építési engedély: tejüveg...


bootmaker # 2006.06.26. 15:44

Már ne haragudjatok de mint laikus nem értem ezt a tejüveg dolgot.
Ha az van előirva be kell rakni, és mehet a lakhatási engedély.
Utánna persze ha az első vihar kitöri és nem lehet olyat kapni akkor megy bele "rendes" üveg.
És mehet a szomszéd a sóhivatalba.
B

monalisa1 # 2006.06.26. 15:07

Hm...

Sajnos döntő érv a 30-adikai határidő mely szorít benneteket.

Rendben, legyen elfordítva az esőelvezető-csatorna, gondolom a bádogos csak meg tudja oldani.

A tejüveg dolgában az "atyaúristenig" is elmennék tiltakozni, mert az hülyeség., ilyen egyetlen építésügyi jogszabályban sem szerepelhet.

Zárójelben jegyzem meg, hogy a mi szomszédunknak is - aki később épitkezett mint mi - "kedvenc" témája volt egy időben, hogy átfolyik hozzájuk a mi esővizünk... Egy frászt folyik át!

És mivel én nem csináltam semmit - és ő meg főtt tovább magában - végül is 60 cm magasságban és a teljes keritéshosszban felbetonoztatta az eddigi dróthálóját.

Több tíz milliós építkezés és egy rendes oldalfali keritést nem volt képes létrehozni - drótháló...

Ja, a portáján továbbra is megáll az esővíz... és a mélygarázsa is rendbe "árvizkárosult", de már kezdi kapisgálni, hogy az építésztervezője ludas az egészben...

És hogy folytassam: te meg jelentsed fel, hogy a kutyája egész nap ugat és a kakasa egész nap...

Akár van kutyája akár nincs kakasa (...), mindenesetre vélsz ilyesmit hallani (...) és ez hogy ez zavarja nyugalmat.

Egy kicsit ő is hadd járjon az előjáróságra...

Kati7 # 2006.06.26. 13:54

Hát korrigálja az önkormányzat a határozatát, de azért, hogy a tejüveget kivegye belőle, nem! Hanem beírják, hogy június 30-ig köteles vagyok a házra az esőelvező csatornát úgy felrakni, hogy az nem a szomszédom felé nézzen, mert ezzel veszélyeztetem a szomszéd házát!!!
A két ház között 12-13 m van! Egyszerűen nevetséges az egész! Annyi víz nem zúdul le - bár nagy a tető - hogy egyáltalán elérje a szomszéd házát, sőt még a telkünkről sem folyik ki a víz!!!
Sajnos szórakoznak az önkormányzatnál is velünk, nem képesek a szomszédom "lekezelni", inkább határozatokat írogatnak... már érdeklődtünk a Közig.Hivatalnál is, hogy mit tegyünk, de ők sem értik az egészet.... de egyik hivatal nem harapja a másikat, ha nem muszáj......
Inkább szórakoznak a kicsi emberekkel.....
Nekünk viszont jún.30.-án be kellene mutatni a jogerős lakhatási engedélyünket.
Nem is tudom, hogy mikor lesz abból valami!
Egyeseknek minden lehet!

monalisa1 # 2006.06.24. 10:42

Az önkormányzat korrigálhatja a saját határozatát (...), mert mutassák fel neked azt az építésügyi jogszabályt amely csak és kizárólag tejüveg alkalmazását írja elő lakószoba ablakánál. (Oldalfali fürdőszoba és/vagy Wc esetében ez még elfogadható.)

Szerintem.

Amúgy átok egy rossz szomszéd...

Kati7 # 2006.06.23. 08:19

Köszi a választ!
Hát az lesz, hogy módosítani fogjuk a műszaki leírást... de most kiderült, hogy az önkormányzat határozatba is beleírta,hogy nekünk ott tejüveges ablak lesz!
Szomszédom most megfellebbezi a határozatot és ezáltal az OTP-nél nem tudjuk határidőre bemutatni a jogerős lakhatási engedélyt- a tejüveg miatt!
Most mit tegyek???

Sajnos nem tudtuk hamarabb elkészíteni a házat, mert mint mondtam több alkalommal feljelentett minket, módosítani kellett a rajzot... és addig fel kellett függeszteni az építkezést is!
Sajnos az önkormányzatnál órákat töltött az anyagainkat tanulmányozva és a mai napig befutkos oda és ott megmutatnak neki minden anyagunkat, sőt tájékoztatják minden történésről! A rossz indulatot ott is látják, de nem állítják le mégsem!!!

monalisa1 # 2006.06.22. 12:54

Ez már szívatás, kekeckedés, maximális rosszindulat.

Abszurd, hogy valamiféle "nem kilátó" üveget kelljen bármelyik ablakba is tenni.

Akár én is "bámulom" a szomszédomat és ő is engem - kicsi a telek -, és mindenki más úgyszintén.

És minden normális ember szemének látószöge csak a saját portájának kerítéséig ér...

Sima- normál fehér üveget tegyél és kész.
Gyönyörködsz a saját kertedben: a fákban, a zöldben - melyek bizonyára mielőbb lesznek majd.

Legfeljebb legyen hővisszaverős az az üveg mint egy gépkocsié.

Azt a műszaki leírást ti magatok módosítassátok az önkormányzatnál, ha netán helyben elutasítják - mivel nem tudok "ki" lehet a szomszédod -, a panaszodat vidd felsőbb szakhatósági fórum elé.

Kati7 # 2006.06.22. 12:27

Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám! Építkezünk már 5.éve és van egy fantasztikus jó szomszédom! Már többször feljelentett minket az építkezés alatt, hogy eltértünk a tervtől, kár teszünk a házában, stb....
TErvmódosításunkat csak úgy engedte meg szomszédunk, hogy a tetőtéri félköríves nagy ablakunkba (ami az udvarunkra nézz!) tejüveget rakunk. Na ezt az önkormányzat beleíratta velünk a műszaki leírásba!

Most végre eljutottunk a lakhatási engedély megkéréséhez. Szomszédom ismét megtorpedózta a határozatunkat azzal, hogy nem tejüveg van benn az ablakban, hanem az üvegre ragasztottunk fehér-dekor fóliát, amitől olyan, mint a tejüveg...

Van ilyen törvény, rendelet vagy egyáltalán van valami eszköz, amivel minket ilyenre kötelezhetnek? Semmi szabályt nem sért a házunk, mindenben betartottuk a szükséges előírásokat, távolságokat, magasságokat, stb. A saját udvaromra néző ablakra én köteles vagyok tejüveget tenni????? És ha én rózsaszint szeretnék?? Vagy kockásat?
Miért nem jó a fólia, előírhatják, hogy az üveg legyen fehérüveg??? Segítsen már valaki, köszönöm előre is!