Muszáj bontani?


Õzike31 # 2005.03.22. 19:56

Ha valaki tudna segíteni, hogy hová fordulhatnánk még jogi segítségért, azt nagyon megköszönnénk.
Pár éve vettük a telket, egy 50 éves viskó állt rajta, szörnyű állapotban. Mi két kezünkkel felújítottuk, szép lett, javítja az utcaképet is (20 nm-es az egész). Mégsem érdekelt ez senkit, azt mondták, állítsuk vissza az eredeti állapotot, mert úgy maradhatott volna évtizedekig, de azáltal, hogy hozzányúltunk, megsértjük az aktuális helyi építésügyi előírásokat: 3 méteres oldaltávolság a szomszédoktól valóban nincs meg. (Az sem érdekel senkit az önkormányzatnál, hogy itt speciális a telkek elhelyezkedése, mert a házikóval határos szomszédoknak az a hátsó telekrészükre esik, csak nekünk oldalsó, és a hátsó telekrészre nincs ez a szabály.)
Majd mikor kértük az építési engedélyt egy nagyobb lakóházra, azt már úgy adták meg, hogy kikötötték immár a bontást a másikra. Mi ebbe balga módon belementünk, mert akkor még a mai napig sem kaptuk volna meg a másikra az engedélyt….és nem bontottunk, naívan gondoltuk, talán békén hagynak, hisz senkinek sem ártunk, sőt.. (a bontás és helyreállítás is több millió forint lenne).
Most keményen bírságolnak, bontással fenyegetnek, hiába írtunk számtalan kérvényt, fellebbezést, fennmaradási engedély kérelmet, el sem olvasták – csak a jogerős bontási határozatot lobogtatják.
Nem lehet igaz, hogy nincs kiút, ez annyira igazságtalan, és érthetetlen, semmi racionális nincs benne,– a józan ész és szív tiltakozik a bontás ellen, hol vannak az emberi jogok ilyenkor!? Micsoda jogrendszer működik itt? Igenis kellene az egyedi elbírálás, sok esetben kellene, akkor is, ha az időigényesebb. Nem is beszélve a rosszindulatról, amivel ügyünket kezelik, minket „nem jogkövető állampolgárnak” kikiáltva. Ha valakinek lenne ötlete, hová fordulhatnánk még, kérem jelezze. Köszönöm