Parkolási büntetés behajtása


Citrom # 2006.06.02. 16:12

Köszi a tippet:)))) De ehhez nem kell a forgalmi, vagy valami papír? Elég bediktálni a rendszámot?

péterapó # 2006.06.02. 13:02

Mindenesetre,ha hivatalosan ti vagytok a tulajdonosok vonassátok ki a forgalomból a gk-t leírva a történetet. Így előbb-utóbb jelentkezik a vevő.
Üdv P.


Polgár légy, ne alattvaló!

Citrom # 2006.05.30. 18:18

Ok, hogy bizonyítani kéne, csak pont azt nem tudjuk, hogy hogyan. Mivel nem találja az adásvételi szerződést, se a vevőről nem tud semmit.

Már azon gondolkodik, hogy bejelenti a rendőrségen és akkor a rendszám alapján talán tudják körözni az autót. Végülis így jogtalanul használja, mintha ellopta volna.

the big cat # 2006.05.30. 14:03

Hát, leginkább sehogy, hacsak az akinek eladta, nem hajnaldó tanúsítani. Egyébként lesz ez még rosszabb is, mert jönnek majd a súlyadót behajtani, meg ha a vevő nem fizette a biztosíytást, akkor azt is.

A büntetést, rajata mint törvényes tulajdonoson kamatostul be fogják hajtani, és minden ingóságára, ingatlanjára, és jövedelmére vezethető behajtás, nyilván az értéknek megfelelően leginkább először abankszámlájával, aztána jövedelmével fognak próbálkozni, mielőtt foglalnának.

Bizonyítani kell hogy eladta az autót, akkor mentesül, neki nem volt bejelentési kötelezettsége.

Citrom # 2006.05.30. 12:31

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni a következő ügyben:
A párom 2002-ben eladta a gépkocsiját. Lehet, hogy ő is mulasztott abban, hogy nem jelentette be valahova, a lényeg, hogy a kocsit a mai napig nem iratták át. A dolog ott derült ki, hogy a kocsival tilosban parkoltak és a páromnak ment a büntetés. Õ persze nem fizette ki, ezért mostanra végrehajtóhoz került az ügy. Sajnos az adásvételit nem találja. Hogyan tudja így bizonyítani, hogy nem az övé a kocsi és hogy már régen eladta?

Mi történik akkor, ha nem fizeti ki a büntetést? A végrehajtó lefoglalhatja a mostani kocsiját a tartozás fejében? Más nincsen a nevén.

Mit lehet tenni ilyenkor, hogy a kocsi tényleges tulajdonosa kapja a büntetést és rajta hajtsák be?

Köszönöm, ha válaszoltok!

Citrom