Banki követelés


csuto # 2006.03.10. 01:23

Köszönöm a válazodat, én sem akatam velük tárgyalni főleg azok után, ahogy beszéltek velem. De még is csak felháborító, hogy a nagy pénzintézetek mit meg nem tehetnek velük "kis emberekkel". Ráadásul egyből behajtással fenyegetőztek, ugyhogy kellőképpen megijedtem.

_Lala_ # 2006.03.10. 01:03

Ne tegyél semmit.
Ha van a birtokodban eredeti igazolás arról, hogy befizetted a befizetnivalókat, sőt, még van tőlük egy elszámolásod is, amelyen a befizetéseket gyakorlatilag elismerik, azonban rosszul számoltak, akkor az az ő bajuk.
Nem vagy köteles a 42. levelükre is válaszolni, ha a folyton ők hibáznak.

Az eredeti igazolásokat jól tedd el, senkinek oda ne add, legfeljebb fénymásolatokat.

Majd ha a követeléskezelő jelentkezik, neki (szóban!) érdemes annyit mondani, hogy már réges-rég ki lett fizetve az egész, csak a bank nem tud számolni. Ha kéri a befizetési bizonylatokat, akkor fel lehet neki ajánlani, hogy Neked alkalmas időben és helyen megjelenhet, és megtekintheti azokat, de eszedbe ne jusson leveleket meg faxokat küldözgetni neki.
Ha fizetési meghagyást küldenek, na arra KELL válaszolni, tértivevényes levélben az abban megjelölt bíróságra, mely szerint nem ismered el a tartozást, mert már kifizetted. Ha pedig bíróságra viszik az ügyet, bízz meg egy ügyvéd barátot, akit szeretnél egy biztos pernyeréssel jutalmazni (ha ügyes, szép munkadíjat legombolhat róluk). :)

Amúgy elismerésem: én 0 telefont és egy db levelet lettem volna hajlandó áldozni a hülyeségük oltárán, utána többet nem válaszoltam volna. Fax??? "Feleségül ne vegyem?"

csuto # 2006.03.10. 00:43

Két évvel ezelőtt lejárt egy banki kölcsönöm. Ekkor a helyi banknál, ahol a befizetés megtörtént az ügyintéző is közölte velem, hogy a kölcsön kifizetésre került. Most két évvel később kaptam egy felszólítást, miszerint még tartozom. Bementem a helyi bankhoz, ahol közölték az adatok már nincsenek a gépbe vegyem fel Pesttel a kapcsolatot. Ez megtörtént telefonon beszéltünk, ahol a durva bánásmód ellenére sem jutottunk közös álláspontra. Hiába mondtam, hogy nálam van az összesbefizetést igazoló csekk ők csak állították a saját igazukat. Mondták, hogy írjak egy levelet. Ezt még azon a héten megtettem. Õk erre kb. két hónap múlva válaszoltak, melyben elküldtek egy kimutatást amely a befizetésre váró részleteket és a tényleges befizetéseket tartalmazta. Az általuk leírt kimutatásban is egyértelmüen látszik, hogy még én fizettem többet, hiszen a befizetett összeg több volt. Az is egyértelmüen látszik, hogy az egyik sorban egy részlettel kevesebb összeget írtak le a tartozáaból. ennek ellenére még mindig állították, hogy én tartozom. Felhívtam újra őket erre megint az volt a válasz, hogy írjak egy újabb levelet. Ezt is azonnal megtettem. két hónap múlva kaptam egy levelet, melyben közlik, eladták a tartozásomat. Flhívtam őket, közölték nem kaptak levelet (ajánlva adtam fel). Mondták faxoljam le. A fax elküldte után három nappal telefonon érdeklődtem fogalma sem volt a hölgynek miről van szó, hiszen megkérdezte milyen faxról van szó, ezt követően közölte, hogy úgy is mindegy hiszen úgy is elutasítják.(mai napig sem kaptam választ eltelt 2 hónap) Ezekután kérdezem hova forduljak, mit tegyek, hogy bebízonyíthassam, hogy a befizetés megtörtént. hogy érjem el, hogy a levelemet elolvassák és utána nézzenek részletesen a problémának, ahelyett, hogy csak a kupac tetejére dobják. Jelzem, hogy próbáltam valamely főnökkel felvenni a kapcsolatot, de soha nem kapcsolták. Segítséget előre is köszönöm!