Tisztelt hozzáértőbbek!
Azért fordulnék hozzátok, mivel egy parkolási bírságot sikerült összehoznom, de nem értek vele egyet.
A történet:
A bírságolás napján, a bírság kiszabásának időpontja előtt 9 perccel, bizonyíthatóan, a helyszíntől néhány kilométerre lévő munkahelyemen tartózkodtam. Vagyis a parkolóhelyen történő megállás és a bírságolás között csupán max. néhány perc tehetett el.
Gyermekem után mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezem, ami a hátsó ablakon van kiragasztva, a műszerfal tetején pedig egy fénymásolat van belőle.
A parkolóőr a hátsó szélvédőről nem készített képet, és a bírságra azt írta, „az eredetivel nem megegyező mk igazolvány“. Az ÜFSZ-on azt mondta a "nő, hogy azért, mert nem látszik a teljes igazolván, mivel a egyik, információt nem tartalmazó sarka, amivel a szélvédőhöz volt dugva, nem látható. Ez az igazolvány kb. 1/30 része.
Ezután én kifogást nyújtottam be a parkoló cég felé, miszerint, a fényképen nem állapítható meg, hogy nem az eredeti kártya van elől,viszont, hátulról nem is készült kép. Valamint, hogy a KRESZ szerinti megállási időn belül történt a bírságolás. Az igaz, hogy nem tartózkodtam közvetlenül a kocsi mellett, de úgy vélem, a sérült gyermekem parkolótól a lakásig ill. visszakísérése még belefér, mivel nem képes önálló közlekedésre.
Ezt az indoklást elutasítoták, de a legszebb az egészben, hogy a bírság 5 napon túli összegét kérik, valamint ügykezelési díjat is!
Én úgy tudtam, a kifogásnak halasztó hatálya van, ezért annak elbírálásáig, nem léphet tovább az ügy.
Erre kérnék tanácsot, hogy ilyen esetben mit lehet/érdemes tenni. Egyrészt, szándékosan nem készült felvétel az eredeti okmányról, másrészt, nem szeretném kifizetni a magasabb összeget, mivel, szerintem jogtalanul követelik. Az eredeti összeggel még kiegyeznék, költsék patikára, nem érdemes 1800 Ft-on pereskedni, de a jelenleg követelt kb. 8000Ft egy kissé túlzás.
Előre is köszönöm, ha végigolvastad pláne, ha segítesz is.
Üdv, eisi73