telefon tartozás help!


Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.07. 17:11

Pedig egyértelmű volt.

monitta20 # 2012.11.07. 16:26

Tisztelt ObudaFan!

Amennyiben az én kérdésemre adott választ, kérem fejtse ki bővebben mert sajnos nem értem.
Köszönöm szépen!

ObudaFan # 2012.11.07. 15:28

Ezek szerint sikerült nem ellentmondanod egy fizetési meghagyásnak, innentől fogva az mindegy is, hogy annak a jogerőre emelkedése előtt elévült-e vagy sem. Végrehajtási szakban akkor évül el, ha egy éven keresztül nem történik végrehajtási cselekmény. Ennek a végrehajtónál lehet utánanézni.

monitta20 # 2012.11.07. 15:21

Tisztelt Szakértők!

Volna egy problémám. 2009. júniusában felbontották az előfizetői szerződésem és a két előfizetéses kártyám letiltották számlatartozás miatt. Konkrétan a mobilszolgáltatótól nem kaptam semmilyen levelet, hanem tavaly egy közjegyző nevével ellátott levélben olvastam hogy nem kevés a tartozás. Azóta kaptam még egy levelet ezen a héten egy önálló bírósági végrehajtótól, de nem tértivevényesen küldte hanem sima levélként volt bedobva a postaládába.
Kérdéseim: Lehetséges hogy elévült már a tartozás?
Melyik lenne a jobb megoldás? Ha reagálok a levélre, vagy ha úgy teszek, mintha meg sem kaptam volna?
A válaszokat előre is köszönöm!

dinamika # 2012.10.25. 22:16

Tiszteletem!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben érdeklődök az illetékes mobil szolgáltatónál, hogy van- e tartozásom és, hogy mikori a tartozás, az az elévülést megszakítja?

Másik kérdésem az lenne, bár nem tudom, hogy itt van-e a helye a témának, hogyha van tartozásom ami elévült, utána tudok új előfizetést eszközölni az adott szolgáltatónál?

Előre is köszönöm a választ!

szuperka # 2012.10.18. 11:19

Segitséget szeretnék kérni:
Behajtó cég levele alapján Telecom felé tartozásom van. Kértem irják meg mely időszakra vonatkozik és mikor vettem át én fizetési felszólitást utoljára. Erre nem jött válasz, ügyvédi iroda kérésemre elküldte emailban 2006, és 2007. februári számlákat ir, erről a Telecom 2012.áprilisban értesitette őket ? és igazoljam hogy befizettem. Befizettem a szolgáltató csekkjén valamikor régen amit persze nem találok. Mit tudnék konkrétan válaszolni az ügyvédi irodának ? Elévülési idő egy év ? felszólitás emlékezetem szerint 3 évre visszamenőleg nem érkezett, pénztartozás elévülési ideje 5 év ? /ezeket a korábbi válaszokban olvastam/ Kérem mielőbbi válaszotokat, hogyan rendezhetném végleg le a problémám. Köszönök előre is minden választ, szép Napot Nektek ! :)

szuperka # 2012.10.18. 11:11

Segitségeteket kérem az alábbiakban:
Behajtó cég megkeresett, hogy a Telecom felé nem kerültek kifizetésre számlák. Kértem küldjék meg milyen időszakra vonatkozik, tekintve, hogy legalább 3 éve ez ügyben semmiféle felszólitás nem érkezett. Átadta egy ügyvédi irodának, akitől megérkezett email szerint: 2006 évi, ill. 2007. februári számlákról van szó. Erről állitólag a Telecom értesitette őket 2012. áprilisban. Tudom, hogy kifizettem a szolgáltató által küldött csekken.Most kérik, hogy igazoljam. Csekket nem találok ennyi év után. Előző tanácsokban olvastam az egy év elévülést, pénz tartozásnál pedig az 5 évet. Sajnos nem tudom milyen konkrét választ adhatnék erre a problémámra. Kérném válaszotokat a megoldást illetően és szép napot Nektek :)

Dr.Attika # 2012.07.31. 13:42

Ha nem a bejelentett címre megy, akkor nem joghatályos.A felperesnek kell kideríteni az alperes címét. ha elköltözött jelzéssel megy vissza, akkor a kj nem fogja végrehajtási záradékkal ellátni.

dragonss # 2012.07.31. 13:23

Köszönöm a válaszokat.Egytől félek hogy nem kapom meg a fizetési meghagyást,ergo ellentmondani sem tudok majd rá.Csak azért mert a leveleket sem kaptam meg amit állítólag elküldtek,pedig tudták a címemet.

Dr.Attika # 2012.07.31. 12:15

Azért egy elévülési kifogást nem árt előterjeszteni a perben. Egy mondat: Felperes követelése elévült. A bíróság már ezt figyelembe veszi és a keresetet elutasítja.

Kenderice # 2012.07.31. 11:55

Ezeknek a telefonos követeléseknek az elévülési ideje 1 év. Ha egy év alatt egyszer sem küldtek hivatalos (tértivevényes) felszólítást, akkor valószínűleg elévült.
Ezeket az elévült követeléseket aztán eladják a követeléskezelő cégeknek bagóért, akik megpróbálják az ügyfelet akár üres fenyegetésekkel is fizetésre bírni.
Fizetési meghagyást kérhetnek ellened, ha szerintük megalapozott és érvényes a követelés. Ha nem mondasz rá ellent, akkor 15 nap múlva jogerőre emelkedik és végrehajtható.
Ha ellentmondasz, akkor perré alakul az ügy, ott meg a követeléskezelő cégnek kell bizonyítania, hogy a követelése jogszerű és érvényes (nem évült el).

dragonss # 2012.07.31. 10:11

Üdv!
Szeretnék egy kis felvilágosítást kérni.Egy követeléskezelő cég hívott ebben az évben,hogy a T-com-nál van tartozásom 2007-ből.Állítólag a régebbi,és a mostani címemre is küldtek leveleket,de én ezekből nem kaptam meg egyet sem.Amikor mondtam hogy nem ismerem el a tartozást akkor fizetési meghagyást emlegettek,ill hogy azt fognak kérni.A kérdésem,hogy mit lehet tenni ha megkapnám? Gondolom fellebbezni,de milyen ürüggyel,és nekem kell e bizonyítanom valamit?

Előre is köszönöm.

Hajni900815 # 2012.07.22. 18:11

Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban az ügyben, hogy nekem az egyik mobilszolgáltató felé van egy kb. 100 000 ftos tartozásom, amiről felszólíttak. A kérdésem az lenne, hogy mivel már nagykorú vagyok, és édesanyáméknál nincs semmi a nevemen, lefoglalhatnak-e akármit is náluk? (oda vagyok bejelentkezve)
Köszi elére is.

Szepi883 # 2012.06.04. 14:23

Sziasztok Fórumozók!
Próbáltam vissza olvasni,és a saját problémámra választ találni, de nem igazán vagyok tisztában a dolgokkal, ezért ne haragudjatok. Van egy tartozásom az egyik telefon szolgáltatónál. 2011.06.02-án kaptam az utolsó felszólító levelet a behajtó cégtől,miszerint végrehajtásra kerül az ügyem,ha nem fizetek. 2011.09.13-án kaptam egy másik levelet a telefon szolgáltatótól,miszerint sajnálják hogy még nem került befizetésre az összeg,illetve hogy külön felszólítás nélkül megteszik a szükséges lépéseket a peres, illetve a teljesítés végrehajtására. A kérdésem az lenne,hogy az ügyem elévült-e,mivel a behajtó cég most már több mint 1 éve nem jelentkezett,vagy majd szeptember 13 után,mert a telefonszolgáltató megkeresett? A válaszokat előre is köszönöm!

lecter84 # 2012.03.19. 16:54

Tisztelt gabo1234!
Hasonló probléma merülhet fel az én esetemben is, annyi külömbséggel,hogy az én előfizetésem londoni (three mobile).Jelenleg még tudom fizetni a havidíjat,de lehetséges,hogy hamarosan haza kell költöznöm.Ebben az esetben bármennyire is szeretném fizetni a fennmaradó összeget,nem fogom tudni.Kérdésem,hogy amennyiben nem fizetek,behajtható e rajtam a fennmaradó tartozás,illetve mennyi arra az esély,hogy londonból a mobilszolgáltató behajtást kezdeményezzen Magyarországon.A szerződés megkötésekor a személyi igazolványom kérték el,valamint,helyi bankkártyát,amelyre a fizetésemet kapom.Lakcím igazolása csak a londoni albérletem címével,ahol már nem is lakom.Valamint deposit gyanánt 100 fontot vontak le a számlámról.
Bárki érdemben tud segíteni megköszönöm.
Email címem:lecter84@gmail.com

labrador # 2012.02.16. 11:32

Egy ismerősöm vett egy kft-t teljesen hivatalosan de a céges telefonokról nem tudott mi van ha azokra tartozás halmozodik fel ki fizeti a kft új tulajdonosa vagy aki az előző cég tulajdonos volt.Ha az új tulajdonos akkor az adásvétel időpontjától vagy vissza menőlég is.A szerződésben az áll hogy cég vagyoni helyzetéről tartozásáról tud és átvállalja.A telefon társasággal a szerződés Kft nevén van ügyintéző aláírásával.Vagy nem a barátom hanem a kft felelős érte?Az előző tulajnak bekellett jelenteni a székhely változást?Köszönöm gyors segítségét!

gabo1234 # 2012.01.05. 11:31

Jó napot!

2009.12.01.-én kötöttem egy t-mobile előfizetést 2éves hűségnyilatkozattal Ausztriában!2010 márciusában haza jöttem!Rá pár hónappal kaptam egy emailt h mivel nem fizetem a havidíjat ezért felbontják a szerződést.Kérték h a 2 évből még fent álló hónapok összeget plusz a szerződés felbontás összegét egyben utaljam el nekik.Ez volt 600 euro.Hát ez nem történt meg sajnos!
Ennek lesz valami következménye vagy büntetés vagy valami hasonló?

Üdv

gabo1234 # 2012.01.05. 11:28

Jó napot!

2009.12.01.-én kötöttem egy t-mobile előfizetést 2éves hűségnyilatkozattal Ausztriában!2010 márciusában haza jöttem!Rá pár hónappal kaptam egy emailt h mivel nem fizetem a havidíjat ezért felbontják a szerződést.Kérték h a 2 évből még fent álló hónapok összeget plusz a szerződés felbontás összegét egyben utaljam el nekik.Ez volt 600 euro.Hát ez nem történt meg sajnos!
Ennek lesz valami következménye vagy büntetés vagy valami hasonló?

Üdv

kaméleon # 2011.11.30. 17:26

Nem emlékszem már pontosan, de úgy rémlik, mintha a készülék kedvezményes ára miatt számított „feltételes kedvezmény” (a szerződésben kötbér) elévülési ideje eltérne a szolgáltatással összefüggő fizetési kötelezettségekre vonatkozóan megállapított elévülési időtől.
(Persze, nem biztos hogy jól emlékszem, és az sem derült ki, hogy pontosan miről volt szó 2008-ban. A 7 ezres tartozásra befizetett 21 ezer jelentheti azt is, hogy végül megegyeztek valamilyen végleges tartozásrendezésben és szerződésfelbontásban, de a gyakoribb az volt ilyen esetekben (elkerülendő a magas kötbért), hogy rendezték a tartozást, kifizették a visszakapcsolás díját, és befizettek egy kiszabott, lebeszélhető előleget is. A szerződés pedig tovább élt.)

Úgy tudom ha tartozásom lenne akkor nem is kötöttek volna velem új előfizetési szerződést.
Köthetsz újat, csak magas előleg befizetését kérik ilyenkor. Viszont, előfordulhat az is, hogy az ügyintéző nem megfelelően nézett utána az adatoknak, kihagyta a kötelező hitelképesség-vizsgálatot, stb., és hibázott, így nem kért előleget sem.

ObudaFan # 2011.11.30. 14:17

Egy év az elévülési ideje az ilyen jellegű tartozásoknak. Azt viszont nem tudjuk a leírásból, hogy vajon nem szakadt-e meg az elévülés.
Látni kellene az összes iratot.

kaméleon # 2011.11.30. 13:16

Kedves végrehajtó1, miért is?

végrehajtó1 # 2011.11.30. 11:45

Ennyi idő után ,már nem jogos.

gabor8 # 2011.11.30. 11:27

Tisztelt Válaszadó!

Kaptam egy levelet a T-mobile tól ,hogy kötbér tartozásom van 3 és fél évvel ezelőttről.

2008 ban valóban volt kb 7000 ft tartozásom de méltányossági ajánlatból nem kellet kifizetnem a kötbért így csak 21 000Ft kértek tölem amit be is fizettem.

2011 októberben vettem előfizetéssel telefont ,novemberben pedig kaptam ezt a felszólító levelet,hogy 90000Ft kötbér tartozásom még fent áll és 8 napon belül fizessem be.

Úgy tudom ha tartozásom lenne akkor nem is kötöttek volna velem új előfizetési szerződést.

Ebben az esetben jogosan követelik a kötbért?

Válaszát előre is köszönöm:
H Gábor

kisvirág81 # 2011.11.22. 19:23

Sziasztok!
olvasgattam a fórumot,de nem teljesen értem.
A férjemnek még 2005-ben volt egy be nem fizetett számlája.Azóta többször is megkeresték ezzel kapcsolatban.2 éve elkezdte törleszteni,ha jól emlékszem 4 hónapon keresztül,de aztán romlott az anyagi helyzetünk,s nem tudtuk tovább fizetni.
Azóta folyamatosan kapja a leveleket a tartozás rendezéséről.Múlt pénteken felhívták telefonon,hogy fizesse be a teljes tartozást 95000 forint körüli az összeg.Akkor azt mondták neki a telefonba,ha a felét befizeti,akkor csak a maradék összegről lesz végrehajtás.Kért részlet fizetési lehetőséget de nem kapott.De nem tudtuk befizetni.
Elévülés ebben az esetben lehetséges?
Mire számíthatunk?
Lefoghatják a fizetéséből,vagy a házra terhelik?

Előre is köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2011.11.16. 12:00

1 év az elévülési idő, de természetesen az meg is szakadhat, nyugodhat is, és hát nem a telefon vásárlásától számít, hanem a kötbér esedékességétől, arról meg nem írtál semmit.