Hogyan szerzhetné meg.....


ObudaFan # 2007.04.10. 14:21

Ha ír e-mailt, akkor Budapesten egy megbeszélésről lehet szó.

vicik-vacak # 2007.04.09. 17:08

Ön praktizál valahol? Ha igen hol? Beszélhetnénk ez ügyben?

ObudaFan # 2007.04.09. 16:54

Perben lehetne elérni esetleg. Viszont mivel igencsak kétséges, hogy az adott esetben tényleg járható lesz-e ez az út, és minden körülmény pontos ismeretében lehetne csak dönteni arról, érdemes-e pert indítani, így nem ártana ügyvédhez fordulni.

vicik-vacak # 2007.04.09. 16:38

De jó!!! Ügyvéd kell hozzá, vagy csak egy levelet kell küldeni? Hová, kinek kell címezni? Egyébként tényleg nagyon rászorulna az ingatlanra, mert szegény alig tud járni egy gerincműtét miatt, ráadásul alkoholista, mégis megvonták az 50% leszázalékolását és csak havi 22E Ft-ot kap. Ennyiből kellene megélni! Most én fizetek neki 15E Ft/hó, ha viszont az egész ingatlant örökölném majd, akkor 25E Ft/hó-ban egyeztünk meg. Ezzel indokolhatja, miért van nagy szüksége az ajándék visszaszerzésére?

ObudaFan # 2007.04.09. 16:12

Elbirtokláshoz egyrészt ingatlannál 15 év kell, márrészt itt a társtulajdonos hallgatólagos beleegyezésével használta az illető az egész ingatlant, tehát nem igazán sajátjaként. Esetleg az ajándék visszakövetelése jöhetne szóba, mert annak idején tképpen ajándékozott azzal, hogy a különvagyonába tartozó ingatlan felét az élettársára hagyta. Esetleg az ajándék visszakövetelésének az lehetne az alapja, hogy igazán rászorul jelenleg az ingatlan használatára. Más alap (meghiúsult feltevés) nem igazán jöhet szerintem szóba azok után, hogy ennyi ideig nem kérte vissza.

vicik-vacak # 2007.04.09. 14:05

Elnézést, már kétszer irtam ide, de nem találom pontosan hová. Ezért nyitok egy új topikot, hogy majd mindig ide találjak!
Az történt, hogy szomszédommal életjáradéki szerződést kötöttem. Az ingatlant, ahol él, az ő kizárólagos tulajdonú B.pesti lakása eladásából vásárolta, de 50-50%-an jegyezték be az ő és élettársa nevére. Asszonya családja aláiratott vele egy papirt, hogy semmi vagyonra nem fog igényt tartani élettársa vagyonából. Nem kis értékről volt szó, élettársa jómódú vállalkozó család elzüllött gyermeke volt. 10 éve meghalt, a fél ingatlant lánya örökölte, aki akkor szeretne velünk egyezkedni, amikor majd szomszédom meghal. Persze, szégyenli magát, hogy szomszédomat 15 évi együttélés után kisemmizték, ő meg részesedni szeretne a kidobott ember vagyonkájából. Az ingatlant 10 éve nem látta, nem gondozza, azt kizárólag szomszédom teszi, mióta csak megvásárolta. Amikor édesanyja még élt, akkor sem foglalkozott velük, erősen szégyellte őket, kerülte amikor csak lehetett. A föld beépítetlen ingatlanként van nyilvántartva, bár szomszédom húzott rá egy parányi kis sufnit, abban él.
Hogyan szerezhetné meg az ingatlan másik felét is szomszédom, mert akkor magasabb életjáradéki összeget tudnék neki fizetni, ha az egész telket örökölhetném. Nem lehet arra hivatkozni, hogy ő sem kapott semmit elhúnyt élettársa vagyonából, ezért szóban megígérték neki, hogy nekik sem fog kelleni az ő kis telke? Ha másként nem megy lehetne elbirtokást kérni? Az tulajdonostárs 10-12 éve nem is látta a szégyellt, kitagadott "nevelőapát".