Zsarol, zaklat, fenyeget...HELP!


Aurina # 2008.03.21. 13:00

Még annyit, hogy egy barátom tanácsára a megállapodás aláírását kísérő beszélgetésünket stikában felvettem diktafonra. Hátha valamire jó lesz- ha nem szívódik fel.

Aurina # 2008.03.21. 12:58

Nem, és nem áll szándékomban egyáltalán fizetni semmit- nincs is mire. Várom, hogy terelje el a figyelmét rólam és a magánéletemről valaki vagy vmi más.
A papírra azért kérdeztem rá, mert most azzal próbált rémíteni, hogy ez alapján feljelent, végre van a kezében valami. Mondtuk (békésen) hogy menjen csak bárhová, a lényeg, hogy szívódjon már fel az életemből-életünkből, pontot téve ezzel egy több mint egy éve tartó horrornak.
Még nem fogta fel- marad az, hogy bízom benne, előbb -utóbb leesik neki. Ha meg újfent "meglátogat", ismét szólok a rendőröknek... A céget meg felszámolom önállóan, bár azt mondja, ha fizetek, visszaveszi. Micsoda agyalágyult lény...
Köszönöm a segítséget, praetor! :)

-praetor- # 2008.03.21. 09:13

Őszintén?
Ezzel a megállapodással egyikőtök sem fog menni semmire.
Egyébként ha ettől elvonatkoztatunk:
A megállapodás nem kötelez fizetésre. Úgy fogalmaz a megállapodás, hogy "amennyiben" fizetsz, akkor ez meg ez lesz. Ez az "amennyiben" felkínálja azt a lehetőséget is, hogy ne fizess.
De ugye nem gondolod, hogy ha fizetsz neki négymilliót, akkor megoldódnak a problémák?

Aurina # 2008.03.21. 08:06

Alulírott X. Péter(pontos paraméterekkel) kijelentem, hogy amennyiben Lutz Gizike számomra fizet 4 millió forintot, felhagyok az alábbi magatartásommal:

  1. Lutz Gizikét soha többé nem próbálom előre megfontoltan ellehetetleníteni, hitelét rontani a munkahelyén.
  2. LG- magánéletét tiszteletben tartom és akarata ellenére nem küldök sem ő, sem szerettei számára kéretlen üzeneteket, maileket, továbbá telefonon sem zaklatom azzala céllal, hogy velem akarata ellenére kapcsolatba kerüljön.
  3. Soha többé nem avatkozom LG magánéletébe azzal a szándékkal, hogy ellehetetlenítsem a partnerkapcsolatában.
  4. Többé sem magánügyi, sem anyagi igényem érvényesítése miatt nem keresem LG-t, megfogadom, hogy távol tartom magam tőlük.
  5. Anyagi vagy magánéleti haszonszerzés reményében soha többé nem veszem fel a kapcsolatot LG-vel. Anyagi haszonszerzés reményében többé nem tűntetem fel környezete előtt LG-t negatívan, ezzel emberileg lealacsonyítva őt.

Ez írtuk alá, január végén, ez az, amit "tudomásul vettem".

-praetor- # 2008.03.21. 07:39

Ha aláírtad, akkor minden attól függ, hogy mi áll az iratban. Hogy mire nyilatkoztad azt, hogy "tudomásul veszem."

Aurina # 2008.03.21. 07:30

Köszönöm.
Valóban az Ő nyilatkozata, de aláírtam én is, így: "tudomásul vettem".
Tanúk szavahihetőségét gondolom nem lesz nehéz megdönteni, de remélem, erre nem kerül sor- legszívesebben lekevernék "barátnak" két makarenkói pofont- nő vagyok ide vagy oda...
Uff.

-praetor- # 2008.03.21. 07:26

Meg kell dönteni a tanúk szavahihetőségét. Saját tanúiddal, okiratokkal. Meg sok kérdéssel, amíg a tanúk ellenmondásokba nem keverednek.

Egyébként az az irat amit te irattál alá vele értelemszerűen nem lehet a te tartozáselismerésed, hiszen nem is a te nyilatkozatodat tartalmazza, nem is te írtad alá.

Aurina # 2008.03.21. 07:19

Másfelől- ezt nem írtam még- ő azt harsogja, hogy tanúkkal tudja bizonyítani, hogy nekem adott pénzt. Nem hiszem el, hogy védtelen az ember (lánya) az ilyen amorális állatokkal szemben. Ha előhoz mondjuk 5 alakot, aki valamiért mellé áll, akkor fizethetek a semmire?

Aurina # 2008.03.21. 07:12

Oké, most olvasom újra a véleményedet- ha ez a papír nem alapozza meg, hogy az eddigi szemétségek után még fel is jelentsen, akkor megnyugodtam.
Köszönöm.

Aurina # 2008.03.21. 07:10

Köszönöm szépen a választ! Az aljasságnak tényleg nincs határa.
De most komolyan. Amit csinál, az szerintem zsarolás. Bár utálnék pereskedni, de mégiscsak meg kellene állítani valahogy az emberi nyomulását is mind nálam, mind a családom, mind a munkahelyi környezetemben. Arra a részre, hogy kézlegyintve aláírtam a "nemtudtam, mit", és hogy átvert de nagyon, értem én, hogy nem tud mit kezdeni a jog, a saját asszisztensem voltam a megvezetésemben. :(
De mit tud kezdeni ő azzal a papírral, amelyet -alább említve- az önbíráskodás, zsarolás rész bizonyítására (hátha kell) írattam alá vele, és most ő akarja felhasználni ellenem, mondván, hogy ez tartozáselismerés?

-praetor- # 2008.03.21. 06:53

Ami a zaklatási részét illeti, azt tudom mondani, hogy a szemétségből és az aljasságból még senkit nem gyógyított ki a bíróság. Szóval vannak jogi eszközök, amelyekkel a személyedet érő támadások ellen fel lehet lépni, de olyan hathatós eszköz, ami távol tartaná tőled ezt a "barátot" nem nagyon van.

Ami a céget illeti: a Kft. tartozásaiért a tag - kivételes esetektől eltekintve - nem felel. Ha törvénytelen eszközökkel akar valaki követelést érvényesíteni veled szemben, esetleg kimerítheti az önbíráskodás bűncselekményét. Veled szemben csak olyan követelést érvényesíthetnek, amelyért kötelezettséget vállaltál. Ha már idáig fajult a helyzet, legalább ezután ne írj alá semmit, ne ismerj el semmit. És legjobb lenne felszámolni azt a céget.

Abból, amit leírtál, önmagában számomra nem állapítható meg, hogy bármilyen anyagi vagy büntetőjogi felelősséged lenne.

Ennek az ügynek a túlnyomó része emberi konfliktus, amivel a jog nem nagyon tud mit kezdeni.

Aurina # 2008.03.20. 21:01

Jaj, elnézést a helyesírási hibákért- gyors akartam lenni.

Aurina # 2008.03.20. 20:44

Üdv Mindenkinek!
Szép hosszú hsz-t írtam az esetemről- de elszállt, jobb is, így, tömörebben talán lényegre törőbb.
Azt hiszem, nagy bajban vagyok, teljesen naív hülyeségsorozat áldozataként kérem szépen a véleményeteket.
Régi legjobb(nak) hitt barát kihasználva, hogy összezavarodtam a párkapcsolatomban, megpróbált a kedvesem helyére kúszni- de nem vettem észre, hogy nem önzetlenül próbál üzletileg (is) összefonódni velem. Magánéletben nem sikerült neki-nem áltattam soha. Amikor egyik aktuális dühömben elköltöztem a kedvesemtől, vettem- full bankhitelből- egy kis házat. Ezen közben Peti, a "barát" megkért, hogy vegyem át az akkor már régóta létező KFT-jét- mert üzletileg ez "nekünk" így jobb. (Ingatlanügyletei miatt lehetett így jobb neki.) Megtörtént a dolog, azt sem néztem pontosan, mit írok alá. Kiderült, hogy a cégnek 5 millió tartozása van egy másik cég felé, és kb 6 millió az APEH felé, mert Peti cége soha életében semmilyen járulékot nem fizetett. Ez utóbbit úgy tudtam meg, hogy APEH nagy megdöbbenésemre egy részletfizetés-elutasító papírral lepett meg- pedig én ilyet be sem adtam, azt sem tudtam, hogy a cégnek ennyi sara van. Ezen közben kibékültem a barátommal, amelyen Peti annyira felhúzta magát hogy hónapok óta a tönkretételemen fáradozik. A kedvesemnél, a munkahelyemen és minden elképzelhető helyen rontja a hitelemet, mószerol, mégpedig azzal, hogy ÉN TARTOZOM NEKI! Hogy vannak tanúi, akik szerint én 4 milliót köteles vagyok megfizetni neki, mert ő nekem ennyit adott. (Álmában, legfeljebb...)
A zaklatás napi szinten több telefonból, mailből, személyes megjelenésekből állt, mindenkimnek elege lett, erre én aláirattam vele egy papírt, hogy felhagy az ellehetetlenítésemmel XY összegért cserébe. Azt írtam a végére, hogy TUDOMÁSUL VETTEM, és nem szerepelt az irományban, hogy elismernék bármit is (nincs mit), gondoltam, ezzel dokumentálom a zaklatást-zsarolást és feljelenthetem. Továbbá eléggé megrémített ez a rengeteg tartozás a céget illetően- melyet én egy pillanatig sem használtam szerencsére- és megkértem levélben a cég ügyvédjét (Peti barátja) hogy másodpéldányban küldjön el nekem mindent, amit valaha is aláírtam az ő közreműködésével. Éppen tegnap adtam fel elsőbbségi tértivevényes, ajánlott levélben. Erre ma megjelent Peti meg egy gyanús, napszemüveg mögé bújt alak, pont, mikor egyedül voltam itthon, és a kertünk kellős közepén bejelentette, hogy pénzért jött, aléggé fájni fog nekem, ha nem kap. Gondolkodás nélkül hívtama rendőrséget és a páromat haza.
A végeredmény az lett, hogy a fentebb említett papírral,a melyben megígéri, hogy kiszáll az életemből ha fizetek, ő elrohan büntető feljelentést tenni, mert szerinte és az ügyvédje szerint ezzel az irománnyal én elismerem hogy tartozom, és akkor zárolják a számláimat, az ingatlanomat, plusz elítélnek csalásért. De azért a zaklatást nem hagyta abba- ma még mindig levelet írt a páromnak, melyben részletezte, miként szidtam őt egy csaknem egy évvel ezelőtti mailemben...
Hátha ettől tönkre megy a kapcsolatom- vagy nem tudom, mire számít...
MIT TEGYEK??? S. O. S help, régóta zaklat, a nyomomban van folyvást és nagyon-nagyon fáradt vagyok tőle, nem beszélve az erkölcsi- anyagi károkról...
Köszönöm a segítséget.