Kérem valaki válaszoljon erre !!!!!!!


Bubu16 # 2010.01.25. 16:05

Na az ügyem ma lezárult (nagyjából).

A végeredmény az lett hogy a perkezelő elküldi megsemmisítésre a diákigazolványt a 12.500 Ft-os
díjat kifizettem de sajnálatos módon még további
45.000 (körülbelüli összeg)-et állapítottak meg a további fórumok elkerülése végett. Ezt az összeget nem kell már egy összegben kifizetni meglehet tárgyalni a részlet fizetést.

Most a dolgok után már elgondolkodva jobban jártam volna a 27.000 Ft-os MÁV bérletek kombinációjával.

Köszönöm Sz.Mártonnak a gyors válaszokat

Bubu16 # 2010.01.25. 10:43

köszönöm még 1szer szépen most meg akkor rohanok a keletibe :D

Sz.Márton # 2010.01.25. 10:33

Igazán nincs mit, de a pénzt mindenféleképen fizesse be, mert egyrészről azt úgy is be kell és utána már ennek az igazolását jelentő csekkszelvényt is megmutathatja megbánó, eltévelyedett utasként, jogkövető jószándéka jeleként, bárhova is kell bemennie ezen üggyel kapcsolatban.

Bubu16 # 2010.01.25. 10:27

Nagyon nagyon nagyon köszönöm szépen válaszát!

Nyugodtabb nem nagyon lettem tőle de ez már biztató kezdet. Helyszínen kaptam 1 MÁV által kiállított büntetést ami 12.000 Ft-ról szól amit még ma a kövi vonattal elintézek de sajnos 1 perkezelőhöz behívattak elbeszélgetésre az lesz még idegölő. Csak azt nem tudom hogy a büntetést fizessem be előbb és csak utána menjek a perkezelőhöz vagy fordítva.

Sz.Márton # 2010.01.25. 09:43

Bubu16!

Pénzbírság mindenféleképen lehet belőle 10-15 ezer ft. között, amit pár napon belül be kell(..!!!) fizetnie. Ha ön büntetlen előéletű és nem többször kapták el már ilyen miatt, valamint a MÁV "kegyes" tehát a pénzbírság kiszabásán túl, ügyintézésben, ha ön befizeti nem tesz semmilyen egyéb lépést, akkor nem viszik komolyabb fórum elé és akkor természetesen maradhat továbbra is vagyonőr.

/Azt tudnia kell, hogyha ez több alkalommal is megtörténik és lebukik, igazából ezen okmány meghamisítása és felhasználása miatt, komolyabb ügy is kerekedhet belőle, a rendőrség bevonásával/

Bubu16 # 2010.01.25. 08:28

Üdv!!

Nekem 1 olyan ORBITÁLIS problémám van hogy:

Diák kedvezményt kihasználva utaztam a MÁV vasútvonalán
Sajnálatos módon 2 éve nem vagyok diák kedvezményre jogosult. X helyen vásárolva odajött hozzám újmagyar illető sugdosva hogy nem e szeretnék vásárolni tőle diákmatricát esetleg más iratokat (feltételezve hamis-t).
Ekkor követtem el a baklövést és elkezdtem tanakodni siralmas anyagi helyzetemet nézve és gondoltam milyen jó lesz legalább az utazásból megspórolni 1 pár forintot. Megvettem hát.(életem 1ső nagy baklövése)
A minap utaztam haza munkából mikor 2 fiatal kalauz elkérte a bérletemet. Átadtam. Ezután kérte a diákigazolványomat amit szintén át adtam.Ekkor mondták meg hogy az igazolványon lévő matrica nem érvényesíti az igazolványt és h. honnan szereztem. Kétségbe esve elmondtam 1 story-t ami nem fedte az igazságot. Én esti tagozaton tanultam 2 éve és arra az igazolványra ragasztottam az említett matricát.
Sajnálatos módod akitől vettem a matricát nem volt tisztában a matrica mely igazolványának érvényesítéséről így én ostoba felraktam 1 főiskolás matricát ( ami nem jó az esti tagozatra) Említette a 2 kalauz amennyiben nem tanulok az igazolványon szereplő iskolában (ami már ténylegesen nem 2 éve) akkor okirat hamisításért indítanak 1 eljárást.
Nem vagyok büntetett előéletű
Sajnálatos módon az én munkaköröm Személy és Vagyonőr

Na igen a kérdésem az az vagyis azok hogy:

Mennyit kaphatok vagy mit kaphatok ennek fejében (bírság,egyéb)?

Van e valami hatása a munkakörömre ( bevonhatják e a biztonsági bizonyítványomat,kamarai tagságomat?

Vagy bármi egyéb amire számíthatok és hogy van e valami mód ennek az elkerülésére.

Válaszokat mielőbb várom nagy ijedelemmel. T.T
Válaszokat előre is köszönöm