megbüntetnek ha kirakom a gyerekem?


vadgalamb # 2011.12.26. 20:14

Kedves Hozzászólók!

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltok, tanácsot adtok nekem. Annyira jó ezt látni, hogy egy idegennel éreztek együtt, és segíteni próbáltok. Köszönöm, hogy vannak még ilyen emberek.
Vadgalamb

luck-666 # 2011.12.26. 11:06

Kedves Vadgalamb!

Nem tudom merre élsz az országban,de hasonló szervezetek többfelé is vannak:
http://www.revkaritasz.hu/

Munich # 2011.12.25. 19:08

Kedves Vadgalamb!

Ahány ember, annyifélét mond. Ebböl kell(ene) a Te utad kiválasztanod.

Kellene egy professzionális segítség Neked. Akkor tudsz segíteni magadon és utána a gyerekeden. Neki egyértelmüen az segítene, ha mondjuk "lepottyantanák" az északi sarkon, ahol nincsenek haverok, drogok stb. hanem a kijózanodás, hasznos idötöltés stb. stb.

Lehet, hogy vannak ilyen projektek, amik ezeknek a fiataloknak vannak, de lehet, hogy tévedek. A javítóban biztos olyan kemény kábítósokkal kerülne össze, akik a biztos halál és a kemény drogok világába és a kriminalitásba vezetnék bele. Ezért erre nem is gondolnék.

Keress fel valami hozzád legközelebb lévö, szociális és pszihológiai segítséget adó intézményt, aki tovább törödik veled vagyis veletek.
Sok eröt és türelmet kívánok az utadon! A gyerekeden múlik a többi!

Károsult_Laci # 2011.12.25. 18:28

Sok szórakozóhelyen divat a belecsempészés és próbálják a tiniket szoktatni. Megy is. Többség ezt tudja és nem is teszik le a poharat egy másodpercre se az asztalra.
Zacher toxikológus szakorvos, nem addiktológus, nem pszichiáter.
Próbáld a drogfokuszpont.hu oldalon megkeresni a megfelelő helyet!Nem egyszerű.

gitta52 # 2011.12.25. 16:25

Biztos?
dr. Watson

Sherlock # 2011.12.25. 15:32

Hogy kerülnek ide a partidrogok? Akinek belecsempészik nyilván nem fog rászokni, sőt...

gitta52 # 2011.12.25. 14:06

Vadgalamb!
Keresd fel dr.Zacher Gábort. Ő igazán érti ezt a témát.
Nincs igaza azoknak, akik azt írják "elszúrtad a gyerek nevelését"! Az iskolások harmada kipróbálta már a drogot. Van aki nem is akarta, de partidrogot csempésztek az italába.
Ez súlyos társadalmi probléma. A gyerekek okosak, látják, felmérik mi folyik körülöttük és lázadnak. Sajnos önmaguk pusztításával.
Mivel már minden áron pénzhez kell jutnia az anyag megszerzéséhez, nagy a baj. Csak megfelelő szakember tud segíteni.
Átérzem a helyzeted.
üdv:gitta

AnyukaBp # 2011.12.25. 12:16

www.drogfokuszpont.hu oldalon nézz körül! ők vannak legjobban képben, de fiatalokra specializált intézmény erre nincs sajnos

Egyjogász # 2011.12.25. 11:04

Én mondjuk nem várnék meg bizakodnék, hgy majd csoda történik, hanem fiatalkorú kábszeresekkel foglalkozó specialistához fordulnék, nem várnám meg, amíg még jobban elmérgesedik a helyzet.
Az a gond ugyanis, ha valaki már rajta van az anyagon, annak egy idő után már egyáltalán nem számít, hogy hogyan szerzi meg a pénzt, a lényeg, hogy meglegyen a napi adag. Ez pedig könnyen odavezethet, hogy majd a börtönben fogják leszoktatni a gyereket. (Ha nem hal bele előbb a kábszerezésbe.)

osmi # 2011.12.25. 09:02

Kedves Vadgalamb!
Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.Való igaz.
Tudom, hogy rettenetesen nehéz, de légy türelemmel és bízzál benne, hogy a 16 éves ténykedésed igenis "eredményes" volt.Okos kamasz a mai világban; ennyi.
Ha elengeded, sokkal nagyobb veszélybe sodorhatja magát.Próbáld elviselni még egy darabig és hidd el eljön a nap amikor észheztér, hogy mikor...? Gondolj arra, hogy ez már holnap is lehet...Hidd el, sokan átéltük ezt, és az esetek döntő részében megoldódotta dolog. Nagyon türelmes szeretetet kívánok!
Sztem nem tudsz neki jelenleg vonzóbb alternatívát kínálni, úgyhogy emiatt ne őrőld magad.A " hatóságok" pedig csak olaj a tűzre a kamasznak. .

guba # 2011.12.24. 08:56

Első sorban a szülő felelőssége, ha nem tudja a gyerekét megnevelni. Valamire való fiúgyermek ebben a korában súlyos összeütközésekbe kerül a szüleivel. Ez természetes, keresi és feszegeti a társas együttélés határait. Ha ilyenkor nincs megfelelő tekintély a családban, akkor elszabadul. De nyugodjál meg, ha túljut ezen a korszakán, magától is megszelidül. Nagy valószínűséggel...

Dr.Attika # 2011.12.23. 22:49

Nem fogja kirakni. Fizetni fogja büntető ügyek költségeit és egyébként anyai kötelességét is teljesíti.
Ez a felvetése inkább saját maga "megnyugtatására" irányult.

hunfrakk # 2011.12.23. 22:23

Ne rakd ki!

Dr.Attika # 2011.12.23. 19:10

Tisztelt "vadgalamb"!
A jog nem engedi meg ( szankcionálja) ha kiskorú gyermekét nem tartja el. Amíg nem lesz 18 éves a gyermek, addig viselnie kell a gyermek devianciáját.
Ezt követően is, de már az a vérségből fakad.
Pestiesen szólva: eme gyermek nevelését el tetszett szúrni.

vadgalamb # 2011.12.23. 19:01

Senkire nem hallgat,kértem szépen,erélyesen. Addig kutat, míg nem talál pénzt, vagy olyat, amit el tud adni.Meglop minket, a nagyszüleit, a dédi nyugdíját elvitte.Semmi és senki nem érdekli, csak a haverok, akik port, füves cigit adnak neki.Én már teljesen felőrlődök idegileg.annyi segítséget kértem, mindenhol azt mondták, hogy előttem mehet tönkre,ő és minden, de ha nem mondja ki, hogy elég akkor nem tehetünk semmit.Javítóval is beszéltem , a válasz:várjam meg míg csinál vmit, akkor lehet beviszik egyből oda.

Poruljárt_Attila # 2011.12.23. 18:03

Mit csinált szegény gyereked?
Nekem sose jutna eszembe kitenni az biztos akármit is tegyen.
Miért mentek tönkre miatta ?

Ne tedd ki !!!!!!!!

végrehajtó1 # 2011.12.23. 15:47

Beadhatod állami gondozásba is.

pazs # 2011.12.23. 14:48

A jogi válasz: 18 éves koráig minden esetben, 18 éves kora után pedig csak rászorultsága esetén köteles vagy eltartani. Hogy ezt a saját háztartásodban teszed vagy máshol, az más kérdés.

vadgalamb # 2011.12.23. 11:50

Nagyon sok gond van a gyerekkel,teljesen tönkre megy a családom miatta. Lop, mindent elhord otthonról, már nem tudok hova fordulni segítségért, gyerekvédelem, pszichológus, pszichiáter, mind azt mondta, hogy nem segíthet, leépülhet a gyerek a szemem láttára, tönkre mehetünk, ha a gyerek nem mondja, hogy állj, akkor nem tehetek semmit. Már ott tartok, hogy kiteszem otthonról. 16 éves múlt. megtehetem? vagy engem büntetnek.