Buszon leütöttek, kidobtak a buszból


Agent Cooper # 2015.02.12. 20:49

Tisztelt Oremus!

Mint sértett, az egész eljárás során észrevételezési és indítványozási joga van, így nyugodtan tehet arra vonatkozólag is indítványt, hogy tanúként kit hallgasson meg a nyomozóhatóság. Hasonló esetekben én általában azt is indítványozom, hogy az állampolgári bejelentést is szerezzék be bizonyítási eszközként.
Szintén rendőr mondta régen hogy hiába van igaza valakinek ha a másik fél és még valaki, többen az ellenkezőjét állítják=hazudnak” - én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy nem elég ártatlannak lenni, annak is kell látszani...
Ön tanúként a vallomást nem tagadhatja meg, ha ezt megteszi (azaz a valót elhallgatja), akkor Ön a hamis tanúzás bűncselekményét követi el. Ügyvéd sértetti képviselőként eljárhat az Ön érdekében, de ezt nem kérheti, hanem Önnek kell megbíznia ügyvédet ügyének vitelére.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Oremus # 2015.02.12. 10:00

Tisztelt Agent Cooper

Köszönöm a választ
Csak amit írtam, és a haverjaim is mondták, köztük buszvezetők hogy az ittas emberrel úgy vannak hogy biztos azt se tudja hogy volt, meg nem szeretik és akkor se neki adnak igazat ha neki van igaza. Azon viszont teljesen elképedtek a buszosok hogy elhagyta a megállót. Ez közfeladatot ellátó személy által szolgálatban elkövetett cserbenhagyás minimum. Mert nemcsak jogaik nagyobbak mint egy mezei polgárnak de a kötelességeik is. Bármilyen sérülés történik a buszon (elesik egy utas pl) és mentőt kell hívni, a szabályzat szerint ott azonnal meg kell álnia. És nem elhajtani és az utasok hívnak mentőt.
A tanúkra vonatkozóan nem kaptam választ. Kérhetem a rendőrséget hogy halgassák meg tanúként a Mentőket kihívó hölgyet? Azokat a hívásokat évekig megőrzik, névvel, telefonszámmal.
Az igazat akarom mondani, csak kérdés elhiszik-e. A buszvezető már a 20 perc múlva történő visszatérésekor elkezdett hazudozni.
Szintén rendőr mondta régen hogy hiába van igaza valakinek ha a másik fél és még valaki, többen az ellenkezőjét állítják=hazudnak
Ismerek rá példákat hogy simán hamisan tanúskodnak akár a bíróságon is emberek. Ha ellenségesek velem, megtagadhatom a vallomást és kérhetek ügyvédet?

Agent Cooper # 2015.02.09. 15:17

Tisztelt Oremus!

A sértett is tanú az eljárás során, ezért idézték tanúként. Ha nincs semmi takargatnivalója, akkor nincs is mitől tartania, azért, mert megverték, nem fogják felelősségre vonni.

Tisztelettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Oremus # 2015.02.07. 22:06

Tisztelt jogász Urak

Az történt hogy kb 1.5 hete egy menetrendszeri buszon szóváltásba keveredtem a sofőrrel, amiért akkorákat fékezett mintha krumplit szállítana. Előrementem és láttam hogy sutyomban, a jobb kezében a műszerfal alatt egy (okos) mobiltelefont nyomkodott. Mikor ezt szóvá tettem, hogy biztos ezért fékez ekkorákat, még neki állt feljebb. A telefonommal csináltam egy felvételt a mobilozásról, de elég rosszul sikerült. Bevallom, kicsit ittas voltam. Hátrafordultam és odaszóltam az utasoknak – elég kevesen voltak a buszon – hogy nézze már meg más is hogy mobilozik vezetés közben. A sofőr közben eltette a telefont, egy fiatal, filigrán nő odajött és mondta hogy hagyjam az egészet. Azt hiszem mindenki ült csak én álltam mert nem tudtam hol kell leszállnom. Az ülőket annyira nem zavarhatta a durva fékezgetés.
Kérdezem a hölgyet hogy xy utcánál hol kell elszállni, mondja hogy pont most hagytuk el, szálljak le a következőnél. Jeleztem az első ajtónál, ekkor felugrott egy (vad)ember, előrerohant és szitkozódások közben szájon vágott. Annyira meglepődtem hogy ki se tudtam volna védeni+ szatyor volt a kezemben.
Ezután csak arra emlékszem hogy ülök a buszmegállóban, mellettem egy másik hölgy áll és a kezét a vállamon tartja, elég határozottan. Mondja hogy hívta a mentőket, mindjárt itt lesznek. Mondom hogy nem kell habár fájt a fejem és a derekam. Erre ő mondja hogy kell ugyanis szabályosan ledobott a buszról a „jóember”, és másokkal együtt látták hogy felakadt a szemem. Gondolom pár percre elájultam. A mentő kiért, elláttak, közben vagy hívták vagy arra jártak de megjöttek a rendőrök is. Ők teljesen normálisak voltak, felírták az adataim. Ami a legfontosabb, a BUSZVEZETŐ aki az egészet okozta, ELHAGYTA a helyszínt. Ez akkor tudatosult amikor kb az eset után 20 perccel egyszer csak megjelent és elkezdett beszélni a rendőrökkel. Ami azért furcsa mert ha kimegy a végállomásra és onnan jön vissza az kb 1.5 óra. Valószínű a diszpécser küldte vissza. Pontosan nem emlékszem mit mondott de arra igen hogy már az elején elkezdett hazudozni, mert kiszóltam hogy nem úgy volt. De rám csukták az ajtót, a mentő elvitt a kórházba, ahol csináltak CT-t, röntgen, mondták nem tört el semmim, ha akarok hazamehetek, pihenjek. Nagyon fájt a derekam, a fejem is de nem akartam ottmaradni. Pár nap múlva beakartam menni a Rendőrségre hogy ez mégis hogy, de nem értem rá, viszont jött egy idézés a jövő hétre hogy TANÚKÉNT akarnak meghallgatni. A haverjaimmal is beszéltem, ezt a levelet is az egyik segít megírni. Ők mondták hogy vigyázzak mert a végén még én leszek az elkövető, mert részeg embernek sose adnak igazat. De nem voltam részeg, csak ittas, kb 3 sört ittam meg. Régebben egy rendőr ismerősöm mondta hogy az a trükkjük hogy tanúként idéznek be embereket, mert a tanú igazmondásra kötelezett, míg a vádlott nem köteles magára terhelő vallomást tenni. Az igazat akarom elmondani de félek hogy a két nő egyikének se vették fel az adatait, mint tanúnak. Az egyiknek tudom a keresztnevét és a mentők biztos rögzítették az adatait mikor kihívta őket. Azt ki lehet ilyenkor kérni, hogy legyen szíves jöjjön el tanúnak, ha szükség lesz rá? Mert nehogy az legyen, hogy a sofőrnek fognak hinni, esetleg neki van (hamis) tanúja. Ugyanis már a mobilozás is elég súlyos, még személykocsi vezetőknek is tiltják, nemhogy utasszállítónak. És még el is hagyta a helyszínt, ez nem cserbenhagyás? Viszont a haverjaim szerint a buszosok jóban vannak a rendőrökkel, nehogy az legyen, hogy én inzultáltam egy közfeladatot ellátót (mobilozót vezetés közben) Kamera volt a buszon, azt megkérdezték a rendőrök a helyszínen a buszostól.
Miért nem sértettként idéznek meg mikor tudják, hogy mentő vitt el?

Köszönöm a válaszokat