Osztrák büntetés


pogicica2 # 2011.10.05. 18:41

Redsea! Valamilyen csalási ügybe keverték bele. De munkahelye, tel.száma nem változott, ha tényleg így lenne, akkor az elmúlt 3/4 évben nem keresték volna idehaza? Mert ez az ügy január végére nyúlik vissza, és a 2 tettes már le is ülte büntetését. Akkor nem értem. De köszönöm a választ!

redsea # 2011.10.05. 08:06

Lehet ilyen. Legegyszerübb hivatalosan megkérdezni pl. az osztrák követségen keresztül. Amúgy ha komoly az ügy, az osztrákok minden további nélkül kiadják/kiadták a nemzetközi elfogatót, azaz itthon is körözik.

pogicica2 # 2011.10.05. 07:39

Tisztelt Fórumozók! Hozzászólna valaki? Lehet úgy valakit külföldön elítélni, nélküle tárgyalást levezetni, hogy ő ne tudjon róla? Ezt csak az egyik elkövető állította az ismerősömnek. Én nem gondolom, mert semmilyen végzést nem kapott, a 2 tettes pedig már le is töltötte kint a büntetést. Arról nem is beszélve, hogy megkérdeztem ismerősömet, ő nem tud olyan dologról, ami büntethető lenne az esetében. Ami tény és való, hogy a tetteseknek segített szállást foglalni. Ez mind! Ő neki semmilyen haszna nem származott, és nem is tudott semmiről. Arra gondolunk a párommal, hogy mivel az egyik tettes most keresi a másikat, egyfajta ijesztgetés volt, csak hogy elárulja hol van a másik. A jópofa az egészben, hogy nem is tudja a tartózkodási helyét. És amit még életemben nem hallottam, igaz abszolút nem vagyok a jogban jártas, úgy próbálta az ismerősömet az illető megijeszteni, hogy ne menjen az adott országba, mert ha belefut egy egyszerű közúti ellenőrzésbe, be is vihetik. Szerintetek létezik ilyen? Nagyon megköszönnénk a válaszokat a barátom nevében is!

pogicica2 # 2011.10.04. 08:27

Valaki segítség? Nagyon megköszönném!!!

pogicica2 # 2011.10.03. 08:25

Nem rólam van szó, úgyhogy annyit tudok konkrét az ügyről, hogy az ismerősömet állítólag tanúskodás alatt vonták bele az egészbe. Ja meg annyit, hogy bírósági határozat megvolt. Csak mi próbáljuk őt megnyugtatni, hogy akkor erről ő valamiféle határozatot biztos kapott volna, holott annyira a joghoz mi sem értünk, főleg nem EU-s országok közötti jogviszonyokhoz.

C a s a b l a n c a # 2011.10.03. 07:36

Nem tudol róla, hogy követtél-e el olyan ncselekményt, amely büntetőjogi felelősségrevonást eredményez???

pogicica2 # 2011.10.02. 18:43

Tisztelt Ügyvédek,Fórumozók! Érdeklődni szeretnénk egy ismerősöm miatt. Önök szerint az EU országain belül (ez esetben Ausztriáról van szó) el lehet-e valakit úgy ítélni, vagy egy dologba belerántani, hogy az illető erről semmifajta tájékoztatást, értesítést, felszólítást nem kap? Nem keresik meg, csak mondjuk, ha legközelebb az adott országban jár, netán igazoltatják és akkor érné "néhány kellemetlen pillanat"? Vagy van valahol olyan hely, ahol ennek utána nézhetne? Segítségüket előre is köszönjük! Üdvözlettel