Tisztelt büntető védő kollégák!


huncut Inci # 2011.05.31. 21:49

Hát, Igen.:( Vigyázni kell kinek üzizget egyáltalán az ember, mert nagyon meg lehet járni. 8 hónap büntetés néhány zaklatónak vélt sms miatt nagyon sok. Sok az a pénz amit ki kell fizetni de nem lehetetlen ha valakinek van mukája akkor minimálbérböl is szerintem néhány hónap alat megoldható. Legjobb ha vesélyes, aljasságokra képes embereket, vagy akikröl gyanitsuk hogy képes valamire azoknak az üzijeire, mailjeire és annak a barátainak a kérdéseire még akkor sem reagálni ha ők kezdik a beszélgetést. Mert lehet hogy éppen arra vár hogy válaszoljanak neki, mondjanak róla valamit és akkor már szaladhat is a rendőrségre, biróságra zaklatással vagy becsületsértéssel hogy kapása van.
Sőt van , hallottam olyanról is hogy direkt felbosszantanak, vagy csőbe huznak valakit hogy káromkodjon,esetleg megkérdezik mi a véleménye erről meg arról az emberről és akkor már mehetnek is a rendőrségre becsületsértésért.
Persze jobb a megelőzés, ha egy mód van rá. ezt elsősorban arra értem ami majdnem teljesen kivédhető hogy fogást találjanak, azaz a káromkodásra és a K betűs szavakra és akkor ez a fajta de csakis ez a fajta becsületsértésért való csüccsentés kivédve. Csak eleinte kell figyelni (otthon is) és később nem lesz gond, vagy ha mégis ilyesmivel vádolnak akkor az már rágalmazás.
A zaklatásos eset óta néhány husvéti sms-en kivül csak fényképezésre, ébresztőórának használtam a telefont. Jobb igy.Nem vádolhatnak sms zaklatással. Na meg a gyanus emberektől pláne ha többen vannak vagy pedig sok barátja van akkor óvakodni.
jogi személyekről pedig egyáltalán nem kellene semilyen véleményt nyilvánitani mert abbol nagyobb baj lehet mintha egy kis rádió szerkesztőiröl, tehnikusairol mondunk valamit(pedig abból is baj lehet). Ezt csak úgy megjegyzem.

Gabicsek # 2011.05.31. 19:09

Ha még rá akarsz lapátolni a "jól megérdemelt" 240 napodra, nyugodtan írkálj még ide hasonlókat.

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.31. 07:33

cSUPÁN EGY A MILLIÓ KÖZÜL:

Kedves Címzettek!

Ma kaptam a "Szabadságvesztés megkezdése" és a "Végzés" címen mellékelt íratokat a Fővárosi Bíróság Büntetés-végrehajtási Csoportjától, hogy 2011. június 16-án 9 órakor kezdjem meg a jól megérdemelt, 240 napos szabadságvesztésem letöltését a fogházban.

Mit érdemel az a bűnös, aki a gyámhivatal tanácsára el mer indítani egy gyermekelhelyezési pert 2006. június 1-én, a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Bíróságon, majd még egy feljelentést is mer tenni a Budapesti XX. és XXIII. kerületi, Makádi Katalin r. alezredes vezette Rendőrkapitányságon, mert a feleség élettársa, a többszörösen büntetett előéletű K. Attila 2006. szeptember 8-án rátámadt egy rúddal a fia általános iskolájánál - mindezt a gyermek és sok kiskor, szülők szeme láttára - ugyanis az apa, azaz én, a fiammal szerettem volna tölteni a hétvégét, akit a feleségem és K. Attila önkényesen elloptak (családi állás megváltoztatása - Btk. 193. §) Budapestről Újsoltra.

Nagyon, de nagyon dióhéjban az előzmények.

2006. május 14. Feleségem önként, minden előzmény nélkül távozik Újsoltra, K. Attilához, akinél már 2004.-ben, mint a személyi ...-ja "dolgozott", szebben nevezve, mint a személyi asszisztense. Feleségemet a gyermekünk sem érdekelte, 3-4 naponta beugrott váltóbugyiért és egy bájvigyorra, majd távozott K. Attilához. Kértem a feleségemet, hogy legalább a gyermekünkhöz jöjjön néha, mert ki van borulva, hatástalan volt.

Az akkor 10 éves fiam persze lelkileg kiborulva, sírva fakadt a tanítási órák alatt, stb. Felkerestem a kerületi gyámhivatalt, ahol azt a (szerintem is korrekt) tanácsot adták, hogy ne várjak semmire, adjam be a gyermekelhelyezési keresetet a bíróságra, ideiglenes intézkedést kérve.

2006. májusától kezdve K. Attila elkezdett fenyegetni sms-ekben, telefonon, megemlítve azt is, hogy vele nagyon vigyázzak, mert nagyon magas beosztású rendőri vezető ismerőse van a kerületi Rendőrkapitányságon, azt csinálnak velem, amit akarnak. Az sms-béli fenyegetései, zaklató sms-einek, kb. százada a K1 - K7 címmel mellékeltem. Csak akinek jó gyomra van, az olvassa el!

2006. június 1. Beadtam a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Bíróságra a gyermekelhelyezési keresetet, kérve a gyermek nevelésembe, gondozásomba való helyezését.

2006. auguszus 31. A feleségemnek eszébe jutott, hogy van egy gyermekünk is, akinél kiválóbb zsarolási eszköz nem létezik, így este ellopták a fiamat az állandó és egyben tartózkodási helyéről, Budapestről Újsoltra. A bűncselekményt Családi állás megváltoztatásának nevezi a Btk.

Több alkalommal is bejelentést tettem a kerületi rendőrségen, hogy a fiamat önkényesen elvitték, azt a telefonos választ kaptam, hogy "a fiam megvan".

2006. szeptember 8. A fiam általános iskolájához mentem, hogy a hétvégét vele tölthessem. K. Attila odaszaladt hozzám egy rúddal, és a "kurva anyádat" felkiáltással nekem esett, és ütött, ahol ért, a kiskorú gyermekem és sok más kiskorúak, szülők szeme láttára. Az eset után, véresen, azonnal a kerületi rendőrkapitányságra mentem feljelentést tenni. Amikor meglátott a r. százados, mondta, hogy most már kiadja a körözést K. Attila ellen. Aztán bement egy másik helységbe, visszajött, és mégsem adta ki a körözést.

A rendőrkapitányság, mint könnyű testi sértés magánvádas ügyet továbbította a kerületi bíróságra.

Holott a K. Attila által elkövetett bűncselekmény közvádra üldözendő, hiszen kimerítette a kiskorú veszélyeztetés, garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete, az aljas indokból elkövetett testi sértés bűncselekményeket.

Dr. Kellner Péter bíró, a Be. 501. § alapján, nem küldte vissza további nyomozásra az ügyészségre az iratokat, holott teljesen triviális volt a bűncselekmény közvádra üldözendő jellege.

K. Attila fenyegető és zaklató sms-ei miatt több alkalommal is feljelentettem, zaklatás és veszélyes fenyegetés miatt. (lásd mellékelt sms-ek)

Dr. Kellner Péter NULLA büntetést szabott ki K. Attilára a feljelentéseimet követően.

Mivel azért nekem is van idegrendszerem, egy gyermeklopás, és K. Attila folyamatos fenyegetései, illetve az általános iskolánál elkövetett közvádra üldözendő bűncselekményei miatt, illetve a Makádi Katalin vezette XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányság sorozatos tétlensége, bűnpártolása miatt, én is küldtem néhány sms-t K. Attilának, körülbelül a 1/10-ét, de közel sem abban a stílusban.

Dr. Ficzere Rita bíró aztán példát statuált rajtam, hiába is hívtam fel a figyelmét az imént említett enyhítő körülményekre, és legfőképp arra, ha semmit nem csinál a rendőrség, bíróság K. Attilával, azért nekem is van idegrendszerem, nem várható el az, hogy mint egy fadarab, mindent eltűrjek. Dr. Ficzere Rita 48 ezer forintra büntetett, (nekem nincs ismerősöm a rendőrkapitányságon) zaklatás miatt, aminek meg nem fizetése 240 napi fogházban letöltendő szabadságvesztés. Következményi sms-ekért 48 eFt, míg előzményi fenyegető, zaklató sms-ekért, családi állás megváltoztatásáért, garázdaságért, kiskorú veszélyeztetésért, súlyos testi sértés kísérletéért, aljas indokból elkövetett testi sértésért NULLA a büntetés a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Bíróságon, annak aki megfelelő ismeretségi háttérrel rendelkezik. Ugye Makádi Katalin, Budapesti XX. és XXIII. kerületi mb. rendőrkapitány?!

1700 napja nem lehettem a fiammal, a honi, igazságszolgáltatásnak csúfolt bűnszervezet sorozatos bűnözése (bűnpártolásai, hivatali visszaélései, hamis szakvélemények, hamis vád) miatt, holott még a fegyházban raboskodó sorozatgyilkos is találkozhat havi 1 óra időtartamban a gyermekével, hozzátartozójával az alkotmányban foglaltak alapján.

Amiről fentebb írtam, az az ezrede sincs az elmúlt 5 év mocskának, a GAZSÁGszolgáltatás bűnözésének.

LEGUTOLSÓ, SZAR, SZEMÉT, JELLEMTELEN, NÉP NYAKÁN ÉLŐSKÖDŐ BŰNÖZŐ CSÜRHE! A TÁRSADALOM UTOLSÓ SÖPREDÉKE!

Csiza Csaba

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.31. 07:19

Kedves Lhotse!

Ha létezik ebben az országban még valóban FÜGGETLEN és valóban SZAKEMBER pszichológus, illetve elme-és idegorvos szakértő örömmel vállalok veled együtt bármiféle vizsgálatot, de a GAZSÁGszolgáltatásban "dolgozó" bármelyik bűnözővel. IQ tesztet meg különösképpen. Gyanítom, hogy nagyon érdekes végeredmények születnének.

Nem a levegőbe kell beszélni arctalanul, névtelenül Lhotse!

Csiza Csaba

Lhotse # 2011.05.31. 05:28

Valószínűleg egészen más jellegű kezelésre lenne szükség...

Cselekvőképesség? Akarsz beszélni róla? :)

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.30. 21:33

Igen Sándor, kapok kezelést, immáron 5 éve.

Mégpedig a - hozzám képest együttvéve is csak köbgyök IQ-val rendelkező -, "humán"féreg-, seggnyaló- és csicskakpézőt végzett, a társadalom legutolsó, mocskos, ingyenélő, közpénzekből élősködő, bűnöző söpredéke, szemete, a honi GAZSÁGszolgáltatás részesít öt éve kezelésben.

Addig olyan nyugodt és békés volt az életem, amíg ez az aljas, bűnöző, ingyenélő söpredék bele nem avatkozott, hiszen amihez ez a trehány, sötét, bunkó, söpredék csürhe hozzányúl, ott csak a rombolás, a pusztulás marad. Dehát a szemetet összefújja a szél.

Kielégítő volt a válaszom kedves Sándor?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.30. 21:20

Kapsz kezelést, Csaba?

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.30. 21:00

Az alábbi csupán az én szolíd kis magánvéleményem az eset kapcsán.

Egy ügyész - maximálisan jogos - lekurvázása a Cosma ügy tárgyalásán. Lásd alábbi videó.

http://www.hirtv.hu/?…

Úgy vélem, hogy egy valamire való pszichológus tudja azt, hogy egy ilyen szituációban az az egyedüli normális reakció, ami Sztojka Iváné, - mert azért nem babra megy a játék a harmadrendű vádlott esetében -, és a ügyészi hazudozás, ügyészi rágalmazásra csak egy valódi gyilkos reagál úgy, hogy "Tisztelt Bíróság! Szíveskedjen tartózkodni attól, hogy gyilkosnak nevez!" Továbbá azt is tudja egy pszichológus, hogy ez az igazmondás reakciója, mármint a vádlott magatartása.

Sztojka többször is kért hazugságvizsgálatot, megtagadták tőle, illetve még Cozma csapattársa, Uros Vilovski is elmondta a tanúvallomásában, hogy Sztojka Iván kb. 20 másodperccel azután jött ki a Patrióta lokálból, miután Cozma összerogyott.

Íme a cikk: http://www.naplo-online.hu/…ghallgatasok

Na persze Magyarországon élünk, és így az 5 perc eseményének sértettje ellen (Sztojka) indult fegyelmi eljárás, nem pedig az elkövető ügyész ellen.

További bíróbűnözés:
A törvényfelettiekről - A bírói bűnözésről Kovács Gyulával (Molnár F. Árpád és Kovács Gyula urak filmje)

http://www.indavideo.hu/…acs_Gyulaval

Nincs köztetek egy sem! - Molnár F. Árpád a bírói bűnözésről (Molnár F. Árpád úr filmje)
http://www.indavideo.hu/…_bunozesrol/

Illetve további bírókurvázás és egyéb bűnözők (ügyész, pszichológus és rendőri vezető) lekurvázása. (Valamennyien bűnözők) Bűnöző az, aki elköveti a bűncselekményt.

http://csiza-csaba.hu

És azt kell, hogy mondjam, addig örüljenek a mi bűnöző bíróink, ügyészeink, rendőri vezetőink, amíg csak le vannak kurvázva, mert eljöhet egy olyan világ is, amikor már nem lesznek hozzájuk ilyen kegyesek a bűncselekményeikért az emberek.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2011.05.30. 09:02

Gubával értek egyet. Szerintem egy ügyésznek, pláne ügyésznőnek edzett fülecskéi vannak, hallott már ennél cifrábbat is...kérje ki ő, vagy a bíróság tartsa fenn a tárgyalás rendjét...ettől miért kellene megbízást bontani? Viszont legközelebb érdemes megválogatni, hogy kit vállal el az ember...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.30. 08:00

Nem úgy működik a halmazat, Drága! Ez nem Amerika.
OFF
Miért beszélsz bele a nagyok dolgába?
ON

huncut Inci # 2011.05.30. 00:41

Ha valaki igy beszél, szóval lek..vázza a fél világot az ahányszor valakinek ilyet mond és tegyük fel mindenki akit le K-zott feljelentik az annyiszor 2 év letöltendőt jelent??
Gondolom hogy nem először beszélt igy.
Sokkal kissebb dolgokér is feljelenthetnek pl. ha valaki egy egyszerű üzit küld és az üzit zaklatásnak veszik már abból is meglehet a baj. De itt már komoly becsületsértésről van szó ráadásul egy jogi személy ellen. Egy ügyész pedig direkt arra vár hogy fogást találjon és feljelentést tehessen. Ezenkivül ismeri a jogot és simán kijátsza a maximális büntit.
Meg kellene valahogy állapodni,hogy ne kelljen tovább védeni mert ha minden alkalommal minden k...ázásért plussz 2 vagy 3 évet kap a vádlott becsületsértésért akkor nem érdemes megvédeni mert igyis-ugyis öreg ember lesz mire kiszabadul. Akár elkövetett valamit akár nem.

guba # 2011.05.29. 07:25

Ha védencünk büntető tárgyaláson a vádbeszéd alatt az ügyésznőt " faszszopó geci kurvának" titulálja hangos gesztikulációval, akkor etikus a védelemre vonatkozó megbízási szerződést azonnal felmondani?

Nem etikus. Védened kell, mert erre szerződtél és erről szól az esküd. A vádlott idegei kicsit borzoltak, sajnos nem tudta fékezni magát, kérsz 10 perc szünetet, meg elnézést, és odakint jól lebaszod, és elmondod neki, hogy ez plusz két évet nyomott a latban. :)

tehénmérnök (törölt felhasználó) # 2011.05.28. 16:37

llennartha

A személyi költségmentességet és a pártfogói ügyvédi képviseletet (ezek a díját) csupán megelőlegezi az állam megadott feltételek esetén.

Ha elveszíted a pert, rád terhelik.

hunfrakk # 2011.05.28. 16:15
hunfrakk # 2011.05.28. 16:14

(öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege)

hunfrakk # 2011.05.28. 16:04

28.500 Ft-nál bizonyára több a havi jövedelmed
így viszont nem lehet költségmentességet kérni

Egyjogász # 2011.05.28. 08:24

Én nem azon aggódnék, hogy etikus-e vagy nem, hanem, hogy a rokonok mit szólnak hozzá, és esetleges nemtetszésüket milyen formában hozzák a tudomásodra..:)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.27. 21:30

Ne mondd, hogy te véded Sztojkát!

kovacsz # 2011.05.27. 19:40

Esetleg új megbízási szerződést kötni vele a becsületsértési ügyében? :-)

Lhotse # 2011.05.27. 18:02

Bodzaszedő kisiparos? :)

Dr.Attika # 2011.05.27. 17:29

Tanácsot kérek. Ha védencünk büntető tárgyaláson a vádbeszéd alatt az ügyésznőt " faszszopó geci kurvának" titulálja hangos gesztikulációval, akkor etikus a védelemre vonatkozó megbízási szerződést azonnal felmondani?