Bírósági idézés


alfateam # 2018.11.15. 13:49

Te azt állítod, a költséget nem térettetik meg?

Hol-is mondtam én ilyent?

És egyáltalán nem mindegy minek nevezik!

wers # 2018.11.15. 13:43

Ok. Te azt állítod, a költséget nem térettetik meg? Kérdező szempontjából tök mindegy jogyan nevezik, az s fontos, mennyi.

alfateam # 2018.11.15. 13:19

És? Ez ellentétes állítás?
az,
mert az egyik bírság a másik meg költség...

wers # 2018.11.15. 13:15

És? Ez ellentétes állítás?

alfateam # 2018.11.15. 13:15

jeleztem.a biroságnak ezt figyelembe kell h vegyék és ikatatniuk kell amire,véleményem szerint válaszolniuk is kell majd.
Tévedsz, nem "kell" figyelembe vennie és nem fog veled levelezgetni...

alfateam # 2018.11.15. 13:01

Amit úgy is lehet érteni, hogy az legalább annyi lesz, hogy fedezze az előállítás költségeit.
Ez a te tévedésed! Az előállításnak szabott tarifája van.

wers # 2018.11.15. 12:59

Csak az lesz a kérdés, elég alapos oknak vélik majd. Senki sem akar neked rosszat. Sőt. Az tesz veled rosszat, aki nem figyelmeztet.

janika2922 # 2018.11.15. 12:51

December 20 ig semmikép sem tud,előállitani mert nem vagyok az országomban . De amugy nagyon kiváncsi leszek erre és leirom majd,a tapasztalatot hogy bebizonyosodjon kinek volt igaza. Mert ti azt gondoljátok vagy hiszitek h én ki akarok bujni a,felelösség alól pedig egyáltalán nem igy van. Amugy egy piti személyes adattal való visszaélés,vétsége és,egy,zakalatás,vétségéről van szó ( az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz ) szoval megsugom nincs mitől tartanom. És mégegyszer nembujkálok hanem jeleztem.a biroságnak ezt figyelembe kell h vegyék és ikatatniuk kell amire,véleményem szerint válaszolniuk is kell majd.

wers # 2018.11.15. 12:25

Többek között ezt olvashatod a törvényszék oldalán.

A bíróság a tárgyalást a szabályszerű idézésre meg nem jelent, szabadlábon levő vádlott távollétében akkor is megtarthatja, ha a vádlott a távolmaradását előzetesen, alapos okkal, vagy az akadály megszűnése után nyomban nem igazolja és azonnali rendőri elővezetése nem volt lehetséges, vagy nem vezetett eredményre. A bíróság ebben az esetben is a következő tárgyalási határnapra a vádlott rendőri elővezetését rendeli el. Ugyancsak a vádlott rendőri elővezetését rendelheti el a bíróság, ha az eljárási cselekményről engedély nélkül eltávozik, avagy azon önhibájából olyan állapotban (pl. ittasan, bódult állapotban) jelenik meg, hogy nem hallgatható ki. Ezekben az esetekben a rendőri elővezetés költségén túl a meg nem jelenésével, avagy eltávozásával okozott költségek megtérítésére is a vádlottat kötelezi a bíróság.

Én sejtettem, hogy addig kérdezed, ameddig valaki nem neked tetszően válaszol.Csak az a gond, hogy én másképp értelmezem alfateam szavait:

Legfeljebb megbírságolja a bíró.

Amit úgy is lehet érteni, hogy az legalább annyi lesz, hogy fedezze az előállítás költségeit.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.15. 12:03

Nem kell elhinned, de én is kifejezett jóindulatból írtam neked, amit, és egészen normálisan állok hozzá. Majd meglátod.

janika2922 # 2018.11.15. 11:45

Köszönöm.alfateam te legalább nem rosszindulattal beszélsz és normálisan állsz a,dolgokhoz

drbjozsef # 2018.11.15. 11:43

janika,

Ja, hogy Te a neked tetsző véleményre vársz?

Hát akkor miért nem ezzel kezdted?

Akkor : Igen, a bíróság válaszolni fog, megkérdezik, mikor felelne meg neked egy meghallgatás, esetleg kérsz-e majd útiköltséget, kávét aprósüteménnyel, netán masszázsfotelt a tárgyalóterembe, és ha találtok a közeljövőre egy mindenkinek megfelelő indőpontot, akkor arra az időre küldik majd érted külföldre a magánrepülőt, hogy haz tudj jönni. Ne izgulj, minden rendben lesz, nem ítélhetnek el, hiszen ártatlan vagy, és ráadásul maximálisan együttműködő, valószínűbb, hogy inkább jutalmat fognak adni, de ez esetben se felejtsd el, hogy kérelmezd a részrehajló bíró szigorú megbüntetését. Lazíts, nem lesz semmi baj.

alfateam # 2018.11.15. 11:40

Ne licitáljátok már túl egymást. Nem ez az első, hogy valaki nem jelenik meg a tárgyaláson. Jelezte, hogy 20.-a után itthon lesz, ennyi. Legfeljebb megbírságolja a bíró.

wers # 2018.11.15. 11:31

Azt kihagyta drbjozsef, hogy a körözés, előállítás költségét ki fogják fizettetni veled. Külföldről az nem kevés lesz.

janika2922 # 2018.11.15. 07:06

Tisztelt fórumozók! A következőben kérném a segitségeteket véleményeteket. November 13 ára az az tegnapra kaptam vádlottként idézést.De mivel külföldön dolgozom december 20 ig igy nem tudtam elmenni . Ezt a bíróságnak postai uton azaz kérelemben jeleztem amit át is vettek a tárgyalás elött 2 nappal. Leirtam benne hogy külföldön dolgozom december 20 ig és megjelöltem benne hogy 2019 január és február honapban itthon tartozkodom.magyarországon.és nappolják el a tárgyalást ebbe az idötartamba. A kérdésem igzábol az lenne hogy fogok kapni valami választ a,biróságtol? Vagy ha a bíró elfogult nem veszi figyelembe a kérelmem és elöveztést ad ki ? Édesanyám azt mondta otthon még nem keresett rendőr ez jo hir? Szoval most igy tehetetlen vagyok . Nem tudom mire számitsak az elöveztést azt idöpontra,adják ki vagy egyáltalán kiadják. Mondjuk az eredményre ugysem vezet mivel.külföldön.vagyok.

batka75 # 2018.05.08. 09:50

Szerintem a Bíróságon..:)

RBKAPITÁNY # 2018.05.08. 09:43

Üdvözlök minden kedves fórumozót!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges az, hogy a bíróság egy ítéletről semmilyen formában nem értesít?

Márciusban volt egy tárgyalásom.Felmentést kértem, és kaptam is a megjelenésemmel kapcsolatban,mert a kiszabott időpontban nem tartózkodtam az országban

A mai napon a régi dátummal kaptam egy levelet a bíróságtól, amiben ismét a felmentésem van a részvétel alól, és a régi dátum (előző) van a lap alján.Ezt miért küldheték ki ismét?

Sem idézést, sem végzést nem kaptam azóta.

Esetleg hol érdeklődhetnék ezzel kapcsolatban személyesen?

VandaPaula # 2018.01.24. 10:13

Tisztelt jogifórumozó, hozzáértő olvasók!

Bpkf.ügyszámú eset: A feljelentett az értesítést (levél alján az olvasható: 277. személyes meghallgatásra idézés - értesítés)nem vette át már 2 ízben. A meghallgatást a tárgyalás (bizonyítás) előkészítése végett tűzték ki decemberre. Majd áttették januárra, amikor is a tárgyalás előtt egy órával a bírósági titkár szabadkozva hívott, hogy a feljelentett ismét nem vette át az értesítést, ezért ne menjek én se.
Azt ajánlotta, hogy én magam szóljak a feljelentettnek, de az ügy természete miatt, mi nem vagyunk beszélő viszonyban. Én is ajánlottam, hogy telefonszámot, e-mail címet, akár munkahelyi címet adok a feljelentetthez, de nem jegyzett fel semmit.

Milyen következmények várhatók, hová vezet ez az ügy szempontjából?
Köszönettel

Ep2552 # 2018.01.17. 19:18

Azthittem lezártad a dolgot...de ok.Felőlem...Először is, honnan veszed te azt, hogy "mások" pénzét. Szögezzük le, 1 sértett van, aki a mai napig birtokolja azt, amit megvett jogszerűen, csak a felárat, amivel többet fizetett a tárgyért, szeretné visszakapni. 2. Ki mondta, hogy ki akarok bújni a felelősség alól? Ez nem egy sarki kocsma, ahol vagyok, hogy ki-be sétállgatok a munkahelyemre! Egy Oda-vissza utam Magyarországra majd 100. e ft. Azt is inkább a kártalanításba fektetném ha lehet 3.Kit érdekel, hogy hol, meg miért verhetnek vasba?Ez neked valami berögződésed lehet. MÉH telepet üzemeltetsz,vagy hasonló??? Nyilván abba vernek majd, ha engedélyezik netán a távollétemet, ha meg nem, hazautazok. De azért remélem, hogy nem a csillagba tolnak be több éves fegyire, ha felfüggesztettet kértek... Viccet félre téve, szerintem én vagyok a hülye.Sőtt, biztos...Meg az értetlen is. Remélem leírod még, hogy biztos vasra vernek...

Vadsuhanc # 2018.01.17. 15:13

Jaaa én vagyok rosszindulatú és nem értelmes ember, meg azok sem akik itt leírták neked a választ, hogy mit kell tenned.

Elnézést kérünk, hogy nem tudunk csatlakozni az ilyen értelmes emberekhez mint Te vagy akinek arra van csak esze, hogy másokat becsapjon és átverjen! Gratulálok, ha neked ez az értékrended. Most meg nyüszítesz és ki akarsz bújni az igazságszolgáltatás alól. Most miért nem vagy olyan tökös legény mint amikor kicsaltad mások pénzét? Állj oda a bíróság elé ne bujkálj.

Amúgy mit nem lehetett érteni a válaszokon a kérdéseidre nem egy ember válaszolt! És mi nem vagyunk értelmesek...

Ep2552 # 2018.01.17. 14:43

Mindenesetre te bizosan egy értelmes ember vagy... tipikus rosszindulatú mentalitás. A kérdéseimre vártam választ, nem egy személyes véleményre voltam kíváncsi, és mellébeszélő körítéste.Részemről is lezárva.További szèp napot.

Vadsuhanc # 2018.01.16. 16:04

Mikor csaltál akkor is ilyen büszke voltál kedves Ep2552?

Ha Te egy értelmes ember lennél akkor megértetted volna a választ.

Mellesleg miért nem mered felvállalni az, hogy megkapd a méltó büntetésed azért mert más embereket becsaptál és anyagilag megkárosítottál?

Ha értelmes ember lennél már rég túl lennél az egészen és nem ilyen szarságokkal jönnél, hogy külföldön dolgozol, de mint mondtam ez nem akadálya annak, hogy a csalásért és általad más emberek megkárosítása miatt büntetést szabjanak ki rád és ezért elítéljenek.

ÉS nem kell elhinni nekem, de a vasat külföldön is rád fogják verni mert csaló vagy.

Részemről befejezve nem kell reagálnod erre inkább azoknak az embereknek írj akiket becsaptál és megkárosítottál, ha már ennyire önérzetes vagy!

Ep2552 # 2018.01.16. 15:37

Ki akarja elhúzni??? Értelmesen leírtam mindent. De úgy látom, itt se sok értelmes embert találni. Tisztelet a kivételnek.

Vadsuhanc # 2018.01.15. 17:47

Te írtad ( Obudafan bemásolta ) kaptál az ügyészségtől vádiratot, így tisztában kell, hogy legyél azzal milyen büntetést kértek Rád, így kérdésednek nem sok értelme van.

Távollétedben is megtartják a tárgyalást. Gondolod arra hivatkozva évekig elhúzhatod a tárgyalást, hogy Te most éppen nem érsz rá?

Esetleg majd körözni fog a bíróság és hidd el külföldön is rád rakják a bilincset és hazahoznak a tárgyalásra és annak költségei jobban fognak fájni mint egy felfüggesztett büntetés.

Ep2552 # 2018.01.15. 15:44

Igen, az a régebbi bejegyzésemmel kapcsolatos eljárás,aminek a tárgyalásán meg kéne jelennem. Nagy értékben elkövetett Csalással vádolnak, egy adás vételből kifolyólag. Hosszú történet. Külföldön kerestem munkát, pont ebből kifolyólag, hogy meg tudjam téríteni a sértettnél keletkezett kárt.A harmadát már igazolhatóan vissza is fizettem. Viszont, nem tudok hazamenni, a tárgyalásra, mert a munkáltatóm rendelkezik a szabadságom nagyobb részével.Továbbá nemrég telt le a próbaidőm, nem mellesleg pedig nem olcsó egy haza út magyarországra.Eszem ágában sincs elodázni a dolgot! Sőtt, minnél hamarabb túl szeretnék lenni rajta. Csak olvastam olyat is valamelyik topikon, hogy az ügyésznek is írnom kell....És van mèg egy dolog amiről végkép nem tudok semmitHa megtartják a tárgyalást nélkülem, mert elfogadják a beadványomat, azt 8 napon belül megkapom? Mert például ebben az esetben átvenni sem tudom az ítéletet, nem is tudok meg a végkimenetelről semmit, és fellebezni sem tudok.... De visszatérve az ügyemhez, ha már előkerült a vádirat...Szerintetek letöltendőt kaphatok? A bírósági idézésen például nincs is rajta, hogy mit kért az ügyész az indítványában. Ezmiért van?8 éve volt egy kisebb ügyem, akkor akárhány levelet kaptam, a leírt cselekmèny alatt mindenütt ott volt, hogy mit kér az ügyész.