Elhunyt vádlott


Kovács_Béla_Sándor # 2024.01.20. 08:18

ha panaszt tennék, több évnyi szenvedés várna rám

Egy gyors elutasítás várna rád.

Szomorú örökös # 2024.01.20. 06:34

felhasznalo2

Főleg akkor esélytelen az egész, ha nem maradt utána semmi vagyon, mert ugyebár az örökösök is csakis a hagyaték erejéig felelnek az adósságokért is. Rajtuk saját vagyonukból már nincs jogod követelni semmit, leginkább azért, mert ők végképp nem tehetnek arról, hogy az örökhagyó ilyen életet élt.

Szomorú örökös # 2024.01.20. 06:32

felhasznalo2

Áldozata lettem egy kisebb kárt okozó csalásnak (110E ft). A gyanúsított egy autovezető oktató volt.....már korábban megkaptam az infót az autós iskolából, hogy az “oktató” meghalt szeptemberben. A napokban kaptam meg az orfk határozatot, miszerint aug. 30-án meghalt, és emiatt megszüntetik az eljárást.....van egy olyan érzésem, hogy ha panaszt tennék, több évnyi szenvedés várna rám, aminek a végén is csak pár százalék esélyem van, hogy valamit visszakapjak… vagy ilyenkor nem száll át a vagyonnal együtt az adósság is a öröklőkre?

Bizonyítható összegszerűen a károd? Született bármilyen ítélet, ami alapján pénzt követelhetsz az örökösöktől?
Ha nincs ilyen papír a birtokodban, akkor félek, hogy felejtős az egész. Az elkövető elhalálozásával megszűnik az ügy.

felhasznalo2 # 2024.01.19. 15:20

Sziasztok!
Áldozata lettem egy kisebb kárt okozó csalásnak (110E ft). A gyanúsított egy autovezető oktató volt, hitelrontást és okirathamisítást is követett el autósiksolákkal szemben, csak számukra nem volt olyan nagy a kár, hogy foglalkozzanak vele. Nyáron megtettem a feljelentést, rajtam kívül egy másik embert is kihallgattak, de azt mondta a jelenlegi oktatóm, hogy több emberről van szó valójában.
A lényeg: már korábban megkaptam az infót az autós iskolából, hogy az “oktató” meghalt szeptemberben. A napokban kaptam meg az orfk határozatot, miszerint aug. 30-án meghalt, és emiatt megszüntetik az eljárást, és ha akarok, tehetek panaszt az eljárással szemben. Most akkor tényleg ennyi lett volna a történet? Mert van egy olyan érzésem, hogy ha panaszt tennék, több évnyi szenvedés várna rám, aminek a végén is csak pár százalék esélyem van, hogy valamit visszakapjak… vagy ilyenkor nem száll át a vagyonnal együtt az adósság is a öröklőkre? Mit érdemes ilyenkor tenni?