hazudik a rendőrség


Sz.Márton # 2009.08.14. 11:02

Nem maga akart valamit tőlük az eredeti kérdésében, indokolás stb...hát akkor mi másról beszélne vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.14. 12:20

Én a kiskorú törvényes képviselője vagyok.

Csak hogy az a kiskorú nem terheltje a büntetőeljárásnak. A törvényben meg arról van szó.

Főlökött # 2009.08.20. 06:45

Tisztelettel

A Be. 70/B. § (1) Az eljárás során keletkezett iratról - ideértve a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság által beszerzett, illetőleg a büntetőeljárásban résztvevő személyek által benyújtott, valamint csatolt iratot is - az a bíróság, ügyész, illetőleg nyomozó hatóság, amely előtt az eljárás folyamatban van, a büntetőeljárásban részt vevő személyek kérelmére a (2)-(7) bekezdés szerint legkésőbb a kérelem előterjesztésétől számított nyolc napon belül másolatot ad ki.
(2) A nyomozás befejezéséig a gyanúsított, a védő, a fiatalkorú törvényes képviselője, a sértett és képviselője másolatot kaphat a szakvéleményről, valamint az olyan nyomozási cselekményről készült iratról, amelyeknél jelenlétüket e törvény lehetővé teszi; az egyéb iratról pedig akkor, ha ez a nyomozás érdekeit nem sérti. A sértett a nyomozás során keletkezett más iratokról a tanúkénti kihallgatását követően kaphat másolatot.

Kaphat - meg van rá a lehetőség, de nem kötelező, de más az értelme, mint az "ad ki" megfogalmazásnak.
Ha a szakvélemény tartamla olyan, mely a nyomozás érdekeit sértené - annak kiadása az érintetteknek, főleg ha az alapján bármely érintett gyanúsítotti pozícióba is kerülhet - kerül - került a nyomozás során, megtagadható a betekintés - másolat a kiadása. Ennyire egyszerű és nem is törvénytelen.

A "Egyszerűen nem jó dolog, hogy mi emberek visszaélünk a megszerzett tudásunkkal." megjegyzéshez annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy van aki végigüli és tanulja az egyetemet - főiskolát, nem kevés pénzt is belefeccelve ( amit másra is költhetett volna ugye ), engedtessék meg neki, azt tegyen a megszerzett tudással, amit szeretne, vagy amit akar. Saját maga döntheti el, hogy segít, vagy nem. A másik fél meg így járt.......

Tisztelettel :

Lökött