Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


telefon tartozás help!

Szepi883 # e-mail 2012.06.04. 16:23

Sziasztok Fórumozók!
Próbáltam vissza olvasni,és a saját problémámra választ találni, de nem igazán vagyok tisztában a dolgokkal, ezért ne haragudjatok. Van egy tartozásom az egyik telefon szolgáltatónál. 2011.06.02-án kaptam az utolsó felszólító levelet a behajtó cégtől,miszerint végrehajtásra kerül az ügyem,ha nem fizetek. 2011.09.13-án kaptam egy másik levelet a telefon szolgáltatótól,miszerint sajnálják hogy még nem került befizetésre az összeg,illetve hogy külön felszólítás nélkül megteszik a szükséges lépéseket a peres, illetve a teljesítés végrehajtására. A kérdésem az lenne,hogy az ügyem elévült-e,mivel a behajtó cég most már több mint 1 éve nem jelentkezett,vagy majd szeptember 13 után,mert a telefonszolgáltató megkeresett? A válaszokat előre is köszönöm!

lecter84 # e-mail 2012.03.19. 17:54

Tisztelt gabo1234!
Hasonló probléma merülhet fel az én esetemben is, annyi külömbséggel,hogy az én előfizetésem londoni (three mobile).Jelenleg még tudom fizetni a havidíjat,de lehetséges,hogy hamarosan haza kell költöznöm.Ebben az esetben bármennyire is szeretném fizetni a fennmaradó összeget,nem fogom tudni.Kérdésem,hogy amennyiben nem fizetek,behajtható e rajtam a fennmaradó tartozás,illetve mennyi arra az esély,hogy londonból a mobilszolgáltató behajtást kezdeményezzen Magyarországon.A szerződés megkötésekor a személyi igazolványom kérték el,valamint,helyi bankkártyát,amelyre a fizetésemet kapom.Lakcím igazolása csak a londoni albérletem címével,ahol már nem is lakom.Valamint deposit gyanánt 100 fontot vontak le a számlámról.
Bárki érdemben tud segíteni megköszönöm.
Email címem:lecter84@gmail.com

labrador # e-mail 2012.02.16. 12:32

Egy ismerősöm vett egy kft-t teljesen hivatalosan de a céges telefonokról nem tudott mi van ha azokra tartozás halmozodik fel ki fizeti a kft új tulajdonosa vagy aki az előző cég tulajdonos volt.Ha az új tulajdonos akkor az adásvétel időpontjától vagy vissza menőlég is.A szerződésben az áll hogy cég vagyoni helyzetéről tartozásáról tud és átvállalja.A telefon társasággal a szerződés Kft nevén van ügyintéző aláírásával.Vagy nem a barátom hanem a kft felelős érte?Az előző tulajnak bekellett jelenteni a székhely változást?Köszönöm gyors segítségét!

gabo1234 # e-mail 2012.01.05. 12:31

Jó napot!

2009.12.01.-én kötöttem egy t-mobile előfizetést 2éves hűségnyilatkozattal Ausztriában!2010 márciusában haza jöttem!Rá pár hónappal kaptam egy emailt h mivel nem fizetem a havidíjat ezért felbontják a szerződést.Kérték h a 2 évből még fent álló hónapok összeget plusz a szerződés felbontás összegét egyben utaljam el nekik.Ez volt 600 euro.Hát ez nem történt meg sajnos!
Ennek lesz valami következménye vagy büntetés vagy valami hasonló?

Üdv

gabo1234 # e-mail 2012.01.05. 12:28

Jó napot!

2009.12.01.-én kötöttem egy t-mobile előfizetést 2éves hűségnyilatkozattal Ausztriában!2010 márciusában haza jöttem!Rá pár hónappal kaptam egy emailt h mivel nem fizetem a havidíjat ezért felbontják a szerződést.Kérték h a 2 évből még fent álló hónapok összeget plusz a szerződés felbontás összegét egyben utaljam el nekik.Ez volt 600 euro.Hát ez nem történt meg sajnos!
Ennek lesz valami következménye vagy büntetés vagy valami hasonló?

Üdv

kaméleon # e-mail 2011.11.30. 18:26

Nem emlékszem már pontosan, de úgy rémlik, mintha a készülék kedvezményes ára miatt számított „feltételes kedvezmény” (a szerződésben kötbér) elévülési ideje eltérne a szolgáltatással összefüggő fizetési kötelezettségekre vonatkozóan megállapított elévülési időtől.
(Persze, nem biztos hogy jól emlékszem, és az sem derült ki, hogy pontosan miről volt szó 2008-ban. A 7 ezres tartozásra befizetett 21 ezer jelentheti azt is, hogy végül megegyeztek valamilyen végleges tartozásrendezésben és szerződésfelbontásban, de a gyakoribb az volt ilyen esetekben (elkerülendő a magas kötbért), hogy rendezték a tartozást, kifizették a visszakapcsolás díját, és befizettek egy kiszabott, lebeszélhető előleget is. A szerződés pedig tovább élt.)

Úgy tudom ha tartozásom lenne akkor nem is kötöttek volna velem új előfizetési szerződést.
Köthetsz újat, csak magas előleg befizetését kérik ilyenkor. Viszont, előfordulhat az is, hogy az ügyintéző nem megfelelően nézett utána az adatoknak, kihagyta a kötelező hitelképesség-vizsgálatot, stb., és hibázott, így nem kért előleget sem.

ObudaFan # e-mail 2011.11.30. 15:17

Egy év az elévülési ideje az ilyen jellegű tartozásoknak. Azt viszont nem tudjuk a leírásból, hogy vajon nem szakadt-e meg az elévülés.
Látni kellene az összes iratot.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

kaméleon # e-mail 2011.11.30. 14:16

Kedves végrehajtó1, miért is?

végrehajtó1 # e-mail 2011.11.30. 12:45

Ennyi idő után ,már nem jogos.

gabor8 # e-mail 2011.11.30. 12:27

Tisztelt Válaszadó!

Kaptam egy levelet a T-mobile tól ,hogy kötbér tartozásom van 3 és fél évvel ezelőttről.

2008 ban valóban volt kb 7000 ft tartozásom de méltányossági ajánlatból nem kellet kifizetnem a kötbért így csak 21 000Ft kértek tölem amit be is fizettem.

2011 októberben vettem előfizetéssel telefont ,novemberben pedig kaptam ezt a felszólító levelet,hogy 90000Ft kötbér tartozásom még fent áll és 8 napon belül fizessem be.

Úgy tudom ha tartozásom lenne akkor nem is kötöttek volna velem új előfizetési szerződést.

Ebben az esetben jogosan követelik a kötbért?

Válaszát előre is köszönöm:
H Gábor

kisvirág81 # e-mail 2011.11.22. 20:23

Sziasztok!
olvasgattam a fórumot,de nem teljesen értem.
A férjemnek még 2005-ben volt egy be nem fizetett számlája.Azóta többször is megkeresték ezzel kapcsolatban.2 éve elkezdte törleszteni,ha jól emlékszem 4 hónapon keresztül,de aztán romlott az anyagi helyzetünk,s nem tudtuk tovább fizetni.
Azóta folyamatosan kapja a leveleket a tartozás rendezéséről.Múlt pénteken felhívták telefonon,hogy fizesse be a teljes tartozást 95000 forint körüli az összeg.Akkor azt mondták neki a telefonba,ha a felét befizeti,akkor csak a maradék összegről lesz végrehajtás.Kért részlet fizetési lehetőséget de nem kapott.De nem tudtuk befizetni.
Elévülés ebben az esetben lehetséges?
Mire számíthatunk?
Lefoghatják a fizetéséből,vagy a házra terhelik?

Előre is köszönöm a segítséget!

ObudaFan # e-mail 2011.11.16. 13:00

1 év az elévülési idő, de természetesen az meg is szakadhat, nyugodhat is, és hát nem a telefon vásárlásától számít, hanem a kötbér esedékességétől, arról meg nem írtál semmit.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

TTima # e-mail 2011.11.16. 12:36

Segítsetek!
2006ban vásárolt telefonom után most kéne kötbért fizetnem! Ennek nincsen elévülési ideje??

pazs #   2011.11.16. 11:38

Ha nem veszel át semmilyen ajánlott levelet öt éven keresztül, azzal pontosan azt éred el, hogy nem évül el: nekik ugyanis az elévülés ellen pontosan csak azt kell bizonyítaniuk, hogy értesítettek (és ezzel megszakították az elévülést), az ajánlott levélnél az viszonylag könnyű a cetli felmutatásával.

T. Jenny #   2011.11.16. 11:14

De ha én nem veszek át semmilyen ajánlott levelet 5 éven keresztül,akkor nagy valószínűséggel szerencsém lesz és elévül.Ezt meg lehet csinálni?

pazs #   2011.11.16. 11:06

Ha van egy kis eszük, évente egyszer "zaklatnak" ugyanilyen formában és akkor nem évül el.

vykki: hogy ne vegyenek el semmit, ki kell fizetni a tartozást. A számládat inkasszózhatják és ingó vagyonodat is végrehajthatják.

T. Jenny #   2011.11.16. 11:05

A válaszokat előre is köszönöm.

T. Jenny #   2011.11.16. 11:03

Sziasztok!
a pannonnál csináltam egy nagy összegű tartozást 2009 júliusáig.Nemrég megkaptam a végrehajtási lapot,amin az áll,hogy 2010.04.07.-én jogerőre emelkedett.
Nem rég jött is a végrehajtó,de a papíron már a duplája állt,annak amit nekem meg kellett volna fizetnem.Nagyon rendes volt.Megkérdezte mióta lakom itt (2 éve).
Kinek a nevén van az ingatlan (a párom nevén van),Az én nevemen nincs semmi.Nem követelőzött,aláíratta velem a szükséges papírokat,ráírta hogy semmilyen ingó és ingatlannal nem rendelkezem,nem végrehajtható.Átadta a végrehajtási lapot és elment.
Úgy tudom hogy innentől kezdve az elévülési idő 5 év.

Kérdésem az lenne,hogy megnyugodhatok-e és nem fognak többet keresni?Zaklatni?

vykkl # e-mail 2011.11.04. 19:42

Sziasztok!
Hasonló problémával fordulok hozzátok. Egyetemista vagyok, 24 éves és nincs jövedelmem, szociális ösztöndíjat kapok, illetve diákhitelem van.
Van egy telefonszámla tartozásom, (amit bizonyos okok miatt nem tudtam fizetni, ezt most nem részletezném) és lejártak a határidők, küldték az első felszólítást, hogy fizessek, különben jogi eljárás indul. majd küldtek még egyet, amiben írták, hogy 8 napon belül fizessek. A következőt állt benne: "... Felhívjuk a figyelmét, hogy a végrehajtónak jogában áll az a Ön munkabérét és/vagy, bármilyen ingó vagy ingatlan vagyonát a közhiteles nyilvántartásokban, illetve a helyszíni eljárás során - akár kényszerintézkedések alkalmazásával - lefoglalni és értékesíteni a követelés eredményes behajtása érdekében. Tájékoztatjuk, hogy a jogi eljárás folyamán felmerülő költségeket a felperes/végrehajtást kérő előlegezi, azonban ezeket Ön, mint adós viseli. Az eljárás folyamán felmerülő egyéb költségekkel, valamint kamatokkal, a jelenlegi fennálló tartozása nagymértékben megnőhet. ...
....Ha a tartozását nem áll módjában egy összegben rendezni, úgy Társaságunk lehetőséget biztosít Önnek, hogy a fenti tartozás összegét részletekben fizesse ki."... Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a számlámról levehetnek az ösztöndíjból illetve a diákhitelből? Illetve milyen dolgaimat vehetik el? Mit tudok tenni, hogy ne vegyenek el semmit?
Nagyon sürgős lenne!
Köszönöm szépen a válaszokat!

hévike # e-mail 2011.11.03. 19:38

Mivel,hogy fizetési felszólítást kaptam a végrehajtótól, igy azt szeretném kérdezni, elég egyenlőre az, hogy nem ismerem el a tartozást 5év után és hivatkozom a hírközlési törvényre.... a végrehajtó fele, vagy egyből végrehajtási kifogást nyújtsak be ebben kérnék egy kis segítséget.

hévike # e-mail 2011.11.02. 15:39

a vágrehajtó levél:felhívás tartozás kiegyenlitésre! Mi a teendőm pontossan segitene valaki!

végrehajtó1 # e-mail 2011.11.02. 15:15

Érvényes.

hévike # e-mail 2011.11.02. 14:54

hy!

A végrehajtó felszólitott 2005-ös tartozásom 160.000ft fizessem meg 6-dik éve semmmi nyoma nem vot , hogy én tartozom a szerződésem 2000-ben született az akkori westelnél. Segítene nekem valaki, hogy most mi a teendőm. beleolvastam a fórumba , de némelyik olyan régi bejegyzés, hogy nem tudom érvényese még.

Németkata # e-mail 2011.10.21. 12:06

Sziasztok!

Egy hasonló kérdésem lenne, mint itt mindenkinek. 2011 januárjában Németországban vettem az egyik telefonszolgáltatónál mobil internetet, melyet miután hazajöttem Magyarországra már nem fizettem kb három hónap hátralék maradt. Most küldtek számlát fizessem be.Ha nem fizetem ez a büntetés elévül vagy csinálhatnak velem valamit, ha ki akarok menni Németországba még, akkor lesznek ezekböl hátrányaim vagy esetleg csak annyi, hogy ennél a telefontársaságnál feket listára kerülök. Ettöl még bankszámlát tudok nyitni nem? Válaszotokat elöre is köszi

Dr.Attika # e-mail 2011.10.18. 12:51

A bankszámla nyitásnak meg végképp nincs köze az itteni elitélésnek.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com