OTP Faktoring Zrt - végrehajtó - és ÉN


Napsugár68 # 2008.07.04. 13:08

Üdvözletem.

3 napja kaptam egy levelet egy ügyvédnőtől, melyben az állt, hogy idézem pontosan:

"felszólítom, hogy fizesse meg a fenti folyószámla szerződésből eredő tartozását a jelen levél kézhezvételétől számított 8 napon belül az OTP Faktoring ZRT-nek. ....... Tájékoztatom, hogy jogerős fizetési meghagyás alapján megindult a végrehajtási eljrás során a követelése érvényesítése érdekében......
A fentiek elkerülés érdekében... jelentkezzen: NÉv, telefonszám
”"
Gyorsan telefont is ragadtam, majd többszöri próbálkozás után senkivel nem sikerült beszélnem OTP Faktoringnál. Nem hozzá tartozik az ügy, nem tud betekinteni, nem tudja megmondani, telefon kicseng, senki nem veszi fel, stb. . Az ügyvédnő ügyvédi irodájának telefonszáma, amely a neten szerepel már nem élő.Az ügyintéző szabadságon van, helyette nincs senki.
Fogtam bementem egy sima mezei OTP-hez nézzék meg legyenek szívesek mi ez a bankszámlaszám, és stb. Hát megnézték, de okosabbak nem lettünk, mert ők már mindent átadtak még 1996-ban (12éve!!!)az OTP Faktoringnak,és ez a bankszámlszám megszünt.
Akkor hazajöttem és megnézem az itthoni papírokat, amelyekben azt látom, hogy jééé nekem valóban volt egy tartozásom, de arra megállapodást kötöttem, és ki is fizettem, meg is őriztem a csekket. Írtam levelet tegnap ügyvédnőnek faxoltam a megállapdást az OTP Faktoring számára,(hisz máshova nem tudom)és csekkmásolatot, megkérve, hogy ne zaklassanak.
De mit ad Isten, ma reggelre megjelenik végrehajtói levél a munkahelyemen, hogy tartozom 350ezer forinttal, és tiltsák le. X napon belül válaszoljanak a munkahelyem. Végrehajtót hiába hivom. szerdai napon van csak ügyfélfogadása, az még 6 nap.
Több kérdésem is lenne.

  1. Mit tehetek, hogy a munkahelyem ne tiltsa le, és ne nekem kelljen majd a pénzem után futni? Mivel előzhetem ezt meg?
  2. Hova menjek, hogy végre megszűnjön ez az ügy?
  3. Semmiféle előzményként jött váratlanul, villámcsapásként, egy papírt sem kaptam. Ilyen esetben én viszontperelhetek? (nem anyagi kár, erkölcsi, vagy bármi ilyesmi?)
  4. Amúgy mennyi az elévülési idő az ilyen jellegű tartozásoknál?

Köszönöm a szakmai válaszokat
Üdv: Napsugár (bár most kicsit borús)