Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


telefon tartozás help!

Regina321 # e-mail 2015.11.30. 21:07

Szép Estét!
Szeretnék segítséget kérni. A Vodefone-nál van egy előfizetésem amit két év hűségidőre kötöttem, még egy év van hátra belőle. Idő közben külföldre költöztem. Volt egy 44ezer forint összegű lejárt tartozásom(amit éppen most rendezek). Érdeklődtem tőlük telefonon, hogy van e rá esélyem hogy ide kint(Anglia) is tudjam úgy használni a telefont hogy ne legyen több száz ezres számlám. Közölte a hölgy, hogy csak ha szinte senkit nem hívok és más se hív engem. Kérdeztem hogy mennyibe kerülne ha felbontanám a szerződésem, a válasz 200.000ft. Jelenleg 10ezer forintot fizetek havonta, nem használja senki a kártyát. Még egy évig kellene fizetnem. 12*10000=120000ft. Nem tudom valamilyen úton módon megszüntetni az előfizetésem, anélkül hogy majdnem a dupláját fizetném?
Köszönöm előre is a választ!

Kamnbodza # e-mail 2015.08.13. 16:52

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, mert 2014.04.24.-én született telefontartozásom. Októberben kaptam egy levelet a Magyar Országos Közjegyzői Kamarától melyben megfogalmaztak egy fizetési meghagyást, ezek után síri csend mígnem a napokban kaptam a Magyar Telekomtól egy "felszólítást" melyben elkezdtek riogatni, hogy a jelenlegi tartozáson felül rengeteg költséget akaszt a nyakamba hogyha bíróságra kerül az ügy, de ajánlottak részletfizetést, a levél 07.29.-i dátummal rendelkezik viszont a levél 2 napja érkezett az első határidő pedig a mai nap.

Azt szeretném kérdezni, hogy érvényes-e a követelésük vagy sem?

Előre is köszönöm a választ!

hmeli89 # e-mail 2015.01.16. 09:07

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni!

Ha van olyan akinek tapasztalata van hasonló ügyben kérem segítsen.
a történet a következő:
Testvéremnek 2009-ben több be nem fizetett telefonszámla után felgyűlt egy nagyobb összeg (113000Ft) a Telenornál. Néhány évvel később kapott tőlük papírt ezzel kapcsolatosan, hogy fizesse be. Többször bementünk ezzel kapcsolatosan a Telenorhoz, hogy rendezzük a tartozást akár részletfizetéssel is; de minden alkalommal azt mondták, hogy a követelést már átadták egy behajtó cégnek (jelen esetben Intrum Justitia Zrt.)és nem tudnak segíteni. Azóta eltelt több, mint 5 év és a tegnap nap kapott testvérem 2 levelet is: egyet a Telenortól a szokásos szöveggel (átruházták a követelést); a másikat pedig a behajtó cégtől -aki 5 év alatt egyszer sem jelentkezett. A behajtó fizetésre szólít fel, de már nem a 113000 Ft-ot kéri, hanem majdnem a dupláját 220000 Ft-ot.
Kérdésem abban merült fel, hogy eddig miért nem jelentkezett ez a behajtó cég ha már évek óta átadta neki a telenor a követelést (állítólag); miért van a tartozáson ekkora kamat? Jelzem testvérem külföldön dolgozik, hogy egy kis pénze is maradjon a megdolgozott munkájából, mert sajnos itthon ez lehetetlen már!
Ha valakinek van segítő válasza kérem ossza meg. Nem a felelősség, vagy a tartozás törlesztése alól akarunk kibújni, de ez számomra nem korrekt és csak tudni szeretném mivel lehetne mérsékelni a kamatot!

gerbera317 # e-mail 2014.11.07. 12:19

Ez most provokáció, vagy tényleg komolyan kérdezed?

Mellissza # e-mail 2014.11.07. 10:32

Kedves Fórumozók!
2013-ban vásároltam egy mobiltelefont részletre hőségnyilatkozattal. 8 hónapig fizettem a részletet, utána munka nélküli lettem és a részletet sem fizettem tovább. 4 hónap után külföldön kellett munkát vállaljak és azóta nem is voltam otthon. Ma értesítettek, hogy 800 ezer forintos tartozásom van.Én albérletbe laktam nem volt saját lakásom, a tulajdonos állítása szerint az összeget ő rá fogjak terhelni. Mit tehetek ez ügyben, ha nem tudom kifizetni ezt a nagy összeget? Behajthatják a lakás tulajdonosán?

huntah #   2014.11.04. 10:36

Dani, ezek a behajtó cégek üzleti alapon működnek. Tegyél egy ajánlatot, hogy menyit vagy hajlandó fizetni. Én elsőre 50e körül mondanék. Bukta az is, de sajnos komoly a hátralékod, és feltételezhető, hogy nem reagáltál a szolgáltató megkereséseire, mielőtt az eladta a követelést. Gondolom, a szolgáltatás már ki van kapcsolva.
Én nem vagyok jogász, de nyertem már ügyet behajtóval szemben, csak hát abban az esetben sokkal jobbak voltak a körülmények.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.11.04. 06:47

A kötbér közös megegyezésen alapuló büntetés.
Átalány-kártérítés.

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2014.11.03. 22:57

Ezen nem lehet segíteni. A kötbér közös megegyezésen alapuló büntetés. A kötbér kikötésével a felek önként vállalják azt a vagyoni hátrányt, amit a szerződésszegés következtében viselniük kell. Te is szerződést szegtél a nemfizetéssel, így a következmények alól már nem mentesülhetsz.

Dani080 # e-mail 2014.11.03. 11:37

Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni!
2013-ban kötöttem előfizetést a Telenornál. 15000ft-os havidíjat rendszeresen fizettem míg volt keresetem, de időközben problémákba ütköztem, és nem tudtam rendezni a számlámat így halmozódott aztán egy idő után letiltották a telefonkártyát. Összesen 34000 forint körüli tartozás keletkezett a szolgáltatónál. Pár hónapon keresztül nem volt arra keret, hogy rendezzem a tartozásom viszont felhívtam durván 3 hónap után a szolgáltatót, hogy szeretném rendezni a tartozásom egy összegben mindent! Ezt elutasították mivel kiállították a kötbért, és átadták egy másik cégnek Instrum behajító irodának. Ők küldtek természetesen felszólítást, hogy 134000ft-ot fizessek be! Közben megszerezték a telefonszámomat ami nem is a saját nevemen van! Régebben hónapokkal ezelőtt még a lakásunkhoz is kijöttek, hogy átadjanak egy fizetési felszólítást! Mai nap folyamán kaptam tőlük sms-t, hogy 3 napom van kifizetni a 130 pár ezer forintot, de ezt ha megszakadok sem tudom kifizetni főleg nem 3 napon belül! Mit tegyek? Nem kibújni szeretnék a fizetés alól, de nagyon sokallom, hogy 13000 ft-ot fizessek ki a 34000ft-os tartozásom miatt amit ráadásul szerettem volna rendezni is, és hűségesen fizetni tovább amit vállaltam.

blackcat21 # e-mail 2014.09.02. 18:18

Kedves Fórumozók!

Hiába olvastam vissza több oldalt, én sem találtam választ a kérdéseimre, ezért leírom röviden a lényeget.
1999-ben vásároltam előfizetéssel telefont, amit aztán nagyon naivan hamar tovább is adtam, a végeredmény magas telefonszámla, azóta már kamatokkal.
Tudomásom szerint végrehajtás alá került az ügy, kb. 2 éve ráterhelték a bankszámlámra 300 ezer ft-ot tartozást, de mivel arra a bankszámlára csak családi pótlék érkezik, ezért hamar le is vették róla.
Van bejelentett munkaviszonyom, de onnan nem vonták.
Érdekelne, hogy tényleg létezik-e, hogy elévül a tartozás, ennyi idő alatt.
Ha mégsem évül el, milyen lehetőségeim vannak a tartozás rendezésére, ez esetben a végrehajtót kell megkeresnem, ha szeretném rendezni a tartozásom.
Előre is köszönöm a válaszokat!

vargaf # e-mail 2014.08.16. 12:55

Üdvözletem!
Szeretnék segítséget kérni. Már visszaolvasgattam sok hozzászólást, hasonló helyzetben vagyok, mint sokan mások, de még nem találtam választ a problémámra.

Tehát, nekem is van egy mobilinternet tartozásom.
Az egész azért keletkezett, mert kötöttem egy szerződéses internetszolgáltatást a T Mobile-al, amit rendesen fizettem is. Aztán jött egy sms, hogy a szerződés ideje le fog járni, amennyiben szeretném megszüntetni a szerződést, és nem kívánok újat kötni, menjek be hozzájuk, és ezt közöljem. Ha nem jelzem, akkor automatikus a szerződés meg lesz hosszabítva.
Én be is mentem a T Mobilehoz, és mondtam, hogy már nincsen szükségem a mobilnetre és szeretném hogy ne hosszabítsák meg a szerződésem. A hölgy ott azt kérte, hogy még az utolsó következő számlámat fizessem be, és akkor azzal véget ér a szerződésem. Ott nem kaptam semmiféle papírt, csak aláírtam egy papírt, hogy nem kérek hosszabbítást.Rá is kérdeztem, hogy akkor ennyi egész, mire közölte velem, hogy igen.
Aztán 2 hét múlva befizettem az ,,utolsó" számlát". Csakhogy aztán minden hónapban jöttek újra a számlák..én nem foglalkoztam vele, úgy voltam, hogy majd észreveszik, hogy a szerződésem már nem él.Én már akkor a sticket sem használtam, kidobtam. Semmi adatforgalmam nem volt de aztán fél évre rá( még akkor is küldték a számlákat) kaptam egy értesítést, hogy felfüggesztik a SZERZŐDÉSEM ( ami már akkor nem kellett volna hogy éljen) és fizessek 50ezer FTot.
Bementem a T Mobilehoz újra, mondtam hogy én ezt már lemondtam. Visszanézték a számítógépben, és semmi nyoma nem volt annak, hogy lemondtam a szerződést! Papírt ugye nem kaptam róla, és emiatt írtam egy levelet a T Mobilenak, hogy nézzenek utána a központban, hogy mulasztás történt a részükről. Persze levelemre a válasz az volt, hogy nem történt mulasztás, csakis az én részemről.
Kérdem én, ebből hogy lehet jól kijönnöm??
Mert már ott tartok, hogy 3 hónapja kaptam felszólítást, hogy fizessek , ma pedig egy levelet, hogy az eljárást megindítják ellenem. Amennyiben ez megtörténik, hogyan hajtják be rajtam a tartozást? (nincs még munkahelyem, semmi sincs a nevemen, viszont van bejelentett lakcímem)
Nem akarok semmiképpen sem fizetni, azért,ami véleményem szerint nem jogos!
Köszönöm előre is a választ,
Varga F.

ius latratus # e-mail 2014.07.28. 16:18

Nehéz lenne 3-4 hozzászólást visszaolvasnod?

Rami 0714 # e-mail 2014.07.28. 15:43

Sziasztok! Segítsèget szeretnèk kèrni! Párom mèg 5 èvvel ezelőtt vert egy előfizetèses telefont a saját nevère egy jóbarátjànak! Sajnos kiderült hogy nagyon sokàig nem fizette telefonszàmlát ami most már majdnem 200.000ft.Ma kaptuk a levelet a vègrehajtó irodától hogy lefogjàk vonni a fizetèse 33%-át.A "baráttal " beszèlt,ő nem fogja kifizetni azt mondta.Tehetnénk valamit hogy ne mi fizessünk azèrt amit ő felhalmozott telefonszàmlát? Előre is köszönöm a segìtsèget!

Infiii # e-mail 2014.07.23. 01:09

Rendben, köszönöm a segítséget! Nem értek semmit a joghoz ezért kérdeztem hozzáértők számára butaságot.

És megfogadom a tanácsot, többet nem teszek ilyen szívességet senkinek!

gerbera317 # e-mail 2014.07.22. 12:04

de ha a másik fél a fizetés meghagyás ellenére sem fizet akkor mi a teendő?

Ez most komoly? A jogerős fizetési meghagyás hatálya azonos a bíróság ítéletével. Aki ennek ellenére sem fizet, végrehajtást lehet kérni ellene.

Ha megterhelő az egyösszegű fizetés, kérj a végrehajtótól max. 12 hónapos részletet (természetesen úgy, hogy az első részletet még a kérelem előtt megfizeted. Majd miután kifizetted a tartozást, kérd fizetési meghagyás kibocsátását a telefon használója ellen. Ebben a tőkeösszeg az legyen, amibe a végrehajtás került neked, és az után kérd a törvényes késedelmi kamat felszámítását.

És máskor ne vegyél senkinek telefont, se hitelt ne vegyél fel másnak, de még csak kezességet se vállalj, még apádnak-anyádnak se!

Infiii # e-mail 2014.07.21. 21:16

Kedves gerbera317!

Köszönöm a választ! Azzal tisztában vagyok, hogy ez az én tartozásom és nekem kell kifizetni. Ez meg is fog történni, de ha a másik fél a fizetés meghagyás ellenére sem fizet akkor mi a teendő?

gerbera317 # e-mail 2014.07.21. 21:00

a levél előtt semmiféle felszólítás nem jött, hogy elmaradás

Te magad írod, hogy a telefonszolgáltatónak egy másik címről van tudomása, nevezetesen az embered címéről. Nyilván oda ment minden felszólítás, végül pedig a fizetési meghagyás is. A végrehajtó már a helyes címedre küldte az iratot.

Ez a tartozás a tied. Te szerződtél, és te vagy, aki a fizetési meghagyásban foglaltakat nem vitattad (az, hogy nem is vetted kézhez, nem számít). A kötelezettségedet nem háríthatod el. Fizesd ki, azután fizetési meghagyás az embered ellen - ez a te utad.

Infiii # e-mail 2014.07.20. 10:44

Tisztelt fórumozók!

Adott egy t-mobilenál vásárolt igen drága készülék. A telefon és az előfizetés az én nevemen van, de egy másik ember használja, illetve a számlázás az ő nevére és címére érkezik. A szerződés egy éve lett megkötve és hozzám most érkezett egy levél a behajtótól, miszerint 300 ezer forintos tartozásom van. Ez a levél előtt semmiféle felszólítás nem jött, hogy elmaradás van és az illető sem szólt, hogy nem fizeti a számlákat. (továbbra sem hajlandó egy forintot se fizetni)

Hogyan lehetne elkerülni, hogy ne nekem kelljen ezt az összeget kifizetni? Illetve ha kifizetem, akkor a későbbiekben indíthatok polgári pert elleni?

Köszönettel:
Bence

gerbera317 # e-mail 2014.06.26. 11:03

Erre találták ki a fizetési meghagyást.

Szamologep # e-mail 2014.06.25. 14:23

Tisztelt Szakértők!

Az alábbi problémával és kérdéssel fordulok Önökhöz:
A telenornál valakinek csináltam egy számlát, amelynek ő volt a számlafizetője, de én voltam a számlatulajdonos. Egyszer csak nem fizette többé és a telenor csupán 6 hónap elteltével kapcsolta ki a számot (mikor 2 vagy 3 hónap után ki kellett volna hogy kapcsolja), így elég nagy tartozás halmozódott fel. A telenor természetesen rajtam, a tulajdonoson hajtja be az összeget, amit ki is fizetek neki.
A kérdésem az, hogy mit tudok tenni ebben a helyzetben, hogy visszakapjam a pénzem vagy egy részét?
A számlafizetőtől valamely módon vissza tudom perelni?

Előre is köszönöm a segítséget!

fiffi # e-mail 2014.03.09. 15:33

Tisztelt fórumozók!

Adott egy 2003-as mobil tartozás..
nincs szükség magyarázatra asszem sok hasonló előfordul..
Na most megtalált egy behajtócég...hivatkoztam elévülésre náluk...mivel sok éve nem kaptam semmi felszólítást.
állításuk szerint a mobilcég próbálta behajtani...amiről én nem tok..állandó keresetem is van pl...magyarán azt az infót adta a behajtó cég hogy nem tudták behajtani.
az elévülési kifogásomra ilyen választ kaptam " felhívjam figyelmét arra, hogy a Polgári Törvénykönyv 324. § (1) bekezdése szerint, az elévülés jogkövetkezménye, hogy az adott követelés bírósági úton nem érvényesíthető, ez nem jelenti azonban a követelés megszűntét."
mi a célszerű adott esetben...hagyjam ez csak fenyegetés,vagy akár letilthatják a fizetést,kocsit foglalnak pl..
köszönöm a választ

Hepé # e-mail 2013.12.23. 17:00

Köszönöm szépen. Tehát helybenhagyják :) , mert nem volt érdemi megkeresés.

Kellemes ünnepeket kívánok.

ius latratus # e-mail 2013.12.23. 16:48

"Helyben hagyják".
Már ha alapos a hivatkozás.
A követeléskezelő az elévülési idő előtt is "próbálkozott"? Mert ha igen, akkor téged hagynak helyben...
:)

Hepé # e-mail 2013.12.23. 16:05

Üdv!

Meg tudná mondani valaki, hogy behajtó cég az elévülés után miért követel mobiltelefon tartozást? Próbálkoznak és ennyi? Mi a bíró gyakorlat, helyben hagyják az elévülést?

imnotacriminal # e-mail 2013.12.07. 12:06

Tisztelt Forum!
Tmobilos tartozasom keletkezett,az utolso osszeg 2012.04.hoban volt esedekes.Viszont 2013.09.hoban jart le a szerzodes es kotbert is kovetelnek 60(e).Intrum Justitia zrt.tol kaptam ezt a levelet.Mit tudok tenni?tanulo vagyok fizetni nem tudok egyelore.A nevemen semmi ingosag nincs csak ez a telefon.Szuleimtol vihetnek el valamit eroszakkal?