hamis tanuzás


lajcsó # 2011.11.27. 07:32

A "konkrét tudomás" nem elegendő. Konkrét (kétséget kizáró) bizonyíték kell a hamis tanúzás megállapításához! Mivel ez is büntetőjogi tényállás.

ObudaFan # 2011.11.26. 23:16

Ha konkrét tudomásod van arról, hogy ezek valótlan állítások, akkor ezt jelezheted a bíróság felé.

kisvezse # 2011.11.26. 15:18

Tisztelt hozzáértő/k!

Segítséget szeretnék kérni!
Nekem a szüleim szétmentek(nem voltak megházasodva csak együtt éltek 19 évig van több gyerek is)és nagyon rosszba lettek apumnak lett egy új barátnője és egyik nap édesanyám elment a tesóimat meglátogatni és apu elkezdett anyuval veszekedni, nem történt semmi és még is apu feljelentette anyukámat, hogy megverte és amikor ez történt akkor apum barátnője is ott volt és tudta jól ö is, hogy nem volt semmi és mégis ö is azt mondta a bíróságon, hogy bántotta, csináltatott apu látleletet de az biztos, hogy nem valós, hogy valamit felhozzon anyu ellen mert anyut már sokszor bántotta és neki sok látlelete van apu miatt, ez apu részéről azért van mert megy a gyerekelhelyezés és anyunak rosszat akar ezzel!
Körülbelül ez a lényeg és most e miatt, hogy mindketten hazudtak(mármint apu és a barátnője is) anyu, súlyos testi sértés miatt elítélték és ... próbaidőt kapott egy évet!Még nem jogerős, mivel fellebbezés lett benyújtva!
A kérdésem az lenne, mit tehetek, hogy fény derüljön az igazságra vagyis hogy apu és a b.nője hazudtak a bíróságon?