Nyugdíjfizetés visszaigénylése


zzsuga # 2008.06.30. 11:02

Sziasztok,

Többször kaptam már itt hasznos és jó tanácsot és most újból a segítségetekre van szükségem.

A történet.

Aposóm 2006.08-hóban nyugdíjba vonult és megállapították neki a folyósítandó összeget. 2007. októberében kaptunk egy újabb határozatot, hogy a 2006-ban megállapított nyugdíj összege tévesen lett megállapítva és elutalva. Az új összeg majd 20.000.-Ft-al kevesebb. Jó, oké tudomásul vettük, mert kiderült, hogy errő ők jogosultak.

Újabb határozattal kérték a kifizetett összeg és a járandó közötti különbséget.
A gond azonban ott volt, hogy a megadott idő intervallum alatt (5 hónapot írtak csak) annyi kifizetés nem történhetett meg. Mi beadtuk a fellebezést és kértünk a jó összeg megállapítását.

Errő Ők hoztak egy újabb határozatot egy új idő intervallumról. És azt írták a végére, hogy a határozat szerint "a határidőben benyújtott keresetnek halasztó hatálya nincs" és fordulni a Fővár-i Munkaügyi Bírosághoz lehet csak.

Most megnéztük az új idő intervallum alatt elutalt összegeket és megállapítottuk, hogy az a 200.000.-Ft helyet (melyet számonkérnek rajtunk) csak 60.000.-Ft-ot kellenne visszafizeti.

Ilyenkor mi van? Fizessük be a pénzt, mert a határozatnak halasztó hatálya nincs és nyújtsunk be egy ujabb keresetet (most már annak nevezik), hogy nem is annyit kellett volna befizetnünk, hanem csak az egy negyedét?

Meg aztán, hogy hozhatnak olyat, hogy nincs halasztó hatálya, mikor nem jó az összeg és után sem néztek, csak ez első határozatban szereplő összeget (ami kiderült így ís téves) csak jóváhagyták.

Mit lehet tenni??

Köszönettel
zzsuga