Idézés! Btk. 318§


mantini # 2006.06.19. 16:09

A kihalgatás megvolt!
Biztos ami biztos ügyvéddel mentem, mielött valami rafinált kérdést tettek volna fől!A tőrlesztés is elkezdődött a behajtó cég felé, és folynak velük az egyezkedések!
Elbizni azért nem szeretném magam, de azért bízom benne, hogy még az ügyészségig se jut el a dolog!

Mantini

Főlökött # 2006.06.01. 16:11

Tisztelt mantini

A választ megkaptad, sok sikert hozzá.

Kovács_Béla_Sándor

Köszönöm a választ, nem tudtam feljönni, mert a netemet javították, s most lett kész.

----------------------
  • Löki
mantini # 2006.06.01. 15:29

Azon leszek!
Az első lépéseket(befizetés)meg is tettem!

Mantini

Kovács_Béla_Sándor # 2006.06.01. 09:47

Azt, hogy a tartozást meg kell fizetned.

mantini # 2006.05.31. 16:47

Köszi!

Az, hogy a sértett polgárjogi igényére nincs kihatással pontosan mit jelent?

Mantini

Főlökött # 2006.05.31. 15:16

Akkor sok sikert, könny nem kell, mert a végén még fel is kell mosni :)))))

Amit javasoltam, el kell mondani, s vélelmezem a megszüntetést, hogy nem bcs., de ez a sértett polgárjogi igényére nincs kihatással ! Azért ezt tudnod kell.

----------------------
  • Löki
mantini # 2006.05.30. 16:14

A munkahely valós volt, és minden adat amit megadtam, mint hitelfelvevő! (köz.alk voltam)!Az ártatlan tekintet, stb, meglessz!Még talán pár csepp könnyet is ki tudok szorítani!:-))

Köszönöm!

Főlökött # 2006.05.30. 15:23

Tisztelt mantini

Vélelmezem a megszüntetést, mert nem áll meg a tévedésbe ejtés, tartás. Kihallgatásra vinni kell a befizetési bizonylatot és ártatlan tekintettek el kell mondani, hogy én fizetni akartam -volna-, de megszünt, leégett, kirúgtak, be nem látott események miatt.......stb.
Most, hogy megtudtam, azonnal felvettem a kapcsolatot, van fizetési hajlandóságom, akarok is, megegyezés is született....stb. Ha van a megegyezésről írásos dokumentum, becsatolni !

Így hiányozni fog, egy fontos tényállási elem, a tévedésbe tartás........s anyagi haszonszerzés sincs, ha rendezve lesz a tartozás. Azért megjegyezném, remélhetóleg a banknál felhasznált munkáltatói igazolás valós, s akkor még akkor - annó volt ott munkaviszony. Mert ha nem, akkor ott még magánokirat hamisítás is megállna.

Tisztelettel

----------------------
  • Löki
Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.30. 15:20

Hát, ez elég gyenge lábon álló gyanúsítás lesz. Szvsz a behajtó cég szimpla nyomásgyakorlása. Nem vennék rá mérget, hogy valamelyik vezetőjük, behajtójuk nem volt a közelmúltban munkatársa a nyomozást elrendelő rendőrnek.

mantini # 2006.05.30. 14:00

Sziasztok!

Most már többet tudok!
Nem a bank, hanem a behajtó cég tett főljelentést az ügyben!
A behajtó cég polgári peres út kapcsán, fizetési letiltást kezdeményezett!Viszont már nem azon a munkahelyen dolgozom! Így a fizetésemből nem tudtak letíltani semmit!
A behajtó cég vezetője, meg feljelentést tett csalás miatt! Mivel nem fizettem egy részletet sem! Ezek szerint ez már csalásnak minősül? A behajtó cég vezetőjével most megbeszéltem, hogy 3 részletben átutalom neki a pénzt.Tehát az idézésre már úgy megyek, hogy legalább egy része fizetve van!

mantini # 2006.05.29. 17:56

Köszönöm a segítségeteket!

Ahogy valami fejleményt megtudok az ügyben megírom!

Mantini

Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.29. 17:52

Egyetértek. Ahogy mondtad, elő kell adni annak a magyarázatát, miért maradtak el a részletek korábban - bár a szándék megvolt - és mi teszi lehetővé a mostani szerződést.

Nick Name # 2006.05.29. 17:23

Minél többet fizetsz, annál jobban enyhít. Úgyhogy én mindeképp azt tanácsolnám (meg az alant vázolt történet "feltöltését").

Hogy kinek kell fizetni, azt meg a bankkal beszéld meg, de szerintem ha már behajtónál van az ügy, csak néluk lehet (ebben nem vagyokbiztos).


Nick Name

Nick Name # 2006.05.29. 17:23

Minél többet fizetsz, annál jobban enyhít. Úgyhogy én mindeképp azt tanácsolnám (meg az alant vázolt történet "feltöltését").

Hogy kinek kell fizetni, azt meg a bankkal beszéld meg, de szerintem ha már behajtónál van az ügy, csak néluk lehet (ebben nem vagyokbiztos).


Nick Name

mantini # 2006.05.29. 17:00

Nick N!

Akkor mos fizzesek, vagy ne?:-))
Esetleg csak kezdjem, meg mondjuk 1-2 hónap törlesztő részlet befizetésével, vagy az egészet egyben? A banknak ,vagy a behajtó cégnek utaljam át a pénzt?

Mantini

Nick Name # 2006.05.29. 16:50

K.B.S.,

éppen hogy egyetértek Veled, szerintem is kevés önmagában a csaláshoz a nem-fizetés ténye. Még tán az is, hogy letagadta a fennálló tartozását. A kérdezőnek nyilván arra kellene egy ügyes történetet kitalálni, hogy a másik tartozás léte ellenére ő fizetni szándékozott, a törlesztést valami más okból nem kezdte meg, és ahogy tudja - pl. most - megteszi. Abban nem értek egyet, hogy a mostani fizetés az előzetes tévedésbe ejtési szándékot valószínűsítené, attól, hogy most tud fizetni, még nem biztos, hogy eredetileg is saját akaratából nem fizetett.


Nick Name

mantini # 2006.05.29. 14:14

Most már értem persze!

Az a baj, hogy még az idézésre nem megyek el konkrétumot, többet nem tudok én se meg!A R.hölgy meg nem mondot többet, csak, hogy melyik bank. ill, hogy nem fizettem! Viszont a bíróság letiltó végzést már hozott!De az a munkahelyem viszont már megszünt, azaz kiléptem! De lehet persze, hogy a bíróság kezdeményezte ezt?
De szerintem célszerű lenne minél gyorsabban ügyvédet találnom!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.29. 13:50

Mondta, hogy megtévesztette a bankot a fizetőképességét illetően. Írásba adta, hogy más banknál nincs tartozása - és volt. Ezzel együtt a csalás megvalósulása nem egyértelmű - ezért vetettem fel a lehetőségét a felmentésre törekvésnek.

Mantini. Mondom a "felfedezése" előtt. Gondolod, hogy rendőrségre kerülhetett úgy az ügy, hogy sem a sértett, sem a hatóság nem "fedezte fel"?

mantini # 2006.05.29. 13:32

"A büntetés korlátlanul enyhítésére akkor lett volna mód, ha a cselekményt annak felfedezése mellett magad jelented be a kár megtérítésével."

Erre már nincs mód? hiszen 2 hét múlva idéznek be, addig én is bejelenthetem!

mantini # 2006.05.29. 13:28

???
Ezek szerint Ne fizessem vissza? Legalábis a teljes összeget ne? A Név, munkahely, elérhetőség, jövedelem stb, mind rendben volt, és ilyen téren nem tévesztettem meg a bankot! Érdekes, hogy most, hogy tényleg rendezném a tartozást lehet , hogy jobban vágom magam alatt a fát???

Nick Name # 2006.05.29. 11:34

Viszont épp a csilaggal jelöltek miatt önmagában az, hogy nem fizettél, még nem csalás. Csodálkozom, mert általában ilyen esetben úgy elutasítja a szerv a feljelentést, mint a sicc.

ha csak ennyi van, és semmiben nem tévesztetted meg a bankot - név, elérhetőség, fedezet, jövedelem stb. - akkor eredményesen védekezhetsz azzal, hogy a hitel felvéelekor még szándékodban állt a fizetés.


Nick Name

Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.29. 10:07

A büntetés korlátlanul enyhítésére akkor lett volna mód, ha a cselekményt annak felfedezése mellett magad jelented be a kár megtérítésével.
Ha enyhébb büntetésre bazírozol, akkor mindenképpen használ a tartozás gyors rendezése. Amennyiben azonban felmentést szeretnél a csalás bizonyítatlansága miatt* , úgy az egyösszegű kifizetés ellened fog szólni, hiszen azt bizonyítja, hogy eredetileg sem elháríthatatlan külső ok gátolt a fizetésben.

*Egy kölcsön vissza nem fizetése önmagában még nem bűncselekmény, nem csalás.

mantini # 2006.05.29. 09:55

Most már többet tudok, mert főlhívtam a R.szervet!Elég kézséges volt a hölgy!
Elmondta, hogy ...banktól hitelt vettem fől, és egy fillért nem fizettem vissza! Még csak meg se kezdtem a törlesztést! Ha legalább 1- 2 csekk be lett volna fizetve más lenne a dolog! Megkérdeztem a R.hölgyet, hogy ha már a 2 hét múlva esedékes idézésre úgy megyek, hogy teljes egészében rendezve van a tartozás, az mindenképpen enyhitő körülmény!Úgy gondolom, most felveszem a bankkal a kapcsolatot levélben, és kérem tőlük az egyösszegű teljes tartozás rendezésének lehetőségét! Talán így meguszom! A feljelentést ugyan nem vonják vissza! Viszont mondta a R.hölgy, hogy innen ő a vallomásomat majd az ügyészséghez jutattja, és ők döntenek majd, hogy bíroságra viszik e a dolgot! Ezesetben milyen büntetésre számíthatok, ha soha semmi egyebet nem követtem el?
Előre is köszönöm a választ!

Mantini

Kovács_Béla_Sándor # 2006.05.29. 05:55

Értem. Mindenekelőtt kellene egy ügyvéd - már a nyomozati szakaszban is. A csalás szándékos bűncselekmény, nincs gondatlan alakzata. A szándékosságnak nem csupán a tévedésbe ejtésre - ez esetedben fennáll - hanem a károkozásra is ki kell terjednie. Tehát az elítélésedhez azt is bizonyítani kellene, hogy már a hitel felvételekor is tudtad, hogy a pénzt nem fogod visszafizetni. (Vagy legalábbis számoltál a lehetőséggel, és belenyugodtál.) Ergo: tartsd magad következetesen ahhoz, hogy meg sem fordult eredetileg a fejedben a vissza nem fizetés; mutasd be, hogy az akkori körülmények lehetővé is tették a törlesztést - és csak a közbejött, előre nem látott események akadályozták meg.
Sokat számítana, ha lennének jelei annak hogy mindent elkövettél az adósság megfizetése, rendezése érdekében. (Megbízható törlesztés a nehézségek felmerüléséig; átütemezés kezdeményezése; együttműködési készség azt követően, stb.)

Jut eszembe: polgári jogi úttal nem is próbálkozik a bank?

mantini # 2006.05.29. 03:32

Köszönöm a gyors választ! KBS!

A kipontozott részben csak a rendőri egység címe volt!
Persze sejtésem van!Az egyik esetleg, hogy magánszemélynek tartozom 300e ft-tal!
De az nem hiszem, hogy csalásnak minősűlne!Ugyan kamatot igértem neki,viszont semmi papírt nem írtunk róla!
A másik dolog ami lehet, hogy 2-3 éve vettem fől hitelt több banktól! Az egyiknek viszont nem tudtam fizetni a törlesztő részletét(családi betegség,munkahely megszünt stb). Viszont a hiteligénylő lapon fel kell tüntetni, hogy más banknál van e esetleg tartozás, amit nem írtam be! Ez lehet félrevezetés, megtévesztés, csalás szerintem!