vádemeléssel kapcsolatban


Öreg Tölgy # 2016.12.22. 18:02

Nyugodtan tegeződjünk, Misi! :)

Vadsuhanc # 2016.12.22. 19:06

Tisztelt Öreg Tölgy!

Köszönöm, hogy megtiszteltél azzal, hogy tegezhetlek.

A sógor által elkövetett bűncselekmény a kérdező által leírtak alapján bizonyított. A sógor bűncselekmény során megszerzett egy tárgyat átadta egy másik személynek, aki újabb bűncselekményt követett el a a sógor által átadott tárggyal. A sógor a Bíróságon ha ezt elmondja magát egy újabb bűncselekményben bűncselekmény elkövetésével vádolja, mivel a tárgy átadásával bűnsegéd lesz ( volt ) a bűncselekmény elkövetésében.

HA elmondja, hogy kényszerítették mást bűncselekmény elkövetésével vádol.

Ha elmondja, hogy mások az általa elkövetett bűncselekmény során megszerzett tárgyat bűncselekmény elkövetéséhez használta fel nem csak magát , hanem mást is bűncselekmény elkövetésével vádol.

A bíró előtt tett nyilatkozata alapján Őt kényszerítették, így az ügyében a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt nyomozásnak van helye.

Ha tiszteletlen voltam elnézést kérek.

vincentke # 2016.12.28. 11:29

Üdvözlök Mindenkit!

Elnézésüket kérem, hogy nem válaszoltam, de külföldön dolgozok és csak haza rohantam az ünnepekre aztán vissza, hogy megbeszéljem ezt a problémát a családdal. Elmondtuk sógoromnak, hogy már én is tudok erről a "dologról" és igyekszem segíteni...

Köszönöm a válaszát mindenkinek, látom, hogy többen többféle képen látják a kimenetelét ennek az eljárásnak.

Hogy tovább bonyolítsam a dolgot az alábbi információk jutottak a tudomásomra:

  • sógor nem akarta eltitkolni a a fenyegetettséget, de az ügyében egy kisvárosi kapitányság nyomozott, ahol sok embernek van ismerőse és a fenyegető személyek részére is történt "kiszivárogtatás"; ezért nem mondta el az információkat.
  • a nyomozás során is elmondta ezt az információt, de csak szóban. Mikor a nyomozást lezárták, akkor "irányították át" az ügyét egy másik nyomozóhoz, aki titkosított vallomást vett fel tőle, mondván megvizsgálják a vádalku lehetőségét.
  • ebben a dokumentumban csak azt rögzítették, hogy mire használták fel a tárgyat és azzal milyen bűncselekményt követtek el. Nevek, tények nélkül.
  • azt mondták neki az ügy vissza kerül pótnyomozásra.
  • de nem lett pótnyomozás, csak vádemelés.

Úgy gondolta az ügyvéd, hogy a titkosított dokumentum tartalmát a rendőrségnek az ügyészség tudomására kell hoznia és a nyomozásnak folytatódnia kell. De nem folytatták a nyomozást, tehát vagy az ügyészség nem akarta folytatni a nyomozást, vagy a rendőrség nem hozta a tudomásukra ezt az információt.

Ezt csak azért írtam le, hogy lássák, a sógor nem titkolta el a "fenyegetettséget", de ugye a bíróság titkosított dokumentumba nem nyerhet betekintést...

Tehát így nyomozták ki ezt az ügyet... Ha Önöknek is van ezzel kapcsolatban észrevételük, kérem írják meg!

Nagyon köszönöm az eddigieket is!