az albérlők


SolnesM # 2007.03.31. 18:52

T. Nor...
Meg kell szabadulni tőlük bármi áron !!
De addig is :
Amig még nem késő - hátra van a bevallás.
De elvileg előre kell bejelentkezni az APEH -hez. Ad egy adószámot, ad egy eligazitást - gyakorlatilag a bevételek jegyzése egy füzetbe, vásárolsz egy számlanyomtatványt, számlát adsz a bérlőnek, negyedévente adóelőleget fizetsz, adóévvégén (májusban) bevallasz és kiegészíted, ha kell az adóelőleget - ?

ObudaFan # 2007.03.20. 16:13

Ha a bérleti szerződés értelmében a rezsit is ők fizetik, akkor elég a bérleti szerződést csatolni a keresetlevélhez, és a rezsit követelni.

Norberto # 2007.03.20. 13:37

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.A házam ki van adva albérletbe,arról van hivatalos (ingatlanossal)írt bérleti szerződés.(APEH-nak nincs bejelentve).Másfél éve ott laknak és hol fizetnek,hol nem,már többször kiakartuk rakni őket,de mindíg letették a nagy esküt.Most kiderült,hogy nemcsak nekem nem fizetnek,hanem még a számlákat sem(be se diktálják az óraállásokat)gáz,villany kb. 350eft tartozás,plusz az albérlet.
Kárdésem az lenne, hogy milyen jogcímen hajthatom be tőlük ezeket?Ha Bíróságra mennék,milyen okiratot fogadnak el?Ha iratok velük egy kölcsönszerződést?
Eddig attól féltem,hogy lelépnek, de már az is jó lenne,ha legalább a számlákat kifizetnék.
Köszönettel!
Dóra