Sürgős kérdés(ek).


milánka # 2008.02.13. 08:13

Kedves joly joker!Köszönöm a választ. Igen, megvan,az eljáró ügyvéd altal előre megfogalmazott maghatalmazást hogy az ő emiljére küldtem, és csak az arra az adott adásvételre szóló meghatalmazést aláírva küldte vissza. Ma már Magyarországon van, az adásvétel több, mint egy éve lezajlott. Munkahelyéről ott kint fogalmam sem volt, telefonszáma mindig más volt. De azt még egyszer megkérdezem: köteles vagyok e hagyni, hogy nyilvántartásba vegyenek?

nandy # 2008.02.12. 23:09

A 200.000 Ft-os bírságot én nagyon méltatlan dolognak tartom. Az APEH nem szokott első alkalommal ilyen mértékű bírságot kiszabni (általában megelégszenek 20-30 ezer forinttal). Lehet, hogy ennyire szegény az önkormányzat??

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.12. 21:16

Törvényi hivatkozás nélkül is el fogják hinni, hogy halott ember nem bírságolható.

Electricus # 2008.02.12. 20:14

Hát ha minden igaz a határozat 2008.02.06.-ai dátummal van ellátva.Esetleg találhatok valamijen szöveges dokumentumot erre a problémára valahol pl. P.T.K. /§ HA NEMTÚL NAGY KÉRÉS??

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.12. 19:47

Hmm. Én azt mondanám, hogy ha azt a bírságot a megbírságolt halála utány szabták ki, akkor az semmis.

Electricus # 2008.02.12. 19:44

Tanácsra lenne szükségem mert magam seholsem találok választ.
Édesapám 2007 októberében elhunyt.
Örököltem utána 1/2 rész ingatlan 1/4 részét.2008 februárjában kaptam az édesapám navére az önkormányzattól egy határozatot Kommunális adóbevallási kötelezettség elmulasztásáról 2003-2006-os időszakra .Édesapám nyugdijas volt már ezen időszakban és úgytudta hogy a nyugdíjból nemkel adót fizetnie de arra senkisem hívta fel a figyelmét hogy ezt kérelmeznie kell!!2007.08.23-án küldtek számára felszólitást amit nővérem vett átt mivel édesapám már nagyon betegvolt én és feleségem az ő korházi dolgaival voltunk elfoglalva.A felszólításról nemis tudtunk.A mostani határoztban az önkormányzat tájékoztatja elhunyt édesapámat hogy adóbevallási kötelezettségének nemtett eleget ezért200.000.-ft
mulasztási birságot szabtak ki rá!Kérdésem mivel énvagyok az örökös a mulasztási birságot követelheti -e
rajtam jogszerint az önkormányzat? Tudom hogy az elmaradt adót megkel fizetnem ezzel nincs is baj.
De büntetést is??

A segitséget előre is nagyon köszönöm!

monalisa1 # 2008.02.12. 18:01

Az ügyvéddel e-mailban tarthatjátok a kapcsolatot, mindent megbeszélhettek, akár naprakészen is. (Egyikőtöknek sem kerül telefonköltségbe, és munkaidőhöz sem kötött - amennyiben neked otthon is van interneted.)

JOLY-JOKER # 2008.02.12. 17:22

szia málinka

"ezt emilen kiküldtem neki ő visszaküldte postán nekem pedig szívességből ellenjegyezték."

bizonyítás nehéz de nem lehetetlen .
amikor kiküldted a mailt akkor annak maradt -e nyoma
az a levél amit elküldtél meg van -e ?
hova küldted , kinek a címére , annak megvan-e ?
a "beleegyező" válasz hogy érkezett és az megvan-e ?
a férj aláírta e a meghatalmazását- mert azt írod vissza küldte- na de mit és azt alírta -e ?
ismered-e a kinti kollégáit ? beszélsz -e valamelyikkel ? ha igen tud-e a dologról ? hajlandó -e tanúsítani ?

na egyenlőre ennyi ha van válasz elágazunk valamere .
hali

milánka # 2008.02.12. 12:00

Tanácsot szeretnék kérni , remélem, hogy jó helyen járok. 2004ben elváltam a férjemtől, mert olyan mértékű adósságokat csinált a tudtom nélkü, hogy veszélybe sodorta a teljes családot. Eközben még volt egy ingatlanunk, amit nagyon nehéz volt eladni. volt férjem, hogy ne kelljen fizetnie és ne is érjék utól, Angliába ment dolgozni. Közben érkezett egy vevő a házra. Ahhoz, hogy el tudjam adni meghatalamzásra volt szükségem. ezt emilen kiküldtem neki ő visszaküldte postán nekem pedig szívességből ellenjegyezték. Pontosan tudom, hogy ezzel szabálytalanságot követtünk el. De mivel a ház vételárából az adósságok lettek kifizetve, ezért a volt férjem nem kapott pénzt, bosszúból, hamísított meghatalmazás miatt feljelentett. Jelenleg gyanúsított vagyok egy csalási ügyben. Kérdésem: van kirendelt ügyvédem, de messze. még nem találkoztunk, ügyemről nem sokat tud. Azt mondta nélküle ne nyilatkozzam. Viszont nekem kellemetlen ez a helyzet szeretném már lezárni, hiszen semmiféle bűncselekményt nem követtem el. Szóval mit kellene tennem, ami jogilag nem ellenem fordítható/sajnos az utóbbi években a jogról nincsenek jó tapasztalataim/? A másik kérdésem: köteles vagyok ujjlenyomatot adni?Vagy hagyni, hogy nyilvántartásba vegyenek?

szupernagyi # 2008.02.11. 15:37

Köszönöm szépen!

nandy # 2008.02.11. 14:49

Az örökléssel megszerzett vagyon erejéig felel az örökös (fiú) az örökhagyó (apa) tartozásaiért.

Tehát ha az apának nem volt (örökölhető) vagyona, akkor azt a fiútól nem követelhetik az apa által felhalmozott tartozások rendezését.

szupernagyi # 2008.02.11. 13:50

Bocsánat, ha nem voltam érthető.
A szülő esetleges halála után bárminemű adóssága átszállhat-e a gyerekére?
Nem írtam alá semmit.
Előre is köszönöm
S

monalisa1 # 2008.02.11. 08:23

Igazad van, én valóban csak egy "hétköznapi" magyar falura gondolkodtam mely kis létszámú és jobbára már csak idős emberek lakják.

Jó ideje figyelemmel kisérem beírásaidat és nem értem, hogy azzal a közmunkával kapcsolatban miért ne tudsz valamiféle megoldásra jutni már. Orvosi papírod "kilónyi"., ha egészségi okból nem vagy alkalmas még könnyű fizikai munkára sem, akkor valahogy fizessed ki a Ft/nap büntetési tételt és passz.

Időközben sikerült a rokkantosításodat elintézni?

Kis szerencsétlen2 # 2008.02.11. 02:49

Kedves Monalisa1!

Kissé félre értettél.
Amit írsz az logikus abban az esetben, ha egy elhagyatott helyről beszélsz, ahol csak romos házak vannak stb, és az illetőre pénzbírság van kiszabva.

Azonban, vannak akiktől megtagadják a pénzbírságot, és egyből közmunkára küldik őket, ebben ez esetben már annyira nem logikus amit írsz, plusszban megemlíteném, hogy Magyarországon kis üdülőtelepülések is vannak, ahol 30-40 fő az állandó lakosság, azonban rengeteg a német, osztrák, angol stb túrista télen-nyáron, télen pl a sielők és a sportlövök, sőt olyan is van amelyiknek szállodája is van, és az ingatlanok / nyaralók igen drágák.

monalisa1 # 2008.02.10. 23:15

Nagy marha az aki hajlandó pénzt "befekteteni" egy isten háta mögötti faluban egy már bizonyára roskatag házba - menteni az írháját a némi közmunkától -, mintsem az eredetileg kiszabott büntetést ne váltaná pénzre - aztán le van tudva a dolog.

Kis szerencsétlen2 # 2008.02.10. 17:52

Most mondták a tényekben, hogy sokan kis falukban ahol nincs közmunka bemennek a rendőrségre, és kérik a pénzbírság átváltását közmunkára. Mivel sok településen nincs közmunka, így nem dolgozhatják le, azonban mivel csak a lakhelyén dolgozhatja le a büntetését, így nem is küldhetik máshova, azonban börtönbe sem, mivel hát ő dolgozni akart :)

A kérdés, hogy ez bcs -ért kiszabott közmunkára is igaz? Tehát ha valaki vesz egy lakást egy kis faluban, odaköltözik, és állandólakcíme lesz, azt be is jelenti, közmunka meg a kis településen (pl van olyan település amelyenek az állandó lakosainak a száma 38 ) nincs, akkor megússza a közmunkát, vagy ebben az esetben más a helyzet ?

Főlökött # 2008.02.09. 15:55

Tisztelettel

Xupernagyi, nem értem a kérdést. Apuka - gyerek - saját nagyi tulajdon veszélyeztetése ????? Semmi probléma az ingatlanok körül, ha saját tulajdon és nem vagyunk kezesek, adóstársak, stb.....
Ez volt az alap kérdés ????

---------------
  • Löki
szupernagyi # 2008.02.09. 08:57

Üdvözlöm!

Segítségüket kérném abban a kérdésben, hogy lehet-e bármilyen jogi következménye egy nagykorú gyereknek annak, hogy az apja nagy összegű visszaélést követ el.
Mi történhet az ingatlanjaimmal, ha egyáltalán.

Előre is köszönöm
Tisztelettel
Szupernagyi

ferike30 # 2008.02.08. 15:00

köszönöm válaszát !Bár még a mai napig nem értem az ügyünket
még a nyáron történt!
1 másik autos hibájábol történt egy kisebb koccanásos baleset ,
a hölgy ugy szállt ki a kocsijábol hogy telefonba kiabált hogy ütik verik a kopaszok.erre mi is kiszálltunk az öcsémmel a kocsibol hogy mi a helyzet és mekkora kár lett a kocsiban ,vmint megnéztük a fiamat hogy nem sérült e meg.mi nem láttunk kopaszokat de a nö váltig azt kiabálta hogy ütik verik,probáltuk megnyugtatni.kihivtuk a rendöröket és hogy gyorsabban végezzünk magunkra válaltuk a baleset okozását mert a nö nem ismerte be.mellesleg sem okmányok sem jogsi nem volt a nönél.a férje hozta ki a baleset helyszinére,ahol halálosan megfenyegetet a rendörök elött és annyit kérdezett hogy itt is olaszliszka lesz?mire belerugtam a nö kocsijába ,ennyi volt a garázdaság!!!utolag tudtuk meg hogy egy bironöbe botlottunk ,ezért kaptam 2évet és pénzbüntetést ,a testvérem pedig egy év felfüggesztettet ,
Kérdem én milyen világban élünk ahol egy egy bironö hazudhat és ilyen helyzetbe hozhatja a másikat.?
a mi vallomásunkat xerintem el se olvasták mert a nö vallomása alapján lettünk elitélve...
ujság cikk is megjelent miszerint huszonéves kopasz izomtestü egyéneknek lettünk leirva...
csak közlöm hogy 140kgos kövér ember vagyok aki a harmincas éveit tapossa....
erre mi lenne az ön véleménye

ferike30 # 2008.02.08. 15:00

köszönöm válaszát !Bár még a mai napig nem értem az ügyünket
még a nyáron történt!
1 másik autos hibájábol történt egy kisebb koccanásos baleset ,
a hölgy ugy szállt ki a kocsijábol hogy telefonba kiabált hogy ütik verik a kopaszok.erre mi is kiszálltunk az öcsémmel a kocsibol hogy mi a helyzet és mekkora kár lett a kocsiban ,vmint megnéztük a fiamat hogy nem sérült e meg.mi nem láttunk kopaszokat de a nö váltig azt kiabálta hogy ütik verik,probáltuk megnyugtatni.kihivtuk a rendöröket és hogy gyorsabban végezzünk magunkra válaltuk a baleset okozását mert a nö nem ismerte be.mellesleg sem okmányok sem jogsi nem volt a nönél.a férje hozta ki a baleset helyszinére,ahol halálosan megfenyegetet a rendörök elött és annyit kérdezett hogy itt is olaszliszka lesz?mire belerugtam a nö kocsijába ,ennyi volt a garázdaság!!!utolag tudtuk meg hogy egy bironöbe botlottunk ,ezért kaptam 2évet és pénzbüntetést ,a testvérem pedig egy év felfüggesztettet ,
Kérdem én milyen világban élünk ahol egy egy bironö hazudhat és ilyen helyzetbe hozhatja a másikat.?
a mi vallomásunkat xerintem el se olvasták mert a nö vallomása alapján lettünk elitélve...
ujság cikk is megjelent miszerint huszonéves kopasz izomtestü egyéneknek lettünk leirva...
csak közlöm hogy 140kgos kövér ember vagyok aki a harmincas éveit tapossa....
erre mi lenne az ön véleménye

Kovács_Béla_Sándor # 2008.02.08. 14:13

Egy ideig.
De nem a "gyanúja" miatt kaptad. Hanem garázdaságért. Pont.

ferike30 # 2008.02.08. 13:07

szia!
Érdeklödni szeretnék ,hogy a garázdaság vétség büncselekmény gyanuja miatt kaptam 2 év felfüggesztettet illetve 40000 ft pénzbirságot akkor az szerepelni fog-e az erkölcsi bizonyitványban?

ObudaFan # 2008.02.07. 19:36

Bűncselekmények esetén eddig sem lehetett pénzbüntetést közérdekű munkára változtatni.

Nem a 8 nap közérdekű munka váltható 40 napi elzárásra. A pénzbírság váltható 5e Ft-jával napi közérdekű munkára, vagy 1-3e Ft-jával napi elzárásra.

Kis szerencsétlen2 # 2008.02.07. 17:41

http://bunmegelozes.easyhosting.hu/…arbeszed.doc

eddig a 4. oldal feléig olvastam el, de már megéri megmutatni, annyi demagógia van benne :)

Az tetszik, hogy olyan emberségesnek adják elő a dolgot, mintha az embert terápiára küldenék, csak azt nem írják, hogy alapvető emberi méltóságában (már akinek van ilyen) alázzák meg...

Ma az m1-en a nap keltében volt arról, szó, hogy valamelyik megyében egy színész illetve egy sebész orvos - tehát diplmások, utólsóként töltik a közérdekű munkabüntetésüket szabálysértésért mivel ezentúl állítólag szabálysérténél, vagy pnzbírság, vagy leülés vár a szerencsétlenekre. Ha már itt vagyunk, ez csak szabálysértésre igaz, vagy bcs-k esetében is

A másik kérdés:
http://ludasmatyi.wordpress.com/…at-elvettek/

A 8 nap közmunka itt 40 nap sittre váltható át, azaz 40 000 Ft pénzbírság ezek szerint 40 nap börtön, vagy 5 000 Ft dolgozható le 1 nap alatt?

Akkor a 40 nap közmunka = 40*5 200 000 Ft pénzbírsággal?

ObudaFan # 2008.01.31. 16:34

Akkor azt a 7200-at nyilván valamilyen bűncselekménnyé minősítő körülmény (dolog elleni erőszak, magánlakásba behatolva, zsebtolvajlással, stb.) követte el, mert egyébként a szabálysértési értékhatár alatt van.

Hát a kettő együtt már lehet egy felfüggesztett szabadságvesztés + pénzmellékbüntetés.