Segítség!!!!


ObudaFan # 2011.02.17. 15:25

Távoltartást lehet kérni egy-egy ilyen verekedés után. Hosszabb távra pedig érdemes lenne az ingatlanon a közös tulajdont megszüntetni, és elköltözni.

ronai6 # 2011.02.17. 13:07

Elöször is szép jónapot kivánok önnek és a forumozoknak.
Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy én 20 éve életársi viszonyba élek van egy fiatalkóru gyermekünk is.Sajnos rengeteget vitázunk föleg miota dolgozik mert eddig ezt se tette.Most sajnos két honapja meg szünt a munka helyem és állandoan hol kirak az utcára hol bezár a lakásba és egésznap itthon ülök bezárt lakásba.Már töbször mondtam hogy feljelentem de ö meg fenyegetödzik hogy akkor jol porul járok mivel már töbször megvert és már a rendörök is kint voltak töbször igy semit nem tudok tenni mert mikor elengedik akkor nagyon meg szokot verni mikor volt egy birosági ügyünk akkor is bezárt a lakásba,hogy elne tudjak menni rá.Igy fogalma sincs mit tegyek mivel el költözni nem tudok mert sajna nincs senkim igy ön tanácsát szeretném kérni mitt tehetek ilyen esetbe. Ja még egy kérdés ugyan ugy van közöm a lakáshoz mert ö mindig azt mondja semi közöm hozzá és fel fog jelenteni hogy magamtol jelentkeztem be meg ilyenek.Mit tanácsol kérem segitsen, Köszönettel Ronai6

Dr.Attika # 2011.01.28. 19:35
Topsy # 2011.01.28. 18:40

Tisztelt fórumozók!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki kapcsolattartó, azt be-e vihetik ki hallgatni?

Gabicsek # 2011.01.22. 19:53

Csak laikusként írom:
Igazán nem túl jó az az ügyvédi tanács nyomozati szakban a lopással kapcsolatban, hogy nem tegyél vallomást, mert ebben az esetben elfogadják a sértett vallomását. Ha tettél volna vallomást azzal, hogy nem loptál semmit, házkutatásnál sem találtak semmit, a szembesítés is eredménytelen, tán el sem jutna a bíróságig az ügy, hanem a nyomozást meg is szüntethetik bizonyítottság hiányában.

Ha aláírtad a tartozás-elismerőt, el fogod veszteni a polgári pert. Az, hogy nem tudtad a bútorodat elvinni, egy dolog, azt a tulaj ki is rakhatja az utcára, nem hiszem, hogy érdekli. Ha ki kellett költöznöd onnan, logikus, hogy viszed a cuccaidat. Kauciódat be kell számolni a hátrahagyott rezsiköltségbe, de úgy látom, még azon felül is maradt fizetnivalód. A bírósági pertől teljesen független, hogy a tulajdonos adózott, vagy sem a lakás kiadásáért kapott pénzből. Ha nem feketén adta volna ki, még magasabb lett volna a bérleti díj gondolom.

szilvus77 # 2011.01.22. 11:10

Jó Napot Kívánok!Azzal kezdeném hogy albérletben laktunk 5és fél évig 2 gyermekünkkel aztán sajnos nehéz anyagi helyzetbe kerültünk nehezen fizettük a rezsit mert férjemet kirúgták az állásából én gyesen vagyok a tartós beteg gyermekemmel itthon szóval a főbérlő nem fizetés miatt fel mondta a a lakást rezsi tartozás maradt írt is róla egy papírt amit aláírtam hogy tartozom neki mondtam is hogy amint helyre jövünk fizetek neki a bútorainkat sajnos nem tudtuk el vinni a lakásból mert ahova költöztünk (egyébként ugyan abban a házban lakunk 1 emelettel feljebb)bútorozott a lakás ,el szállítatni nem tudtuk!!! 2 hét múlva behívtak a rendőrségre mert feljelentést tett lopás miatt most ott tartunk hogy keresi a merő kanalát a poharait meg ilyen apróbb dolgokat most ott tart az ügy hogy házkutatásnál semmit nem találtak mert nem hoztam el semmit nagyjából ennyi vallomást egy ügyvéd tanácsára nem tettem a férjemmel majd bírósági szakban fogunk most kis értékű lopással gyanúsítanak ,eközben jött egy bírósági papír hogy követeli a papír szerinti 300.000 forintos tartozást meg olyan dolgok hogy a bútorainkat nem vittük ki a lakásból meg a gáz tűzhelyét ami hát 25 éves és le robbant állapotú lett 5 és fél év alatt meg amiket elvittem a lakásból de elvileg az még nem bizonyított így nem is értem!!!Sajnos most is kórházban voltam kisebbik lányommal az ügyvéd aki segíthetne sajnos vidéki és nem úgy áll ehhez az egészhez!Csak szeretném ha valaki át látná és be bizónyítanám az igazamat.és nagyon szorít az idő,a polgári peres ügy most január 25-én lesz.Valaki segítsége legalább egy tanács és megnézné a papírokat,mert leírni ezt bonyolult nagyjából csak ennyi.amúgy a főbérlő ezt feketén adta ki nekünk majdnem 6 évig rendesen fizettük neki sokkal többet mint mondjuk amennyi kára lenne kaucióként festés történt a szerződésben az van hogy üresen vettük ki a lakást és 70 ezer forint a kaució amit le kell vonjon bármilyen kárt okozunk.Kérem valaki segítsen január 25-én mennem kell a bíróságra!!!Köszön­ettel Jurásné Nagy Szilvia!!!