segitsetek!


ObudaFan # 2006.02.09. 19:44

Az nem jó hír, hogy gyanúsított vagy, valóban. Azt, hogy hogy viselkedj, nehéz megmondani úgy, hogy azt sem sejted, mi a probléma. Keress ügyvédet, a gyanúsítás után pedig kérd a nyomozó hatóságtól, hogy mielőtt bármit mondanál pár percet hadd konzultáljatok.
Azt jelenti a 300/E (1) a), hogy szerintük olyan szoftvert gyártottál, ami alkalmas arra, hogy azzal feltörj valamilyen számtech. rendszert.

david.berenyi # 2006.02.09. 19:18

esetleg bövebben ki tudnád fejteni, hogy mit takarna a BTK 300/E 1 bekezdés a:) pontja?

Én itt megesküszöm, hogy soha még hasonlót sem csináltam, viszont ha valami csoportos ügyröl lenne szó, akkor inkább tanú lennék és nem gyanúsított, nem? Tehát ez már eleve nagy baj, hogy gyanúsított vagyok?

Hogy viselkedjek a kihalgatáson?

Kérlek szépen az összes kérdésre válaszolj..

Köszi

ObudaFan # 2006.02.09. 19:15

Amit leírtál, az nem valósítja meg. Akkor valósítottad meg, ha olyan kódot írtál, ami jelszó feltörésére alkalmas. Majd a kihallgatáson konkrétan megjelölik, hogy mivel van bajuk.

david.berenyi # 2006.02.09. 18:51

sziasztok!

Kaptam beidézést a rendőrségre gyanúsítottként.

A szövege a levélnek igy szól:
"Önt a jelölt számú bűnügyben, a BTK. 300/E paragrafus (1) bekezdése a:) pontjába ütköző és aszerint minősülő számítástechnikai adat készítésével elkövetett számítástechnikai rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés kijátszásának vétségének megalapozott gyanúja miatt, 2006. ......nap..X órára beidézem"....

Ez pontosan micsoda?

Elolvastam a jogszabályt és elképzelésem sem lehet hogy miröl van szó?
Segitsetek, hogy ilyen esetekben milyen konkrét büncselekményekröl beszélhetünk?Nem tudom mire számitsak.

Korábban elkövettem egy kis butaságot és beregisztráltam egy hazai cég védjegyét. Ott a regisztrációnál hamis cimet adtam megA domaint visszadtam, már eltelt 2 hónap és reméltem hogy leáll az egész dolog.

Egy védjegy beregisztrálása hamis cimmel kimerítheti a btk 300/E (1) bűncselekményt?
Nem törtme be semmilyen rendszerbe, nem szereztem meg jelszavakat....