Vissza nem adott notebook, ez minek számít?


drbjozsef # 2024.01.26. 11:58

Ja, de persze. De ezt már megbeszéltük. Jogi szempontból felszólítás, per (esetleg feljelentés, de azt elengedném).
A többi ami nem ide tartozik, az exen vekengés, ki mit gondol, meg milyen ismerősei vannak.

valaki19 # 2024.01.26. 11:54

Akkor ez ennyi? Bármelyik verzió az igaz, itt már nem tehetek semmit, akár ha írok tértivevényes levelet, akkor sem?

drbjozsef # 2024.01.26. 06:44

Ez már nem jogi probléma.

Szomorú örökös # 2024.01.26. 06:11

valaki19

A legújabb, hogy beszéltem vele, azt mondta hogy tőle ellopták, de nem értem, akkor miért nem tett bejelentést.

Jól láthatóan hazudozik össze-vissza. Hiszen korábban még mint ha ezt mondta volna: „Kikelve magából mondogatta Messenger üzenetben (ezek mind le is mentve), hogy nincs meg, mert oda adta valakinek, aki neki szintén nem adta vissza.

Mostmár csak az a kérdés, hogy ezzel mi a helyzet? :-)
igazság szerint ez a lány egyáltalán nem közömbös a számomra

valaki19 # 2024.01.26. 03:15

A legújabb, hogy beszéltem vele, azt mondta hogy tőle ellopták, de nem értem, akkor miért nem tett bejelentést. Viszont így tényleg nem tudom mi legyen, mennyire van értelme feljelenteni, mert ha valaki tényleg ellopta, akkor jó eséllyel nincs már meg, ha pedig belegondolok hogy milyen ismerősei vannak, akkor pedig 100% hogy nincs meg. Mert állítólag valami ismerőse volt, de nem képes elmondani hogy mibvolt pontosan..

valaki19 # 2024.01.25. 16:35

Sose jelentettem fel még senkit. Ha megírom a levelet, akkor utána számithatok rá, hogy pereskedni kell, esetleg ügyvédet fogadni? Ha jól tudom a vesztes állja a költségeket, de neki nem lesz az életben sem annyi pénze egybe, amibe ez kerülhet. Ki tudok ebből még jól jönni? Hogy ne kelljen fizetnem a levélen kívül mást, de ha nem adja vissza ennek hatására sem, akkor a gép is visszakerüljön hozzám?

drbjozsef # 2024.01.25. 14:52

Nem. Elhajtanak.
Bár ragaszkodhatsz a feljelentéshez mondjuk sikkasztásért, de ha egy levelet sem írsz meg, akkor minek...?

valaki19 # 2024.01.25. 14:02

Közben megküldte a bolt a számlát, szóval minden megvan. Nem akarok tértivevényes leveleket írogatni, nagyjából körbe fog röhögni ha meglátja, ha a rendőrségen megmondom, hogy ez a helyzet, akkor tudnak valamit kezdeni? Ügyvédet sem akarok, meg pereskedni, mert akkor többe kerülne a dolog mintha vennék egy másikat.

valaki19 # 2024.01.19. 07:47

Ez van meg róla:

https://kepkuldes.com/image/PTgwwL

leszedtem ami személyes volt, viszont a nevemet elírták, nekem a családnevem y-végű, ezen i-vel írták, ebből nem tudom esetleg lehet-e gond, már ha elfogadják ezt egyáltalán bizonyítéknak.

valaki19 # 2024.01.19. 07:43

Ma megnéztem, sajnos az iratok nincsenek meg róla, szerintem ahogy eltelt az 1 év kidobtam, mivel már úgyse garanciális. Viszont az email megvan arról, hogy megrendeltem, a típusa is rajta van, ez elég lehet?

Szomorú örökös # 2024.01.19. 05:18

valaki19

csak b+ szóból 81et számoltam össze visszahallgatva az üzeneteit

Intelligens egy hölgy lehet, csodálom, hogy még így is van benne szeretnivaló. :-D

Majordomus # 2024.01.18. 20:36

Hm.bukott szerelem?
.
Hát pedig ki kell élezni a helyzetet. Feljelentés,ügyészség.....

drbjozsef # 2024.01.18. 09:27

valaki19,

Btk. 372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.

valaki19 # 2024.01.18. 09:08

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ez ha nem adja vissza, jogilag minek számít? Nem szeretnék neki nagy gondot mert igazság szerint ez a lány egyáltalán nem közömbös a számomra. Viszont amilyen gusztustalanul beszélt velem hétfőn.. csak b+ szóból 81et számoltam össze visszahallgatva az üzeneteit, szóval kinyílt a bicska a zsebemben kicsit..

Ezt írtam neki egy másik számról mikor tiltott:
Oké felfogtam, egy pancser vagyok meg mindaz amit a fejemhez vágtál az előbb, igazad van. Viszont ha ennyi, akkor a gépem kérném vissza mert nekem is kell, 1re megyek a fogorvoshoz, utàna is jó nekem ha neked is.. ne vedd zaklatásnak de nem tudok már honnan írni neked miatta.

És erre azt mondta hogy hogy képzelem, tilt az egyiken, írok másikról, ez már konkrétan zaklatás, és hogy a gépet már nem kapom vissza.
Tényleg nem valami sz*rrágó vagyok, ajándékot sose kérnèk vissza, pl okosórát is kapott, de az ajándék volt, ezt meg kölcsönbe adtam.
Amúgy sajnos nyár végén nagyon felhúzott, amiért paprikasprével lefújtam, ő ezért nem jelentett fel, kicsit azt érzem emiatt nekem se kéne őt. Bár abból gondolom már nem lehet gondom fél év után.

drbjozsef # 2024.01.18. 07:16

Egy sms nem zaklatás.
Csak értelme nem sok van, de azért kilátásba helyezni egy eljárást, talán elgondolkoztatja.

Tértis levelet.

valaki19 # 2024.01.18. 03:44

Persze, írtam neki, hogy kéne vissza a gépem, mert el szeretnék menni innen és nem tudok máshogy dolgozni, mert nem akarom őt nézegetni. Jelenleg is arról dolgozok, de most egy asztali gépről, de ha elköltöznék, akkor ezt nem vinném, egyszerűbb lenne azt, amit kölcsönadtam neki. Persze elmondott minden szarnak, meg azt mondta, amiket már írtam. Jelenleg mindenhol tiltva vagyok, de még lenne egy lehetőségem írni neki smst, egy másik számról, hogy eddig tartott a türelem, innentől, ha nem kapom vissza, akkor a hatósághoz fordulok, viszont nem tudom ezt nem venné-e zaklatásnak.

Majordomus # 2024.01.17. 22:21

Valószinűleg csak a per segít,mert a rendőrség és ügyészség ezzel nem foglalkozik.

efi99 # 2024.01.17. 19:32

De te csak kimondtad, hogy a kölcsönbe adott lapos ügyében keresed és ő erre reflektált, nem?
Én egyébként megkóstolnám azzal is, hogy közlöd, van némelyik beszélgetésetekről hangfelvétel, úgy pattogjon.

valaki19 # 2024.01.17. 18:44

Annyival kiegészíteném, hogy azt konkrétan ebben a 20 perces mocskolódásban nem mondja ki hogy kölcsönbe adtam neki, csak annyit mond először, hogy már nincs meg, oda adta másnak, aki nem adta neki vissza, utána meg hogy megvan, de nem fogja visszaadni "nyeljem be" hogy nem kapom vissza. Az ő szavait idézve.

valaki19 # 2024.01.17. 18:36

Igen, megvan róla a hangfelvétel Messengeren, ahogy mondja hogy felejtsem el, nem fogja visszaadni. Valahol megvan a gép papírja is, csak még nem találtam meg, remélem nem dobtam ki, amikor letelt az 1 év garancia.
Sajnos amúgy nem írtunk róla a kölcsönadáskor semmit, mert nem gondoltam volna hogy ez lesz. Az nem gond, hogy 22 júliusa óta ott van nála? Nekem annyira nem volt rá szükségem eddig, úgy gondoltam had nézze róla a filmeket, viszont ahogy velem viselkedett ez az illető, ha van rá lehetőség, nem fogok neki ingyen laptopot osztogatni.

drbjozsef # 2024.01.17. 10:01

valaki19,

Szóval hangfelvételed van arról, ahol (legalább közvetetten) elismeri, hogy a laptop a te tulajdonod, és te azt kölcsönbe adtad neki oda?

Küldj neki egy tértivevényes levelet azzal, hogy a laptop kölcsönbe adását megszünteted, XY telefonszámon 3 napon belül egyeztessen veled egy időpontot a laptop visszaadásáról, vagy 5 napon belül juttassa vissza azt a címedre, vagy ugyanezen időn belül utalja át az átvételkori értékét XY bankszámlaszámra, 100ezer forintot (vagy amennyit akarsz). Ha ezt nem teszi, fizetési meghagyást, vagy végső esetben pert fogsz indítani ellene.

Tekintve, hogy neked nem pénzkövetelésed van, hanem a dolog kiadása iránti követelésed, ezért igazából fizetési meghagyást nem indíthatsz, de hátha hat rá, és visszaadja.
Ha nem, akkor tényleg pert kell indítanod ellene.

valaki19 # 2024.01.17. 08:30

Tisztelt Fórumozók!
Az eset röviden: van egy ismerősöm, akinek még 22 nyarán kölcsön adtam egy notebookot, mert munka kellett volna neki, és én adtam is, amit gépről tudott csak csinálni. Ez tartott 23 májusáig (bár sok köszönet nem volt a melójában, de mindegy az más téma), de nála maradt utána is. Mivel csomószor letiltogatott, meg eltűnt, így visszakérni se tudtam. Most a hétvégén megelégeltem azt, ahogy beszél velem, ezért megmondtam, hogy kéne vissza, mert nekem is szükségem van rá. Egyébként egy felújítottan vett Lenovo volt, 22 áprilisában 100.000ért vettem. Kikelve magából mondogatta Messenger üzenetben (ezek mind le is mentve), hogy nincs meg, mert oda adta valakinek, aki neki szintén nem adta vissza. Pár perccel később meg azt mondta, hogy megvan, de ezt nyeljem be, nem fogja visszaadni. Így, hogy hangfelvétel is van róla, mit tudnak vele kezdeni a hatóságok? Már ha kezdenek ekkora értékhatárnál valamit. Megvan valahol a papírja is. Az tény, hogy én adtam neki oda, de csak kölcsönbe, nagyon szeretném, ha nem úszná meg, mert ez nekem is munkaeszköz lenne, és nem 2 forint volt. Hova forduljak és milyen jogcímen, ha érdemes egyáltalán? Szívem szerint felpofoznám, de az meg önbíráskodás lenne.