betekintés, másolat kérése


Agent Cooper # 2013.05.14. 08:36

Kedves mamek77!

Kérem, hogy ne legyen türelmetlen, a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeket kiemelten kezeli a rendőrség. Higgye el, hogy mindent elkövetnek, hogy az elkövető elnyerhesse méltó büntetését. Azonban a nyomozás során nem elég tudni valamit, hanem a cselekményt bizonyítani is kell, ez pedig általában hosszabb időt is igénybe vehet. Legyen biztos benne, hogy a rendőrség nem tétlenkedik, és legyen türelemmel.
Kérdéseire válaszolva:
...van-e jogom betekintést kérni az ügybe?
Az ügy iratait sértettként a nyomozás befejezése előtt tekintheti majd meg.
...kaphatok-e bármilyen tájékoztatást arról, hogy hogy áll a nyomozás?
Igen, a nyomozás vezetőjétől tájékoztatást kérhet, azonban csak olyan információkat ismerhet meg, amelyek a nyomozás érdekeit nem veszélyeztetik.
ha én csinálok egy videót erről az illetőről, aminek a tartalma az ő facebook-on fellelhető képei, neve, illetve az hogy mire akarta rávenni a fiamat, és ezt a videót szétszórom a facebook-on, és ő ne adj isten ezért engem feljelent, mire számíthatok?
Semmiképp nem ajánlom, hogy ilyet tegyen, mert ezzel a nyomozás érdekeit súlyosan veszélyezteti! Gondolom, azt Ön sem szeretné, hogy pont az Ön tevékenysége segítse hozzá az elkövetőt, hogy kibújhasson a felelősségre vonás alól...
Hogy arról ne is beszéljünk, hogy azt pontosan Ön sem tudja, hogy mennyire valósak azok az információk amelyek a facebook oldalon szerepelnek. (Mert például akár az is elképzelhető, hogy az elkövető valakit le akar járatni.)
Ha mindenképpen szeretne valamit tenni, akkor bízzon meg egy hozzáértő ügyvédet sértetti képviseletre, hogy legalább vissza tudja Önt fogni attól, hogy meggondolatlanul veszélyeztesse a nyomozást...

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.19. 12:56

Próbáld az első fokon eljárt bíróságot. Nem volt védője?

Dr.Attika # 2014.09.19. 13:52

Milyen szép ez a magyar nyelv.
"most épp nyaral/őszöl", "7főn szeretné elküldeni az első levelet". Eszembe nem jutott idáig, hogy a hétfőt így rövidítsem.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.19. 14:57

Az egyes oldalakról is lehet másolatot kérni, de ahhoz tudnod kell számozás szerint, melyik oldalakra van szükséged. Kutatni, az iratokat olvasgatni aligha fogja helyetted a lajstromirodán az ügyintéző.