Jogosítzvány


Hessus # 2009.12.03. 23:27

Tiszteletem!

Okirat hamisításnak számít e amennyiben az orvosi alkalmassági-t csak a kresz, rutin ill. forgalmi vizsgák után állítattja ki az adott személy?

Tehát nem a vizsgák megkezdése előtt hanem után

Üdv

Hessus

monalisa1 # 2009.11.26. 19:12

A rendőrségre kell bejelentést tenni -akár lehet névtelenül is hiszen az eset mondhatni közérdek- melynek alapján soronkívül elrendelik az alkalmassági vizsgálatát - a háziorvos itt már nem rúg labdába...

Ha kiderül, hogy megalapozott a feltevés miszerint orvosilag valóban alkalmatlan a vezetésre a jogsít azonnal bevonják tőle ill. hatósági rendelkezést kap a további vezetéstől való eltiltásról. (Ha mégis vezet és elkapják szabálysértés és 150 eFt-ig bírságolhatják, és ha kell ismét és ismét.)

Ha bárki érvényes vezetői engedély nélkül vezet és balesetet okoz a biztosító őhelyette semmit sem fizet, illetve minden kártalanítást és költséget rajta vernek le.

Hallottam már 95%-ban világtalan (?) emberről aki vígan vezetett, valamint kapta a "vaksági" járadékot...

"Mona"
laikus hozzászóló

Biro András # 2009.11.26. 08:09

Tiszteletem!
A kérdésem a következő lenne. Lehet-e olyan embernek jogosítványa, aki 100%-os rokkant a szeme miatt, "vaksági"rokkant nyugdíjat kap. Vidéken élek, többször volt rá alkalom, hogy majdnem elütött, gyerek is mondta, hogy majdnem elütötte. Normálisan szóltam neki, de még ő volt felháborodva, pedig szabályosan közlekedtünk. Már nem tudok vele mit csinálni, gyerek kora óta ilyen a szeme, vagy születése óta. Érdemes jelenteni, vagy felesleges? Úgy tudom lefizette az orvost, hogy megkapja az alkalmasságit, ugyanúgy a többinél is lefizethetett bárkit. Mit tegyek?