki nem volt 2006-ban több büntetése és ezt nem is volt hajlandó befizetni, így viszont nem fizethette be a tavalyi büntetést sem. Azóta nem jött semmilyen levél egészen a mai napig. Ma kaptunk egy tértivevényes levelet Dr Fodor Katalin ügyvédtől, a Swiss Logistic Kfttől, ami egy ügyvédi felszólítás hogy a bkv átadta nekik az ügyet és fizessen be 24500 Ft-ot 5 napon belül vagy bíróságra viszik az ügyet. Mi szerettük volna időben befizetni a büntetést de nem engedték egy nem létező büntetés miatt. Mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszönöm a válaszokat!

rémálmotok #   2010.02.23. 18:39

bzso
Én a helyedben a 2008-as elévült tartozást nem fizetném be. Hivatkozzatok az elévülésre. Viszont sajnos arra számítani kell ha a jövőben is lesz elhagyás vagy lenne bérletbemutatásos eset nem fogják engedélyezni a kifizetését, hanem meg fogják várni míg ez az összeg 8 napon túlira felkúszik.

bzso # e-mail 2010.02.18. 16:58

természetesen minden jogi ügyekben hozzáértő válaszát szívesen fogadom (csak egyjogászt szúrtam ki, mint gyakori hozzászólót).

bzso # e-mail 2010.02.18. 16:30

Remélem kedves EGYJOGÁSZ még győzi a válaszokat!
Előre bocsátom, hogy mindig veszünk bérletet, ha a drága gyermek elveszti, akkor kettőt is 1 hónapban!
Fiamat, mint kiskorút 2008 márciusában megbüntették a bkv-n, amiről „elfelejtett“ engem tájékoztatni, én rögtön befizettem volna a büntit. (30 nap múlva nem jött semmi.) Ő azt hitte megúsztuk.. Legközelebb 2009 szeptemberében büntették meg (ekkor már nagykorú), és bement bemutatni nekik (na nem azt…, hanem a bérletét) de nem engedték kifizetni hiszen volt egy (ekkor már elévült) tartozása. Mindezekről ismét elfelejtkezett. A tesója, meg átvette decemberben az ügyvédi iroda felszólító levelét.

1. Disznóság hogy 30 nap múlva nem küldtek semmit az első büntetés után a lakásra, ahol a szülő valószinűleg átveszi és kifizeti. Legalábbis én kifizettem volna. Így belekényszerítették a második büntetésbe!
2.Disznóság, hogy 1,5 év múlva nem engedik kifizetni a bemutatással járó bírságot. Ettől ez a 2. büntetés (mely csekélyke összeg lett volna) felugrott 24000-re.

A kettő együtt így 48500. Ügyvédi iroda, átvettük, tudom mk gyerek hülye volt. BKVnak irattam gyerekkel könyörgő sorokat, tanuló, évekig nincs jövedelme, kérte a fele össezg elengedését. Gyökér bkv-s megengedte hogy az egész összeget fizesse ki, ámde részletekben (középisk tanuló fizessen: 8000Ft/hó). Szóval mit tanácsolsz?
Nagyon méltánytalannak tartom. Látszik, hogy hatalmi pozícióból tárgyalnak.

Berényi Miki # e-mail 2010.02.04. 12:22

De van… Pp. 99.§ (2)

-AurorA- # e-mail 2010.02.04. 11:53

Szerintem olyan nincs,hogy átvettnek minősítik…

rémálmotok #   2010.02.01. 19:20

Ezeknél az ügyenél a bíróság kiküldi a levelét és ha a levél nem ér célba akkor felszóllítja a bkv,.t, hogy szolgáltasson címet ahol az ügyfelet tudja tájékoztatni. Legalábbis régen ez így működött. És ha nem tud jó címet adni a bkv akkor vissza vonják a fizetésmeghagyást.

ferrke # e-mail 2010.02.01. 12:04

Én ugy tudom hogy ha a tértis levél visszamegy „nem kereste“-vel akkor megy még egy levél és ha azt sem veszik át akkor átvettnek minősitik.
Ha semmit nem veszek át akkor nem kell következményektől tartanom???
Tul szép lenne..........

rémálmotok #   2010.02.01. 09:24

websas!
Valóban úgy van ahogy írod.

websas # e-mail 2010.01.30. 14:54

kedves rémálmotok!

Az utolsó mondatodhoz azt fűzném hozzá: Ha a Bíróságtól jön a tértis levél átveszi és határidőn belül nem él KIFOGÁSSAL akkor jogerőre emelkedik.

Én így tudom.

websas

rémálmotok #   2010.01.30. 14:07

Villamos, busz, troli 1 év – hév, metro, földalatti 5 év. A tértivényesen kiküldött levelek amiket átveszel megszakítják az elévülést.
Ha elévülési időn belül adják bíróságra az ügyed, akkor a bíróságnak is ki kell küldenie a levelet amit ha átveszel jogerőre emelkedik a követelés.

Szünidei Matyiné # e-mail 2010.01.29. 15:46

Valószínű, hogy kérni fogom a végrehajtótól a követelés részletezését (tételesen mi-mennyi és miért), ez úgy gondolom jár nekem. Ha ez megvan, egy összegben perkálok.
Valaki írta (másik BKVs fórumon), hogy elévült a követelés. Visszaolvastam egy csomót, de még ez alapján sem tudom megállapítani, hogy mikor mi számít elévülésnek. :)

rémálmotok #   2010.01.29. 12:51

Szünidei Matyiné

Szerintem várd meg míg a levélke eljut Hozzád. Sajnos valószínű, hogy az összeg ennyi lesz, mert mindenki rátesz. A bírósági eljárásnál is rátesznek az alapra, meg a végrehajtó is rátesz nem keveset.
Aztán én a helyedben mindenféleképpen ismét megpróbálnám felvenni a kapcsolatot a végrehajtóval. Nem fog tudni semmit csinálni szerintem ha nem tudod fizetni egyben. A fizetési hajlandóságot lássák kezd el úgy fizetni ahogy tudod. Amúgy ha van valami a neveden az egy kicsit rosszabb, mert arra rátehetik rögtön a kezüket. A fizetésed 33%-át is megfonhatják. De szerintem próbálj meg velük megállapodni.

Szünidei Matyiné # e-mail 2010.01.28. 18:02

Elnézést a dupláért! :)

Szünidei Matyiné # e-mail 2010.01.28. 17:59

Sziasztok!
Hétfőn (25-én) kaptam egy levelet egy önálló bírósági végrehajtótól, miszerint fizessek meg 38000 forintot (BKV büntetés). Felhívtam telefonon, mert nem tudtam, hogy tartozásom van (megnyugodva hátradőltem, hogy minden büntetést kifizettem a BKV-nak).

A végrehajtó nagyon lekezelő volt velem, eszméletlen hangot engedett meg magának, semmilyen információt nem közölt velem. :O
A BKV-tól kaptam felvilágosítást, hogy valóban nincs tartozásom feléjük, de 2002 decemberében összeszedtem egy büntit amit nem fizettem be és ezért ők beadták bíróságra. 2003 decemberében jogerőre emelkedett, 2005 októberében küldték végrehajtásra. Kérdeztem anyukámat, hogy jött-e a végrehajtótól máskor is levél, de ő nem emlékezett rá, én nem élek velük tehát én biztos, hogy nem vettem át. Ő úgy emlékszik, hogy nem jött máskor levél.
Na mindegy, az a lényeg, hogy van egy 8000valamennyi forintos törzstőke, és egy 38000 forintos végösszeg. Sajnos nincs pontos infóm, mert még anyukámnál van a levél, de kb ezeket a számokat mondta.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon kérjem a végrehajtót az összeg részletezésére (kíváncsi vagyok miből tevődött össze a 38000 forint), mert csak ez után vagyok hajlandó fizetni. A kérésem megtagadhatja?

A másik problémám, hogy hétfőn (25-én) vette át anyukám a levelet, de abban fizetési határidőnek 17-e volt megadva (tehát egy korábbi időpont). :O

Nagyon megköszönném, ha kapnék néhány jó tanácsot!

Üdv!

Szünidei Matyiné # e-mail 2010.01.28. 17:59

Sziasztok!
Hétfőn (25-én) kaptam egy levelet egy önálló bírósági végrehajtótól, miszerint fizessek meg 38000 forintot (BKV büntetés). Felhívtam telefonon, mert nem tudtam, hogy tartozásom van (megnyugodva hátradőltem, hogy minden büntetést kifizettem a BKV-nak).

A végrehajtó nagyon lekezelő volt velem, eszméletlen hangot engedett meg magának, semmilyen információt nem közölt velem. :O
A BKV-tól kaptam felvilágosítást, hogy valóban nincs tartozásom feléjük, de 2002 decemberében összeszedtem egy büntit amit nem fizettem be és ezért ők beadták bíróságra. 2003 decemberében jogerőre emelkedett, 2005 októberében küldték végrehajtásra. Kérdeztem anyukámat, hogy jött-e a végrehajtótól máskor is levél, de ő nem emlékezett rá, én nem élek velük tehát én biztos, hogy nem vettem át. Ő úgy emlékszik, hogy nem jött máskor levél.
Na mindegy, az a lényeg, hogy van egy 8000valamennyi forintos törzstőke, és egy 38000 forintos végösszeg. Sajnos nincs pontos infóm, mert még anyukámnál van a levél, de kb ezeket a számokat mondta.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon kérjem a végrehajtót az összeg részletezésére (kíváncsi vagyok miből tevődött össze a 38000 forint), mert csak ez után vagyok hajlandó fizetni. A kérésem megtagadhatja?

A másik problémám, hogy hétfőn (25-én) vette át anyukám a levelet, de abban fizetési határidőnek 17-e volt megadva (tehát egy korábbi időpont). :O

Nagyon megköszönném, ha kapnék néhány jó tanácsot!

Üdv!

rémálmotok #   2010.01.10. 13:35

Én is ezt gondolom.

végrehajtó1 # e-mail 2010.01.09. 21:32

Szerintem csak kitalálta…:)

rémálmotok #   2010.01.09. 20:22

Morkyel!
SEm az apeh nem jár ki ilyen esetben, se Dr Kováts SEbestyén. Valamit nem stimmel.

AurorA-

• CL járat – csepeli hév – 5 év az elévülési idő,
Morkyel #   2010.01.03. 19:11

Ami azt illeti sajna baromi nehéz melót találni. És ami azt illeti a büntik nagy része akkorról származott amikor hontalan voltam…:( Utazni meg kellett hogy valami m,unkát meg fedelet szerezzek…

Morkyel #   2010.01.03. 19:08

Téves info félreértette. Apeh nincs. Csak mivel fiktív a címem rendőrrel jött a bkv. még valami. Az ügyvédi iroda na ki lehet…?:P Bizony Kováts Sebestyén

végrehajtó1 # e-mail 2010.01.03. 19:06

testvérem hívott, hogy állítólag az APEH ment oda rendőri kisérettel

bkv-s ügyben? Na nemá!Új évi vicc??

Megara #   2010.01.03. 18:58

Egymilliós tartozás az már eléggé nagy tétel.
Esetleg meg kellene próbálni rendesen dolgozni, bérletet venni, a meglévő tartozásra meg kérni mérséklést, illetve az így fennmaradó összeg részletekben történő kiegyenlítését.
Gondolom a BKV-nál kellene kezdeni.

Hogy mire számíthatsz, mármint az eljárás során, arra remélhetőleg jogi szakember válaszol.

Megara
(nem jogot végzett hozzászóló)

Morkyel #   2010.01.03. 18:08

Semmi összefüggés tudtommal. Az elmúlt 6 évben max 1 évig volt bejelentett munkahelyem. A testvérem hívott, hogy állítólag az APEH ment oda rendőri kisérettel. Ennyit tudok.