jogosulatlan gyes


erikaa # 2005.10.24. 03:55

ahhoz képest hogy már hónapok óta csücsülnek a paírjaimon...

szörnyű ahogy ebben az országbanban "működnek" a dolgok.
Az ügyem nem halad egyről a kettőre, viszont a papírok egyre jobban gyarapodnak.

ObudaFan # 2005.10.22. 16:51

Az általános, 30 napos ügyintézési határidő vonatkozik erre is, azonban az az idő, amíg az iskola a megkeresésnek eleget tesz, nem számít ebbe bele.

erikaa # 2005.10.22. 04:21

Kedves Obudafan

az pontosan mit jelent, hogy tanubizonyítás?

azt megtudnád esetleg mondani, hogy megvan-e törvénybe határozva az ilyen ügyek kivizsgálási ideje, mert én nem találtam a családjogi törvény idevonatkozó részében.
De lehet, hogy csak elkerülte a figyelmem?

Válaszod előre is köszönöm

ObudaFan # 2005.10.21. 14:57

Ebben az esetben valószínűleg az iskola hibázott akkor, amikor tévesen állította ki az igazolást. Mivel a közig. szerv tud a problémáról, a fellebbezés alapján hivatalból köteles vizsgálni a tényeket. Nyilván az iskoa vezetett pontos nyilvánartást azokról, akik napközi ellátást igénybe vettek, ha ez is hibás, akkor pl. tanúbizonyítás is szóba jöhet.

erikaa # 2005.10.21. 12:46

helló

a segítségét szeretném kérni aki jártasabb, okosabb ilyen ügyekben mint én.

A történetem a következő.
Gyermekem 10 éves, születésétől kezdve tartós beteg. 10 éves koráig betegsége miatt gyes-en voltam vele. Miután elmúlt 10 éves méltányossági alapon kértem a gyes további folyósítását azzal az indokkal, hogy állapotában javulás nem következett be és a betegsége továbbra is fennáll.
Hamarosan kaptam egy elutasító határozatot, azzal az indokkal, hogy nem illet meg a gyes, mert az iskolalátogatási igazolás szerint gyermekem napközi ellátásban részesül. Mindemellett kaptam 1 újabb határozatot, hogy mivel az elmúlt 3 év alatt jogosulatlanul vettem fel a gyest, 15 napon belül ezt fizessem vissza.

Ezeket a határozatokat én megfellebbeztem, mivel a gyermekem nem vett részt a napközisfoglalkozásokon, csak a tanítást követően orvosi javaslatra úszott az iskola uszodájában.

Erre vonatkozólag kértem az iskolától és a kezelőorvostól is igazolást amelyet csatoltam a fellebbezéshez.
ez már több mint 4 hónapja történt és azóta semmilyen választ nem kaptam a magyar államkincstártól.
Nagy nehezen, többszöri próbálkozás után végre sikerült annyit megtudnom, hogy mivel az iskola két egymásnak ellentmondó igazolást állított ki, ezt felül fogják vizsgálni.

De, hogy mikor azt nem tudom.....
Már nagyon elvagyok keseredve, ráadásul időközben a gyerek cukorbeteg lett és intenzív inzulinkezelésre szorul.
4 hónapja a családi pótlékon kívül semmilyen jövedelmem nincs, és ebből nagyon nehéz 1 beteg gyermeket eltartani, ráadásul az élete függ a diéta betartásától, ami megkell hagyni nem 1 olcsó dolog.

Arra szeretnék kérni valakit, aki jártas ilyen ügyekben, esetleg volt már hasonló helyzetbe írja le a tapasztalatait.

A segítségeteket előre is köszönöm, és bocsánat a kisregényért, de rövidebben nem tudtam leírni ezt a szövevényes ügyet.