Bejelentkezés lakásba


Kovács_Béla_Sándor # 2007.06.01. 17:22

Nem tulajdoni lap kell, hanem olyan okirat, amellyel a tulajdonosi minőséget igazolni lehet. Alkalmas az adásvételi szerződés is. nekem legalábbis legutóbb elfogadták.

Ritucci # 2007.06.01. 06:40

Akkor valamit félreértettem?
Néhány hozzászólásban azt írták, hogy tulajdoni lap kivonat szükséges a bejelentkezéshez. Ez egy társasház tetőterében épült lakás, nincs tulajdoni lapja, mert nincs albetétesítve. Egy üres teleknek van tulajdoni lapja, tehát ott egyszerűbb a helyzet. Ezért tettem fel a kérdést, de akkor ha jól értem elég, ha a használatbavételi engedélyemet viszem?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.31. 12:26

Akár üres telekre, sőt egy faluba vagy városba is be lehet jelentkezni - pedig utóbbiaknak még helyrajzi száma sincs. (l. településszintű lakcím)

HAniko # 2007.05.31. 10:11

Nekünk is csak használatbavételi engedélyünk van, és van lakcímkártyánk (ha erre gondoltál). Nem volt semmi gond.

Ritucci # 2007.05.31. 09:43

Szerintetek hogyan jelentkezhetek be egy olyan lakásba, ami a földhivatalnál az ingatlannyilvántartásban még nem szerepel, ergo tulajdoni lapom nincs?
Az önkori adatbázisában talán fellelhető, mert jogerős használatbavételi engedély van rá több, mint öt éve.
Csak akkor fogok tudni bejelentkezni, ha a földhivatal végre bejegyzi a lakást? (egyébként 10 éve húzódika bejegyzés, és öt éve a lakásban élünk)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.24. 10:05

Nem kell a lakcímbejelentőre jogcímet írni. És ha kellene is, az okmányiroda nem jelent az APEH-nek.

Pénelopé # 2007.05.24. 07:45

Na ez az ! Ezért nem akarja a tulaj, az Apeh miatt! És nem vagyok családtagja, esetleg Ádám, Éváról!

SolnesM # 2007.05.23. 20:25

Lehet családtagként és még sok féle címen bejelentkezni !
A lényeg - a tulaj is akarja !

Más : gondolom a hatóságnál elég egy nyilatkozat is amiben az áll xy -nak biztosítom a lakhatását - nem kell abban bérleti díjat meg egyebet feltüntetni !
Egyébként tényleg nincs köze az APEH -nek a Te oldaladról - nem úgy a kiadó oldaláról !!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.23. 19:04

A lakásbérleti szerződés írásba foglalásának elmaradása nem akadálya a lakóhelyként történő bejelentésnek.

Pénelopé # 2007.05.23. 18:20

akarom mondani albérleti díjat.

Pénelopé # 2007.05.23. 18:19

A "nem tud bejelenteni" nálam azt jelenti, hogy nem hajlandó albérleti szerződést írni, amiben fel kellene tüntetni, hogy mennyi albérletet fizetek neki .

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.23. 18:15

Azt, hogy ne hamisíts okiratot. Azt a címet jelentsd be lakóhelyként, ahol laksz. Mi az, hogy a "tulaj nem tud bejelenteni"?

Pénelopé # 2007.05.23. 17:20

Elég jó áron lakom egy olyan albérletben, ahová a tulaj nem tud bejelenteni. Mivel külföldi vagyok, kötelező felmutatnom egy olyan szerződést, amivel mo-i lakhatásomat igazolom. Ezt tehát a bérbeadómtól nem kaphatom meg, csak vmelyik jószándékú ismerősömtől. Mivel nem akarok hazudni, szeretném, ha tanácsot kaphatnék arra vonatkozólag, hogy hogyan állítható össze egy ilyesfajta-nem lakásbérleti szerződés!-, hanem inkább vmiféle "lakáshasználati megállapodás" a legkorrektebb módon. Tehát az a lényeg, hogy a lakásban nem lakom, esetleg előfordul, hogy időnként látogatóba megyek pár órára. Egy kezemen könnyen megszámolom, hogy egy évben hányszor. Beírható-e olyasmi a szerződésbe-természetesen hivatalosan, esetleg akár jogszabályt is feltüntetve-, hogy se az Apehnek, se az önkormányzatnak, se bármiféle hivatalnak nincs semmi köze ahhoz, hogy mennyit fizetek , egyáltalán fizetek-e vagy sem a lakáshasználatért és fizetem a rezsit vagy sem, és hogy ez kizárólag rám és a lakás tulajdonosára tartozik csak . Mert az a lényeg, hogy csak van egy címem, de én ezért tényleg nem fizetek semmit, tehát se albérletet, se rezsit, mert számomra nem az az a lakás. Legfeljebb köszönöm szépenes mosolyt a gazdinak ! Szóval, mit tanácsoltok?

ObudaFan # 2007.03.12. 21:16

Hát ha megírod a történetet, akkor nyilván tudunk segíteni.

Bonilla # 2007.03.12. 09:56

ki tudna nekem lakásból való kijelentkezésben és máshova való bejelentkezésben segíteni? A történetem elég hosszú és összetett..

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.12. 09:09

Neked is. :)

_Lala_ # 2007.03.12. 08:43

Ja, végülis igazad van... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.12. 06:22

Bocsánat, nem azt mondtad, hogy célszerűtlen, ésszerűtlen, felesleges stb. Azt mondtad. "teljesíthetetlen". Akor mégsem az?

_Lala_ # 2007.03.11. 20:53

Miért is teljesíthetetlen egy tulajdoni lap kivonat?

Mert "nem normális" dolog az, ha az egyik hivatal a másik hivatal nyilvántartásából az ügyfélen keresztül, írásban kér információt, akkor, amikor azt on-line, azonnali hatállyal is megnézhetné a saját számítógépes rendszerén keresztül (Takarnet). Ez a klasszikus esete a bürokráciának. Mintha nem a hivatal lenne a polgárokért, hanem fordítva.

SolnesM # 2007.03.11. 19:39

Hi ! willow !
már csak azért is érthetetlen ez a bűrokrácia, mivel tudtommal egy bejelentett cím nem jogosít semmire !
Lehet tévedek !
Azért vannak túlzások - korábban szigorúan megkövetelték - még párnapos látogatásnál is az ideigleines bejentést, és ez nem is szocialista találmány, már a monarchiás időkben - 908-ban - olvastam az ifjú Ádolf H. esetében, hogy Bécsben is szigorúan vették a bejelentkezést.
Ezt nálunk a dicső coci múltban tökélyre vitték, ilyen olyan lakótömb/ház bizalmiak ügyeltek a 'rendre', nekik is szignálni, sőt bevezetni kellett valami könyvbe a rendőrségen kivül.
Most meg micsodas világ van. Csak úgy élnek egyesek a nagy semmiben.
De lehet a 'Zöld Szem' most is figyel !!!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.11. 16:15

Miért is teljesíthetetlen egy tulajdoni lap kivonat?

willow # 2007.03.11. 15:34

Naigen, kivéve talán mostanság, a gázártámogatások miatt....de akkor is vicc ami itt folyik, mert teljesíthetetlen és életszerűtlen kötelmeket támasztanak a -legtöbbször- vétlen állampolgárokkal szemben.
Mert miért nem lehet normális, teljesíthető feltételeket kitalálni a visszaélések visszaszorítása érdekében?
Pl. továbbfejleszthetnék a bejelentőlap „tulajdonos aláírása” részt, mondjuk valahogy úgy, hogy teljes bizonyító erejű magánokirathoz kötnék a bejelentéshez való tuajdonosi hozzájárulást; de persze ez csak egy ötlet, el tudok én mást is képzelni, akár egy olyant is, hogy a tulajt a létesített lakcímről levélben értesítenék ki, vagy....nem is tudom. De ez most így egy nagy értelmezhetetlen massza, annál is inkább, mert tul.lapot kikérni bárkinek módjában áll, és pl. a csalóknak épp a pénz a legkisebb akadály, nem?

SolnesM # 2007.03.10. 11:02

Hi willow !
Hát ezért nem jelentkeznek be a lakásokba !
Más :
vidéken szerettem volna bejentkezni az anyósom lakásába/házába - ideiglenesen = tartózkodási hely . Itt még tovább cifrázták a mókát - személyesen kellet volna a mamának megjelenni a 84 évével.
Egy éve ott a lányomat simán bejelentettem állandóra.

willow # 2007.03.04. 18:19

Vannak olyan okmányirodák, ahol tulajdoni lapot, vagy adásvételi szerződést is kérnek a bejelenteni kívánt lakcímen található ingatlan vonatkozásában, ilyen példának okáért a XXII. kerületi...
Mondjuk ez számomra már a vicc kategóriát közelíti, mert ugyan már miért adnám én a bérlőm kezébe az adásvételimet, vagy mi jogon kötelezi őt a hatóság hogy egyszerű lakcím-igazoló procedúráért kifizessen 4000 forintot a tul.lapért, mely procedúra amúgy állampolgári kötelezettség, és mégcsak nem is vagyonszerzési szándék vezérli a szerencsétlen bérlőt, tehát az anyagi lehetőségei sem szükségszerűen olyanok mint egy esetleges vevőnek pl...
Érti ezt valaki?

SolnesM # 2007.03.02. 13:16
Kösz az infót ! Ez az ami probléma : van egy "virtuális" cím, csak a tulajdoni lapon szerepel és egy valóságos cím, amit ténylegesen használnak a lakók - vagy 45 lakás kb. 100 lakója. Ha a lakcímkártyára a nem létező kerül, fennáll, hogy a posta nem talál meg. Szélhámosságnál meg eleve jó ez a szitú. Jó az ötlet : kérni fogom , hogy kerüljön fel a tulajlapra. A menet
  • gondolom most is s következő: kérem az önkorit adjon egy igazolást, hogy az xyz helyrajzi szémú ingatlannak ez és ez a címe, majd ez alapján megkérvényezem a telekönyvi /földhivatalnál a felvezetést és készíttetek egy új lakcímkártyát.
Nem is olyan régen kb. 4-5 éve így korrigáltattam egy rossz házszámozást.

vagy 35 éve megcserélték az utca számozását a párosból páratlan lett - a név változatlan hagyása mellett. Nálunk a 12 -esből egyszercsak 15-ös lett. Főleg új postásoknál okozott gondott - sőt egy korábbi személyimben és így volt, sőt még építési engedélyt is kaptam a rossz számra - igaz ott a helyrajzi szám dominált az változatlan mióta áll az ingatlan.