IP cím mit bizonyít?


bolondmelós # 2010.12.30. 20:34

IP-t azt a a szolgáúltató meg az ICANN osztja, a MAC a egy előre rögzített számsor, elvileg nincsen két azonos mac-cimű eszköz.....

El Commandante # 2011.04.04. 23:07

Főlökött, nagyon nem irigylem az ügyfeleidet.

Nem várok választ, elolvastam a lenti produkciódat!

El Commandante # 2011.04.04. 23:14

IP cím bizonyítékként való felhasználhatósága végül mégse dőlt el félre lökte a témát egy lökött.

Engem is érdekelne a téma, mert érintett vagyok egy rágalmazási eljárásban emiatt.

Lökött jogászok nem akarnak tudomást venni erről a tényről:

"IP cím megváltoztatása

Nagyjából 167 000 találat (0,06 másodperc) "

Tudom, Magyarország ott tart, hogy az egyetlen működő iparág az igazságszolgáltatásnak nevezett kóceráj. Milliárdosok építenek magánbörtönöket, amit aztán az állam kibérel tőlük, a jogászok meg telerakják elítéltekkel.

Ha ennyire egyszerű valamit megváltoztatni, akkor egyetlen talláros majom se akarja összehasonlítani az IP címet egy autó forgalmijával.

Egyébként egykori rendőrként el tudom mondani, hogy a '90-es évek közepén nagy divatja volt az autók klónozásának.

A lopott autóra rátették egy ugyanolyan típusú autó rendszámát, csináltak hozzá forgalmit is természetesen.

El Commandante # 2011.04.04. 23:16

IP cím bizonyítékként való felhasználhatósága végül mégse dőlt el félre lökte a témát egy lökött.

Engem is érdekelne a téma, mert érintett vagyok egy rágalmazási eljárásban emiatt.

Lökött jogászok nem akarnak tudomást venni erről a tényről:

"IP cím megváltoztatása

Nagyjából 167 000 találat (0,06 másodperc) "

Tudom, Magyarország ott tart, hogy az egyetlen működő iparág az igazságszolgáltatásnak nevezett kóceráj. Milliárdosok építenek magánbörtönöket, amit aztán az állam kibérel tőlük, a jogászok meg telerakják elítéltekkel.

Ha ennyire egyszerű valamit megváltoztatni, akkor egyetlen talláros majom se akarja összehasonlítani az IP címet egy autó rendszámával.

Egyébként egykori rendőrként el tudom mondani, hogy a '90-es évek közepén nagy divatja volt az autók klónozásának.

A lopott autóra rátették egy ugyanolyan típusú autó rendszámát, csináltak hozzá forgalmit is természetesen.

TördAKeritest # 2011.04.10. 09:52

Az égvilágon nem bizonyít semmit sem!

Egyrészt a számítógép előtt bárki ülhetett, másrészt ha nem védett a hálózatod pl wifi-nél akkor akárki más is rácsatlakozhat az internetedre a tudtodon kívül.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.10. 11:01

Egyből két új nicket is csináltál, Tomika? Csak aztán bele ne keveredj.

Legislator # 2011.04.10. 15:02

Tomi újraéledt, nahát...:-)))


Sunshine after the rain.

huncut Inci # 2011.04.11. 20:05

jó estét! Honnan látszik hogy az alábbi felhasználó Tomika?? Az ügyvéd urak akik ezen a jogi fórumon vannnak látják az e-mail cimet a jelszót és a többi a felhasználók személyes adatait is?? Csak azért kérdezem mert a korábbi beszélgetésekben(másik kérdésnél) már láttam ilyen nickneves vádaskodást de én akárhogy is néztem nem találtam összefüggést ott sem a 2 fiatalember irásai hozzászólásai közt.
Vagy ha unnak, ellenszenvesnek találnak valakit akkor igy piszkálják és közben nem látnak semmit??

linea # 2011.04.12. 18:59

Nagyon sok okos jó hozzászólást olvastam és mindegyikben van igazság.
De ami a legfontosabb az,az, hogy az IP cím a bűncselekmény elkövetésének helyszínét bízonyítja, már amennyiben a nyomozó hatóság a bizonyiték felvételi eljárás során, megtalálja az IP címet hordozó winchestert. Viszint amit ez ügyben tudni kell,az,az, hogy a Bjtv. szerint a bútető eljárás beinditása után, már utólag jogszerűen nem pótólható bizonyitékról van szó.

kovacsz # 2011.04.14. 15:03

megtalálja az IP címet hordozó winchestert
Ilyet aligha fog találni... :-)

Bjtv” Hát ez mi?

monalisa1 # 2011.04.14. 15:16

... Ha beazonosított is a sz.gép még mindig nem bizonyított, hogy xy írogatott rajta, mert az egyes emberek írásmódja, írásstilusa elég eltérő., adott esetben szakembert kell felkérni - olyasmire gondolok mint egy grafológusi véleményezés.

kovacsz # 2011.04.14. 15:22

Grafológus a kézírást vizsgálja. :-(

Csipkebokor # 2011.04.16. 11:08

Bizonyos szövegek esetén talán tényleg lehet a szövegelemzést felhasználni bizonyítékként. Ahogy régi írásokról meg tudják állapítani, hogy egyes betoldások, kiegészítések az eredeti mű írójától származnak-e (pl Biblia-kutatás). Illetve ahogy egy pszichiáter véleményt mond a vádlottról: tehette-mégsem.
Csb

Lajos 2011 # 2011.04.16. 22:15

Lemaradt az ígért melléklet:

http://krokotanarur.hu/…-4-2010K.doc

Seila # 2013.08.02. 02:00

Sziasztok!Annyit szeretnék kérdezni,hogy akkor itt az olvasottak alapján maga az IP cim akkor ér valamit,ha mellette ott van a winchester is amin megtalálják az adatokat?Engem pl beidéztek nemrég egy internetes ügy miatt,kikérték a szolgáltatótól az adataimat ip-cim alapján,és egyböl gyanusitott voltam,egy töllem közel 380km-re lévö meginditott szabálysértésben.Vallomásom során elmondtam hogy kódolatlan a wifim,egyébként nem tudok semmit sem az ügyröl.De házkutatás nem volt,igy a gépemet sem foglalták le.Igy jogos ha gyanusitottként kezelnek?Nem vagyok jártas ebben a számitástechnikai és informatikai világban még picit sem,ezek után szeretnék jobban utánnanézni ennek.Még az érdekelne,lehet okosaknak buta kérdésnek tünik,hogy ha valaki kint wifizik telefonról,az a winchesteremen,vagy bárhol a telefonján kivül fellelhetö?Elöre is köszönöm a válaszokat!

Agent Cooper # 2013.08.02. 07:50

Kedves Seila!

Általában az IP cím önmagában nem értékelhető bizonyítékként, de egyéb tényekkel együtt már komoly bizonyíték lehet.
A leírtak alapján feltételezem, hogy internetes csalás miatt indult az eljárás, és ilyen esetekben a pénzmozgás, az e-mail és mobil kommunikáció ugyancsak bizonyíthatja a cselekmény elkövetését. Mivel a kárérték nem haladja meg az 50 eFt-ot, ezért a rendőrség - nagyon helyesen - igyekszik költség hatékonyan lefolytatni az eljárást.
Kérdésére válaszolva a rooter beállítástól függően tartalmazhat olyan információkat, amely bizonyíthatja "külső" felhasználó jelenlétét. Nem okos dolog kódolatlan rootert használni (egyébként Németországban ez már önmagában bűncselekmény), és ennél még súlyosabb dolgok is történhetnek Önnel.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Rivare # 2014.08.10. 08:45

Sziasztok,egy eve regisztaltam egy tarskeresö oldalra,es befizettem a premium tagsagot,persze a szerzödesi feltetelt nem ovastam vegig.több honapja nem voltam az oldalon,de most felneztem,es a következö fogadott,Tartozasom van 9000ft,mivel automatikusan meghosszabitjak a tagsagot,mert lejart az egy evem!most azzal fenyegetöznek hogy az IP cimem alapjan behajtjak a penzt!!Van esetleg öttlet mit kene csinalnom?
Elöre is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.11. 07:55

Fizetni?

Vadvirágocska # 2019.03.13. 18:18

Tisztelt Szakértők, Jogászok!

Abban tudnak segíteni, hogy az IP cím hogyan bizonyítja azt, hogy ki az adott számítógép felhasználója név szerint?

Tudomásom szerint az IP cím csak a felhasználó helyét azonosítja, maga a felhasználót azt nem.

Tudnak ebben segíteni pár fontosabb szempont összefoglalásával, hogy miért nem bír bizonyító erővel az IP cím, miért nem azonosítja név szerint a felhasználót?

Dereng valami proxi-s dolog is, hogy van lehetőség trükközni segítségével IP cím azonosítása esetében.

Rendőrség miket lát egy IP cím által?

Köszönettel,
Vadvirágocska

Kovács_Béla_Sándor # 2019.03.13. 19:18

A hatályos magyar jogban a szabad bizonyítás elve érvényesül.

Szomorú örökös # 2019.03.13. 19:22

Vadvirágocska

Dereng valami proxi-s dolog is, hogy van lehetőség trükközni segítségével IP cím azonosítása esetében.

Pontosan! Ha az illető kellően profi, hogy bejelentkezik egy innen jó messze levő proxy-szerverre, akkor soha nem fogják lenyomozni, mert annak a távoli szervernek az IP címe fog látszani a célhelyen. Nem beszélve arról, ha az illető keres valahol egy ingyen wifi helyet és onnan netezik, akkor megint a büdös életben nem lehet lenyomozni.

efi99 # 2019.03.13. 19:55

Dehogynem lehet. Lehet naplózni a kapcsolódó eszköz MAC címét, vagyis a hálózati kártya/chip egyedi azonosító kódját. Persze csak ha megvan rá az akarat.

Szomorú örökös # 2019.03.13. 20:06

efi99

No és azzal mire megy? Ahhoz meg kéne találni is utána az adott eszközt, ugyanis az nem személyre regisztrálva van sohasem. Az csak egy adat, amivel a legtöbb esetben nem mennének vele semmire.

efi99 # 2019.03.13. 20:18

A sztoriból nekem az jön le, hogy már van egy gyanú (vagy legalábbis az IP cím lekérés után már lesz), tehát a kör szűkebb, mint 7 milliárd ember.
És pl. telefon IMEI számhoz meg lehet, hogy tárolják a MAC számot is és ugye kb 3 éve a tulajt is.

Vadvirágocska # 2019.03.13. 21:25

Koszonom a hozzaszolasokat!

Ha a Proxy hasznalatatol eltekintunk, akkor mit lehet kiolvasni egy IP cim altal? Hogyan lehet bizonyitani azt, hogy a felhasznalot (szemelyt) nem azonositja, hanem csak a felhasznalo helye hatarozhato meg az IP cim altal? Nem vagyok egy nagy informatikai zseni. Esetleg magyar nyelven van errol valami informatikas szakmai osszefoglalo olyan mrgfogalmazasban, amit az atlag ember is megert?

Koszonettel,
Vadviragocska