Ingyenes fogászati ellátás


Csuklósbusz # 2021.07.29. 09:03

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapja szerint ha ideiglenes ha állandó akkor is köteles ellátni a területi...
Háziorvos is ilyen, csak ott annyi kikötés van hogy egyszerre csak az egyik. Gondolom fogászatnál is így lenne, ideiglenes vagy állandó cím szerinti körzetihez mehetsz de egyszerre csak egyhez tehát nem lehet ingázni állandóan.
http://www.neak.gov.hu/…vosi_ellatas

A területen kívüli válogathat de ha elvállal akkor annak is ingyen kellene csinálnia.

Az más dolog hogyha a kérdező befenyítené egy panasszal akkor lehet ingyen lenne, de hogy köszönet nem lenne benne az is biztos.
"Pláne ha december óta szabadon van a fog... "

"A társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető fogászati ellátások – főszabály szerint – annál a fogorvosi szolgálatnál vehetők igénybe, amely arra – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint – területi ellátási kötelezettséggel rendelkezik. Az egészségbiztosító által finanszírozott fogorvosi szolgáltató köteles ellátni az ellátási területéhez tartozó körzetben lakó, ellátásra jogosultakat, továbbá a rendelési időben hozzá forduló olyan betegeket, akik ellátásának elmaradása egészségüket károsító, vagy gyógyulásukat lassító állapotromlásukhoz vezetne.

Lehetőség van a körzeti (területi ellátási kötelezettség alapján kijelölt) fogorvosi szolgálattól eltérően másik fogorvoshoz is fordulni, amennyiben a felkeresett másik fogorvos az ellátását elvállalja. Ebben az esetben ugyanolyan feltételekkel vehető igénybe a fogorvosi ellátás, mintha a saját körzetében látták volna el.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fogorvos a területi ellátási kötelezettségén, körzetén kívül lakó biztosított részére is térítésmentesen köteles nyújtani az egészségbiztosítás keretében járó fogászati szolgáltatásokat."

------------------------------