bajban vagyok


Sherlock # 2015.03.30. 09:36

Fogyasztói csoport vagy mi, ezt hirdetik úgy, hogy BAR-listásoknak és cégeknek is, hitelbírálat nélkül. Piramisjáték, ahol időnként kisorsolnak valakit, aki megkapja a pénzt. Bár sosem sorsolnak ki senkit.

Mini11 # 2015.03.30. 09:41

Tisztelt hozzáértők!
2009-ben házastársammal közösen (50-50%-ban tulajdonosok)lettünk egy panel lakásról van szó. Én vagyok az adós a férjem adóstárs. A devizahitel megemelkedése miatt tönkrement házasságunk 2010-ben elváltunk, de hogy ne húzódjon a válás a vagyon megosztás bíróságon kívül szerettük volna rendezni. A válási határozatban annyit foglaltak, hogy a további részletek megfizetését rezsiköltséget Én vállalom, mivel a volt férj teljesen elzárkózott mindennemű fizetéstől. Abban egyeztünk meg, ha eladásra kerül az ingatlan utólag rendezzük a tulajdonjog kérdését is vagy ha kifizetésre került volna a sor átíródott volna az ő tulajdonjoga is az enyémre...Ez nem következett be a mai napig, mert irreálisan megemelkedett költségeket nem tudom már fizetni minden bizonnyal el fogják árverezni a lakást. A rezsi költséget már alig tudom fizetni pedig minden közös néven van. A szolgáltatókhoz bejelentettem, hogy lakatlan a lakás, de így is az alapdíjjak megfizetésével havi 15.000Ft háromhavonta, pedig 30.000Ft-omba kerül. Az ex semmiben nem akar részt vállalni és mivel tartósan munkanélküli vagyok és a gyesen illetve a két kiskorú gyermekem után járó csp.-kívül nincs jövedelmem és albérletben lakunk a jelenlegi élettársammal nem látok kilátást arra, hogy fizetni tudjak a jövőben. Nincs semmilyen vagyontárgyam nincs autóm, nincs semmi a nevemen. Mi lesz így velem? Ha felhalmozódik a közüzemi tartozás életem végéig behajtóktól kell majd rettegnem? Hogyan szabadulhatok meg attól, hogy egyedül viseljem a terheket, ha valaki tudna segíteni örömmel fogadnám, mit tehetnék ezen ügyben???

vivien 1970 # 2015.04.14. 16:28

Tisztelt Hozzáértő!!
Abban szeretnék segítséget, tanácsot vagy jogi segítséget kérni, hogy :
2011 áprilisában üzleti célra kölcsön kértek tőlem 4M Ft-ot. Hálla Istennek törlesztettek belőle!!( persze ahogy tudta !) De, nekem is szükségem van a pénzre, így abban állapodtunk meg, ha a maradékot egy összegben vissza adja, akkor elengedek valamennyit belöle (persze ez nekem veszteség, de hamar leakartam tenni a dologról)!
Adott időre sem, azóta sem sikerült az adósnak törleszteni egybe a maradékot, így persze nem engedtem el az adósságból semmit! Most viszont már nem törleszt, mondván akkor megegyeztünk, hogy elengedek belőle. Igen ám, de nem sikerült egy összegbe teljesíteni!! Így még fennáll a tartozás egy része.
Mit tehetnék??
Válaszát előre is nagyon köszönöm !
vivien 1970
Tudomásul vette akkor

gaboca52 # 2015.04.16. 11:36

Azzal a kéréssel fordultam az önkormányzathoz, hogy egy régi ismerősömet szeretném elérni. Tudom a nevét és hol lakott 1970-ben, de személyiségi jogra hivatkozva nem álltak velem szóba. Válaszom a következő volt. Vegye fel az önkormányzat a kapcsolatot a kért személlyel s csak abban az esetben adja ki nekem az elérhetőségét, ha az illető beleegyezik! Szerintem ez így korrekt. Kíváncsi vagyok egy jogi szakértő véleményére, v. kérhetek az önkormányzattól ilyen szolgáltatást?


Azzal a kéréssel fordultam az önkormányzathoz, hogy egy régi ismer?sömet szeretném elérni. Tudom a nevét és hol lakott 1970-ben, de személyiségi jo

nettike5 # 2015.04.21. 07:46

Üdvözlöm,utba igazítást szeretnék kéni mit tegyek?Kb. 8 éve elváltam,2 közös lányunk van.Nem szabattam meg láthatást,nem akartam,hogy a lányoknak hétvégi apukájuk legyen.Korlátlanul bármikor jöhetett a volt férjem.Hol ő kereste a lányokat,hol pedig forditva.Ahogy telt az idő,egyre agresszívebb,arogánsabb lett.Most odáig jutottunk,hogy a lányok nem akarnak vele elmenni sehova.Mocskos savakkal szól hozzájuk,pl.:"szétbaszom a fejedet,szopnád le a gerincem,kinyírlak",stb.Tegnap iskolába ment a 13 éves lány,megleste,és szemtanu szerint,a saját torka előtt elhúzta a ujját,hogy így lesz elvágva a torka,meg az anyádé is.Jelenlegi férjemmel rajtakaptuk,hogy a lányom mellét fogdosta.többször volt,hogy elvitte őket,leitta magát,és szó szerint elhagyta őket,a férjem ment értük egy kocsma elé.Lányok elmondása szerint többször hozta őket kínos helyetbe nyílvánosság előtt.Én már azóta 5 gyereket nevelek,de félünk.Most azt üzente,hogy elintézi ne kelljen gyerektartást fizetnie,mert a lányok nem akarnak vele menni.Ezt megteheti?Kérem segítsen,merre,hova menjek.Helybéliek elmondása szerint is agressziv,jobb nem hozzá szólni.Válaszát nagyon várom,és előre is köszönöm.