BKV bliccelés büntetés


oleev # 2008.01.22. 12:47

Elfelejtettem ide írni, h ez volt az első levél mindenféle büntetésről.

Tundee # 2008.01.23. 08:32

Sziasztok!

Ügyem fejleményét megosztanám veletek, és érdekelne, hogy kinek hogy áll az ügye:

Előzmény nekem bőven lejárt az 5 év, tehát ELVILEG ha nem tudják igazolni, akkor elévült a bűntetés
Felhívtam ma az ügyvédi irodát, ahol először egy "kedves" hölgy azt mondta, arra a kérésemre, hogy jegyzőkönyvet és igazolást szeretnék arról, hogy tényleg az én adataim vannak e a bűntetésen, azt kaptam, hogy a bkv 5 év után megsemmisíti a jegyzőkönyvet és ajánlottan nem kötelesek bármit is küldeni. De tuuuuti, hogy a bűntetést követően 30 nap után küldenek ki felszólítót. Na, nekem ha így is volt, bár nem kaptam meg, akkor is túl vagyok az 5 éven.
És a fő kérdés MI ALAPJÁN IGAZOLJÁK, HOGY JOGOS E A KÖVETELÉSÜK, HA NINCSEN JEGYZŐKÖNYV?????????
Erre azt mondta, majd a bíróság eldönti....

5 perc után visszahívtam őket, akkor már tényleg egy kedves hölggyel sikerült szerencsére beszélnem, aki azt mondta, hogy egyeztet a bkv-val és majd visszahív.
Ez egy kicsit más megoldás, mint a korábbi és megnyugtatóbb is.

Ha jogos és tudják igazolni az 5 éven belüli felszólítót, akkor fizetek.

Úgyhogy most várok!

oleev # 2008.01.23. 10:36

Sziasztok!!

Igazából én a legjobban azon vagyok fennakadva mindenkinek a leveleivel kapcsolatban, h most szednek elő réges régi papírokat és most kérnek ratunk számon pénzeket. Eddig ha nem kellett, akkor most miért lett ennyire sürgős? És a fene sem emlékszik már pontosan, h mikor merre utazgatott, nekem már 2 és fél éve van jogsim és autóm, azóta nem ültem bkv-n és most jön ez a szivatás részükről. Ez nem szólhat mellettünk, h eddig nem kerestek? Most meg a fél országot tele szórják levelekkel...

Üdv, Oleev

Hill # 2008.01.23. 18:23

Tundee szerintem jól látod a dolgot, a bkv köteles bizonyítani hogy valóban téged kaptak el, ha ennek jegyzőkönyv hiányában nem tudnak eleget tenni, akkor szerintem egyértelmű, hogy kinek kedvez a bírósági döntés.
Ha valóban nincs meg a jegyzőkönyv, azt javaslom állj ki az igazad mellett.

oleev

"Pótdíj tartozás" valóban szerepel benne a tartozás szó, de szerintem ez nem változtat a tényeken, hogy 5 év az elévülése.Én a család barátjával beszéltem aki véletlenűl ügyvéd és 1 mondatos válasza volt mikor rákérdeztem az 5 évnél régebbi bűntetésre."Nem kell vele foglalkozni."
Ha ügyvédhez akarsz fordulni, mindenképpen az ismerettségedben keress, mert nem olcsó dolog és előfordulhat, hogy amit megspórolsz a büntetésen, azt az ügyvédnek fizeted majd ki.

Az pedig hogy ennyire hirtelen küldözgetik a bűntetésekről a leveleket, annak köszönhető, hogy szorul a hurok a bkv körül, ugyanis sokan küzdenek már azért, hogy a parkolási társaságokhoz hasonlóan a bkv is csak 1 évig követelhesse a bűntetés öszzegét.

Tundee # 2008.01.24. 09:09

Kedves Hill!

Köszönöm válaszodat.

Közben küldtem egy ajánlott levelet az ügyvédi irodának, hogy milyen papírokat várok tőlük. Azt mondták 1- 1 és fél hét, amíg utána néznek, aztán majd hívnak.

Azért én le akartam magam védni az ajánlott levéllel.

Úgyhogy most várok, ha tudják igazolni, akkor befizetem, mert többe kerül az utána járás, ügyvéd...stb.

Háááát, kíváncsi leszek a végeredménmyre!:)

Addigis nagyon figyelem, hogy kinek hogy alakul a dolga...tájékoztassanak sokan!

Köszi, Tündee

kea4 # 2008.01.25. 10:12

"Közben küldtem egy ajánlott levelet"

Ez a kulcsmondat. A levél másolata az ajánlott szelvénnyel utólag is bizonyítja, hogy léptem, és hogy innentől az ellenségnél van a labda. A szó elszáll, az írást csak a szél viszi el...

Szóval lehet emilezni, telefonálgatni, de ha számomra fontos, akkor ajánlott levél. Rosszabbra forduló esetben utána tudakozvány indítása.

Üdvrivalgással:
KEA.

Tundee # 2008.01.25. 10:33

Kedves Kea!

Akkor jól tettem, hogy reagáltam rá??!!!

Én is így gondoltam, csak többen mondták, hogy ne foglalkozzak vele...de én így nyugodtabb vagyok....

Üdv, Tünde

kea4 # 2008.01.25. 16:49

Kedves Tünde!

Azt nem tudom, hogy jól tetted-e, hogy reagáltál. Azt viszont igenis jól tetted, hogy ezt utólag általad bizonyítható módon tetted.

Üdvrivalgással:
KEA.

zengei3 # 2008.01.26. 11:49

Szevasztok.

Én is kaptam levelet ettől az ügyvédi irodától. Csak úgy postaládába bele. Felhívtam őket, készségesek voltak. Megkértem, hogy küldjék el az esetet bizonyító BKV-s papírokat. Elküldték.

2 papír fénymásolatát kaptam meg.

  • Az egyiken a személyi adataim vannak, melyek valóban az enyémek. Rajta van még az intézkedő ellenőr neve (nem az aláírása), és egy szám, ami alapján gondolom ő is azonosítható. Dátum is. Ezen a papíron az én aláírásom nem szerepel.
  • A másik egy igazolás arról, hogy 'a csekket, és a hozzátartózó lapot' átvettem, és hozzájárulok az adataim kezeléséhez. Dátum, és (elvileg) az én aláírásom.

Nomármost, a két papírt a dátumon kívül semmi nem köti össze. A második papíron lévő aláírás nem az enyém. Valaki odaírta a vezetéknevemet, folyóírással, de nem én.

A dolog morális részétől most vonatkoztassunk el. Azon rágódni, hogy kinek van igaza, felesleges. A tények adottak, és most ez számomra arról szól, hogy mi olcsóbb: ha befizetem a 15 ezer forintot, vagy ha folytatjuk a kutyakomédiát?

Zengei

kea4 # 2008.01.26. 20:09

Kedves Zengei13!

Lehet, hogy olcsóbb, ha befizeted. De az igaz kérdés az, hogy engeded-e, hogy gazemberek gazemberkedjenek (most éppen veled)? Mert ha igen, akkor én is csinálok egy papírt, miszerint tartozol nekem 12 ezer Ft-tal (jó akarok lenni;), és szerintem olcsóbban úszod meg, ha rögtön kifizeted, mintha huzakodsz (számlaszámot magánban küldök:)

Üdvrivalgással:
KEA.

Tundee # 2008.01.28. 10:17

Kedves Zengei13!

Na, igen, ez a nagy kérdés...fizetni vagy sem.
Mert az embernek bántja az önérzetét, hogy ebben a világban-országban így működnek a dolgok, és mindenkinek vannak jogai, csak neked nem....persze ha befizeted, akko előbb és lehet olcsóbban szabadulsz, csak tényleg dühítő, hogy így kell ezeket intézni.:(

Nekem azt mondták, nehogy fizessek...ez arra megy, hogyha már a 10% befizeti, ők akkor is jól járnak...hááát, nem tudom még én sem, hogy mi lesz....

Tünde

mesegomba # 2008.01.29. 16:52

Sziasztok!

Teljesen új élmény számomra a bkv büntetés...soha nem büntettek meg, életemben először tavaly augusztusban. Jobban mondva kaptam egy csekket. Igazából nem tudom honnan tudták meg az adataimat, ugyanis (gondolván milyen rafkós vagyok) nem adtam nekik oda a lakcím kártyám, csak a személyit(tudom, tudom, azóta is bánom, NEM KÉRHETI EL, dehát a kis .....rendőrrel fenyegetőzött, na mindegy). Mondom na, így találj meg te! És láss csodát, január elsején ott volt a felszólítás, tele hazugsággal, ugyanis már úgy kezdődött, hogy pótdíj befizetése, jegy nélkül utazott. Hm, kijelentem, volt nálam egy egész gyüjtő jegy, csak nagy bambulásomban elfelejtettem lekezelni. Tehát ez már így nem állja meg a helyét! Persze a kis drága nem tépte volna el a jegyem, ő a pénzemre ment. Szóval mivel nem otthon lakom már...asszem, és ráadásul nem is ajánlva küldték ki a levelet, én úgy döntöttem, nem kaptam meg. Ha további felszólítást küldeneek és bizonyítani tudják, hogy én átvettem, vagy bárki, akkor állok elébe és talán elkezdek a következő lépésről gondolkkozni. NEM FIZETEK!!!

mesegomba # 2008.01.29. 16:53

Ja, annyit még megkérdeznék, hogy honnan guberálták elő a lakcímemet?,, Adatvédelem vagy hasonló???

Tundee # 2008.01.30. 10:39

Sziasztok!
Nagyon várom a véleményeteket!:)

Újabb hívást kaptam az ügyvédi irodától.
Semmilyen papírt sem tudnak nekem adni az ügyemmel kapcsolatban. Tehát nincs jegyzőkönyv, nincs semmilyen hivatalos irat, egyedül az, hogy benne vagyok a rendszerükben.
Ezt azért elég viccesnek találom a mai világban, hol bárki belenyúl bárki rendszerében...erre megkaptam, hogy ez a bíróságon elég, és ha nem fizetek, akkor mehetek oda. Megyek is! Kérdem én, nem kell hivatalos papírokkal alátámasztaniuk a követelésüket?

Plusz kértem tőlük egy hivatalos levelet, hogy nem tudnak nekem adatokat szolgálni, erre megkaptam, hogy nem rájuk vonatkozik ilyet kiadni, és ők megküldték a felszólítókat, és ennyi a dolguk. Klassz, tehát sem jegyzőkönyvem, sem igazolásom nincsen, hogy mégis hogyan áll a dolog.
Úgyhogy megyek a bíróságra..klassz.

Ivy01 # 2008.01.30. 10:55

Üdvözlök Mindenkit!
Másodszorra is megkaptam felszólító levelét egy ügyvéd nőnek, hogy tudassa velem, 3 évvel ezelőtt elmúlasztottam egy BKV bliccelésből szánt büntetés befizetését. Az összeg mára 17 ezer néhány százra rúgott. Amennyiben nem fizetem be úgy mehetünk a bíróságra.

1 problémám van: soha nem büntettek meg a BKV járművén. Felhívtam őket, hogy adják meg a személyi számom, vagy vmely iratomnak az azonosítóját, mert ilyen alapon én is bediktálhatom a szomszédot!
Hát ilyet nem tudtak mondani.

Mit tegyek? Most tényleg menjek bíróságra a BKV-val szembe?

Várom segítő válaszotok, válaszukat!
Üdvözlettel:

Ivy

Hill # 2008.02.01. 09:23

Tundee: Elképzelhető, hogy úgy működik a rendszer, hogy amikor befizeted a tartozásod, rögtön törölnek és ezért hivatkozik erre a dologra.Viszont azt akkor sem értem, hogy bizonyíték híjján mégis hogy számolják el a büntetések számát.Ilyen erővel lehet 8000 de akár 80000Ft is az összeg.A te eseted egyébként más mint zengei3-é, neked nem véletlenűl lett az mondva, hogy állj ki az igazad mellett.Zengei3 esete más, neki már a kezében van a jegyzőkönyv, ami bízonyítja az ellene folyó eljárás jogosságát.

zengei3: Ha valóban nem a te aláírásod és nem csak megfeledkeztél róla vagy más volt az aláírásod abban az időben, akkor ezt a bíróságon közölheted.Ezután felkérnek egy grafológust hogy vesse össze a jelenlegi írásoddal.Ha nem a tiéd volt az aláírás ezt grafológus könnyedén megállapítja és a bíróság egyértelműen a te javadra dönt.Ha azonban a tiéd, akkor a bűntetéseden felül köteles leszel kifizetni a perköltséget is ami akkor már tartalmazni fogja a grafológus díját is.

lvy01: A telefonban ne személyi számot kérjél, hanem jegyzőkönyvet.A telefonos nyílván nem tudja ezeket kiadni és csak a jóindulatától függ, hogy tájékoztasson, ő nem tudja megadni, de jogodban áll kikérni a jegyzőkönyvet, ami minden általuk nyílvántartott adatot tartalmaz rólad.
Telefon újra és kérd a részletes jegyzőkönyvet.

sain # 2008.02.02. 19:26

Hali!
Szerintetek mit tegyek!?
Még októberben metrónál elkaptak az ellenőrök..hülye módon valahogy megkaparintotta a diákom. Lényeg leírta a áll. lakcímem, nevem+szül.idő..ha jól emléxem. Mondta h. mutassam be a bérletem 8napon belül..nem tettem meg. 2hete pedig jött 1 levél (nem ajánlottan!) 20e Ft-os pótdíj tartozással. MIvel tudják bizonyítani h. tényleg én voltam az?! MIt tudnak tenni??? bírósági ügy...ugyan már..
De azért gondolkozom rajta, lehet bekellene, vagy mégse?!

kea4 # 2008.02.03. 21:19

Ivy, Tundee!

Lehetőleg nem telefonálni, hanem levelezni, ajánlottan, és úgy kérni, hogy valamivel támasszák alá követelésük jogosságát. Az írás ugyanis megmarad, és később bizonyítékként felhasználható. Pl. annak bizonyítására, hogy Te igyekeztél együttműködni a probléma megoldásában, de egy jogállamban(?) azért azt senki sem várhatja el, hogy bemondásra fizessen valaki. Szóval küldjenek másolatot olyan iratokról, amelyek alátámasztják a követelést. Ha pedig a másolat neked gyanús (mondjuk, hogy fénymásolón montírozták), akkor lehet érdemes bemenni akárhová személyesen az eredeti megtekintése céljából, vagy még akkor sem.

Üdvrivalgással:
KEA.

Tundee # 2008.02.04. 06:58

Kedves KEA!

Én is így gondoltam, ezért küldtem nekik egy ajánlott levelet, hogy kérem a "bizonyítékokat".
A hölgy azt mondta, ha megkapják válaszolnak.
Ennek már több, mint 2 hete.

Szerintetek várjak amíg nem reagálnak a levelemre, vagy kérdezzek utána?

Jó lenne ha már vmit reagálnának.....

Köszi, Tündee

dete # 2008.02.04. 14:57

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne engem megbüntettek tavaly novemberben, most jött a levél tőlük meg. A metrón felírták az adataimat viszont nem írtam alá a büntető papírt. Ilyen esetben be tudják azt bizonyítani, hogy én voltam vagy csak valaki visszaélt az adataimmal? És még az irányítószámon is elírták a végén 2-es helyett 3-ast írtak.

Köszönöm előre is a választ.

dete

Hill # 2008.02.04. 19:17

dete az irányítószám teljesen mindegy, a személyazonosságod a lényeg, amivel tisztában vannak mivel megtaláltak.
Az aláírásról:
"A pótdíj összegéről csekket ad át, amelynek átvételét, illetve a személyi adatai közlésének elismerését az utas aláírásával igazolja. Az utas részéről az aláírás megtagadása nem mentesít a pótdíjazás következményei alól." - bkv.hu

dete # 2008.02.05. 13:31

Köszönöm a válszt Hill. Viszont a bkv honlapján ilyet nem olvastam, hogy az aláírás megtagadása nem mentesít. Én azt olvastam, hogy idézem "Az Utas az aláírásával igazolja az adatfelvételt és az annak kezeléséhez adott engedélyt. Ennek alapján megindul a "pótdíjazási" folyamat.". Ennyi van a honlapon.

rapes # 2008.02.05. 13:31

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni,igen bonyolult büntetésemmel kapcsolatban!

2006.10.31.-én megbüntettek a metrón,mert jegy nélkül utaztam.Kaptam csekket,amit nem fizettem be.
Többször küldtek felszólítást,az egyik ajánlott levelet(2006.12.31.-én érkezett) édesanyám átvette.Tavaly auguszusában is megtaláltak,hogy fizessem ki a büntetést a további költségekkel együtt(kb. 36.000 Ft).
Erre a levélre válaszoltam,taglaltam hányatatott sorsomat,és kértem a szíves elbírálásukat.

Erre nem jött válasz.Végül nemrégiben kaptam egy levelet,egy végzést,hogy febr.11-én jelenjek meg a bíróságon.Persze én vagyok az alperes,mondanom sem kell...

Lenne egy pár kérdésem,mint pl. Mi történik akkor,ha nem megyek el,illetve ha mégis elmegyek?Milyen összeget kell majd fizetnem?Meg lehet-e egyezni a tárgyalás előtt valahogy a BKV-val,hogy kifizetem,csak a többi költséget nem,stb...??

Várom a tanácsaitokat,köszi:
Ági

efi99 # 2008.02.05. 13:58

Költői kérdés marad persze, hogy miért nem lehetett anno megvenni azt a jegyet...?

Hill # 2008.02.05. 14:25

dete: http://www.bkv.hu/…dij2008.html
3. bekezdés vége.

rapes:
A közeli határidő miatt nem nagyon tehetsz mást minthogy megjelensz, esetleg még megpróbálod sűrgősen(!) felhívni az ügyvédi irodát.De több mint valószínű, hogy már kivan írva a tárgyalás a bíróságon.Sajnos ha így van, a 36000Ft-os tartozásodon felül fizetned kell a perköltségeket is.Ha nem jelensz meg nem tudom biztosan, de elképzelhető, hogy nélküled is elrendelhetik a behajtást, vagy elővezethetnek, de erre enm mernék mérget venni.A harmadik lehetőség, hogy új tárgyalást írnak ki így a tartozásod egyre csak nő és nő addig míg meg nem jelensz.De ez csak spekuláció, legjobb ha felhívod az ügyvédi irodát és egyeztetsz.