Jogi tanács kérése


ferenc66 # 2015.02.09. 17:48

Szervusztok, szép napot Mindenkinek!

Új felhasználóként énytelen vagyok itt feltenni egy összetett kérdést, más platform(ok)on eredménytelen próbálkozás(ok) miatt:

1. A (feltételezett) kliens manapság nem annyira szokatlan, de sajnálatosan meglévő anyagi helyzetére tekintettel van-e lehetőség arra hogy valamilyen módon ügyvéd segítségét kérje, pl. egy biztatónak tűnő kimenetelű eljárásban az ún. sikerdíj konstrukciót feltételezve?
(Sajnos az ún. kormányzati, stb. jogsegély szolgálatok nem ismerik a telefon felvétele opciót sem a tapasztalatom szerint... :( )

2. Egy bizonyíthatóan (zárójelentésben el is ismert, illetve rögzített) ún. elégtelen kezelés kapcsán fellépő aránytalan sérelem, károsodás; illetve ténylegesen felmerülő egészség-károsodás az képezheti-e kártárítési igény alapját?

Ha a második kérdésre "igen" lehet a válasz, akkor ahhoz keresnék olyan ügyvédet, aki elvállalná esetleg a képviseletemet. Ha itt a fórumban is van helye az alapesetnek, csak akkor részletezném, habár szerintem jelen esetben jogász képviselete szükséges lenne...

Köszönöm az esetleges válaszokat:

gyszf

yasmine1122 # 2015.02.09. 16:35

"És azt, hogy hamis?"

Köszönöm a nagyon elmés hozzászólást... Ha érdemben nem tudsz segíteni, akkor inkább maradj csöndben!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.09. 16:25

Igen odaírtam a márkáját, de azt nem hogy eredeti lenne.
És azt, hogy hamis?

goldeage # 2015.02.09. 16:07

@Gerbera317: Barátnőm ma bement a vh-hoz iratbetekintésre, és volt ott egy beadvány a volt párjától, hogy a felesége (papíron még valóban az) az adóstársa (ez amúgy nem igaz), és nyugodtan foglaljanak nála, mert a közös lakás és minden ami benne van, az övé is, a vagyonmegosztás még folyik a bíróság által, stb., stb.. Innen asszem, már érthető, hogy miért történt, ami történt.

yasmine1122 # 2015.02.09. 14:46

Igen odaírtam a márkáját, de azt nem hogy eredeti lenne. Egyébként meg az eredetivel abszolút megegyező, mindenhol felirat benne, szóval nem tudom a kedves vevő honnan tudja hamisítvány.

ObudaFan # 2015.02.09. 14:33

Hát lehet a hirdetésből arra következtetni, hogy ez valamilyen eredeti dolog? Valamilyen márkajelzést jelöltél meg?

yasmine1122 # 2015.02.09. 12:42

Sziasztok!

Jófogáson eladtam egy csizmát, amit megvett egy hölgy az ingyenes házhoz szállítással. Ma át is vette és írt egy emailt, hogy holnap küldi vissza a csizmát mert hamis és hogy ez bűncselekmény és amennyiben nem veszem át, feljelent és odaírta a végére, hogy ő tulajdonképpen jogász. Nos, én nem hirdettem eredetiként a csizmát, valamint én is régebben Vaterán vettem, de mivel nem hordtam, inkább eladtam most. Ilyen esetben tényleg engem terhel a felelősség, hogy a csizma nem eredeti?
Köszönöm!

goldeage # 2015.02.09. 09:25

4-4 persze, logikus, köszönöm ObudaFan :)

Gerbera317 én nem tudom, de nem hiszem hogy felidegesítette, nem olyan típus a barátnőm, de aztán ki tudja, én is feldúlt lennék, ha nálam akarnának foglalni a volt párom tartozásai miatt. És ahogy most írod, hiába oldják fel a foglalás alól a dolgait, ha a perköltséget már mindenképpen ő fizette, ez faramuci helyzet, ilyenkor kin lehet követelni a perköltséget?

Köszi a linkért, elolvassuk, és az világos is, hogy mindkét cég ellen meg kell indítani, csak az volt kérdéses, hogy külön-külön keresetben, vagy egyben is mehet, mert hogy két különálló követelésről és követelőről van szó. Köszi hogy válaszoltatok, szép napot!

ObudaFan # 2015.02.09. 06:40

Szabályszerű keresetlevél kell, három példányban, a mellékleteket is 3-3 példányban kell csatolni hozzá?

Ha két alperes van, akkor 4-4 példányban.

gerbera317 # 2015.02.08. 23:03

Pontosítsunk:
372. § (2) Ha a vagyontárgyat több végrehajtást kérő követelésének végrehajtása végett foglalták le, az igénypert mindegyik végrehajtást kérő ellen meg kell indítani.
Nem lényegtelen:
373. § A végrehajtási igényperre kizárólag az a járásbíróság illetékes, amelynek területén a foglalás történt.
A perköltség az igénylő felperes terhén marad:
378. § (1) Igényperben az alperest a keresetnek helyt adó határozat esetén is csak akkor lehet a perköltség megfizetésére kötelezni, ha a foglalásnál jelen volt, és rosszhiszemű magatartást tanúsított.
Érdemes az egészet elolvasni:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Megjegyzem, a végrehajtót fel kellett bosszantani valamivel, hogy foglaljon, különben egyszerűen jegyzőkönyvbe vette volna, hogy az adós évek óta nem lakik itt, vagyontárgyai itt nincsenek, és simán távozott volna. Csak úgy megjegyeztem...

goldeage # 2015.02.08. 13:09

Eh, csak van még egy kérdésem, remélem, még itt talállak ObudaFan :) Szabályszerű keresetlevél kell, három példányban, a mellékleteket is 3-3 példányban kell csatolni hozzá?

goldeage # 2015.02.08. 13:00

Nagyon szépen köszönöm! :)

ObudaFan # 2015.02.08. 12:56

Maga a foglalás jogszerű volt, ami nem jelenti azt, hogy igényperrel ne lehete feloldható.

goldeage # 2015.02.08. 12:45

A választ köszönöm, akkor mehet egyben? A perköltség miatt lenne ez fontos... Egyébiránt az még a tényálláshoz tartozik, hogy bár hivatalosan válófélben vannak, a válókeresetet később nyújtották be a tartozások keletkezéséhez képest, ebbe kötött bele a vh.
Tény, hogy a lakás közös, annak megosztása a válókereset tárgya, és a férj épp emiatt nem jelentkezett ki onnan. De az ingóságokat a kiköltözéskor szétosztották, tartásdíjban megegyeztek, stb.. Jogszerűen foglalt így a vh.?

ObudaFan # 2015.02.08. 12:20

Semmi jelentősége, de egyszerűbb egy perben.

goldeage # 2015.02.08. 11:48

Szép napot mindenkinek, apró segítséget kérnék barátnőm ügyében, aki három éve él külön a volt férjétől, a válóperük folyamatban van, a férj 3 éve kiköltözött a közös lakásból, kb. másfél éve Londonban él, dolgozik, már új családja van...

Múlt héten kiment a végrehajtó foglalni a barátnőmhöz, egy, a volt párja által hátrahagyott tartozás miatt. Konkrétan két telekommunikációs szolgáltatónál keletkezett tartozásról van szó, amit már a külön költözés után csinált az ember.

Barátnőm hivatkozott a különélésre, de miután a volt párja nem jelentkezett ki a lakásából, a vh foglalt, mondván, hogy majd nyújtson be igénypert, ha az ingóságok bizonyíthatóan az övéi. A bizonyíthatóság sztem nem lesz probléma, mert van egy hatósági bizonyítványa arról, hogy mióta szakadt meg az életközösség közöttük, hogy a gyermeküket azóta ő neveli, és a szomszédok is igazolták írásban anno, hogy a volt párja minden holmijával együtt kiköltözött a lakásból, stb...

A probléma most az, hogy a vh által hátrahagyott okiratból kiderült, hogy ugye két tartozásról van szó, két külön álló végrehajtást kérő által, és a vh azt mondta, mindkettő ellen meg kell indítania az igénypert, de miként?

Két különálló keresettel kell ilyenkor élnie, vagy egyben kell megindítania a két vh-t kérő ellen az igénypert, úgy mint "elsőrendű és másodrendű alperesek"? Köszi előre mindenkinek, aki válaszol, szép napot! :)

redlight85 # 2015.02.08. 08:15

Tisztelt Ügyvédi iroda!

Édes apám autojàt át szeretnénk íratni az én nevemre, viszont ő súlyos beteg, írás és beszéd képtelen már.
Milyen lehetőségeim vannak?
Előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.07. 08:12

És ha érvénytelen, akkor mi van? Gondolod, hogy akkor már nem is kell fizetned?

ObudaFan # 2015.02.07. 08:02

A megszűnéstől és az engedményezésről való értesítésed megszakítja az elévülést.

Egy másik ügyemben (banki tartozás)már jogerős bírósági ítélet van. De most újabb védekezéssel tudnék előállni, hogy miért érvénytelen szerintem a devizaalapú autóhitel szerződés. Mit tehetek?

Ha csak új érv, de nem új tény, vagy új bizonyíték merült fel, akkor felmerülhet a felülvizsgálati eljárás, ha még nem lett 60 napnál régebben kézbesítve a jogerős ítélet. Illetve azt kell megnézni, hogy az ítéleted jogereje kizárja-e azt, hogy valamilyen új jogcímen pert indíts.

Mikes73 # 2015.02.05. 11:09

Üdvözlök mindenkit!
Kérdéseim: Az egyik, hogy amennyiben egy bank felmondta a szerződésem, mikortól kell számolni az elévülést. A szerződés kötésétől vagy a megszűnésétől. Mi van akkor ha engedményezte egy követeléskezelőnek. Ha időközben ajánlott levélben felszólítottak, onnantól újra indul az öt év? Per nem volt még.

Egy másik ügyemben (banki tartozás)már jogerős bírósági ítélet van. De most újabb védekezéssel tudnék előállni, hogy miért érvénytelen szerintem a devizaalapú autóhitel szerződés. Mit tehetek?
A válaszokat előre is, nagy tisztelettel köszönöm!

Érdeklődő 2310 # 2015.01.29. 14:08

Üdv!
Édesapám a második világháborúban az oroszországi fronton teljesített katonai szolgálatot lövész honvédként. Később hadifogságba került öt évre Szibériába. Igényelhető-e valamilyen kárpótlás,kártérítés, juttatás a leszármazottai részére emiatt?
Köszönettel, H.I.

ikriszti1986 # 2015.01.28. 14:34

Tisztelt Szakértők!

Három hete elvitte a tévémet garanciális javításra az a cég, akiktől 2014 októberében vásároltam.
Sajnos azóta a cég elérhetetlen, kiderült, hogy a NAV lezárta nyomozás miatt.
Jegyzőkönyvet kaptam a tévé elviteléről, de sajnos azon a szervíz címe nem szerepel. Nincs semmilyen információm arról, hogy hova vitték a tévét, kik szervizelik, mikor láthatom viszont.
A NAV és a Fogyasztóvédelmi főfelügyelőség egyelőre nem tud segíteni.
Segítségüket kérném, hogy mit tehetek ez ügyben, esetleg tegyek rendőrségi feljelentést?

Segítő válaszukat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.28. 11:33

Dugothuzo, meg lehet oldani, de otthon, egyedül ne kísérletezzetek.

philipo # 2015.01.28. 10:11

Tisztelt Szakerto!!Abban kernem a segitseget ,hogy garazdasag vetsegnel mont sertett kell e ugyvedet fogadnom ?Tovabba,hogy az ugyvedjuk fel hivott hogy szeretnenek karteritest fizetni mivel testi sertes is tortent.Birosagi ugyon kivul szerettek volna intezn iami a mai napig nem tortent meg. A targyalas holnap lesz !!lehet megsem fognak karteriteni?elore is koszonom!!
Philipo

drbudavarianna # 2015.01.28. 08:37

Tisztelt Csabi70!
Amennyiben nem volt előfizetői szerződése a szolgáltatónál, úgy javaslom, hogy mihamarabb vegye fel a kapcsolatot az I.J. Zrt.-vel, akár telefonon, akár levélben, a félreértés tisztázása érdekében! A fizetési felszólításra pedig írásban válaszolva írja le, hogy vitatja a tartozást.

www.drbudavarianna.hu