Eltűnt barát


drbjozsef # 2024.02.05. 10:15

Persze, mire egy tartozás árverezésig jut, azért eltelik néhány hónap, esetleg év. Szóval nem megy az nagyon gyorsan, de ha beindul, elég nehéz megállítani időben. Ha önhibáján kívül nem tud törődni a lakásával, és a fizetnivalókkal, akkor még csak-csak. De ha a maga hibájából, akkor nem lesz könnyű dolga.
Akár eljárás van ellene, akár más miatt ment el valahova, az ő felelőssége, hogy valami történjen a lakásával és a szerződéseivel (pl. a közüzemi díjakkal).

drbjozsef # 2024.02.05. 10:13

Teodor62,

Ezzel csak egy nagyon picit leszel előrébb, mert bármilyen tartozása is keletkezik, ha azt végrehajtásra adják, akkor le fogják foglalni az ingatlant, és ha nem megy máshogy, végső esetben elárverezik azt. Ebből a szempontból teljesen mindegy miből ered a tartozás, bármi lehet az.

Teodor62 # 2024.02.05. 09:43

drbjozsef:
Azért érdekel mi lesz a lakásával mert több mint 15 évébe került mire kifizette a lakás árát, és mint barátom nem akarom , hogy egyetlen vagyonát elveszítse. Egyszerű embertársi és bajtársi szeretetből fakadaóan nem akarnék neki rosszat. Arra gondoltam, hogy ha mást nem is de legalább a közös költségét fizetném neki ameddig nem áll módjában ezeket rendezni, hogy ne vegye el a lakását az állam az esetlegesen felgyülemlő tartozások miatt.

drbjozsef # 2024.02.05. 08:55

Teodor62,

Miért érdekel, hogy mi van egy barátod lakásával?
Ha nincs senki az ingatlanban, akkor rezsi se nagyon van (bár ha átalányt fizet, lehet tartozást felhalmozni hamar), a közös költséget meg kérdezd meg a közös képviselőtől. Nyilván nem adhatna ki neked adatot elvileg, de azt talán megmondja, van-e tartozás, mert annak azért csak örülne, ha valaki a barátod helyett fizetné azt...

Teodor62 # 2024.02.05. 06:13

Az eltünését nem jelenteném még, mert ha mégsem a rendőrségen van akkor pont ezzel keverném bajba. Gondoltam arra is hogy esetleg autóbalesete volt vagy hasonló de akkor legalább elérhető lenne, viszont mind a 2 mobilja hetek óta ki van kapcsolva. Élő rokona már nincs sajnos, ezért is érdekelne, hogy mi lesz ilyenkor a lakásával, ha mégis a rendőrségen van.

Majordomus # 2024.02.04. 21:14

Jelentsd be az eltűnését a rendőrségen. Ők azonnal meg tudják mondani hogy ők "vigyáznak" e rá, vagy már az ügyészség,ha egyik sem akkor elrendelik a keresését.

drbjozsef # 2024.02.04. 18:34

Teodor62,

Barátodnak semmilyen hozzátartozója, rokona nincsen?

Teodor62 # 2024.02.04. 16:18

Egyetlen barátomról több mint 1 hónapja nem hallottam. Semmilyen formában nem tudom felvenni vele a kapcsolatot (telefon, e-mail, facebook, stb...). Fontos információ, hogy saját felhasználásra (nem kereskedett vele soha) marihuanát termeszt. Jó ember, soha nem ártott senkinek, csak van egy káros szokása amit pont tilt a magyar törvénykezés. Ha esetleg lebukott és letartóztatták, hogyan tudhatom meg? Illetve ha letartóztatásban van akkor a lakásával mi történik ilyenkor? A rezsit, közös költségeit ha nem fizeti senki akkor elárverezik a lakását vagy van valami mód, hogy segítsem valahogy? Kérem segítsenek mert nagyon aggódom érte.