Albérleti fizetési vita


Zoltanuss # 2008.08.02. 20:01

Nagyjából nyerő vagy ! Ettől függetlenül tartozhatsz még - a rezsik ugynis általában késletetve számlázódnak - föleg ha nem figyel oda az érdekelt.
Így nálam -amennyire lehet - napra készen fizetnek !
Télen lehet nagyon elszaladni a fűtés miatt.

Mondod :
Az albérletről annyit h nincs bejelentve az APEH felé, szerződést írtunk viszont hamis összegek szerepeltek rajta (kevesebb, mint amiben megegyeztünk”)
Ez öreg hiba a bérbeadó részéről, de ez téged nem ment semmitől !

Ha úgy érzed nincs tartozásod ne fizess , de azért győzödj meg róla !
Ennyi !

Hanno # 2008.08.01. 17:29

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy albérlettel kapcsolatos problémám, ami mihamarabb megoldást szeretnék találni.
A történet a következő, egyetemista ként albérletben laktam az elmúlt évben, minden rendben ment, a kiköltözés előtt egy hónappal szóltam a főbérlőnek, h júniustól nem szeretném tovább fenntartani az albérletet, a kiköltözés megtörtént, ám ezek után a főbérlő bejelentette h februárig visszamenőleg nincs kifizetve a rezsim, úgyhogy azt fizessem ki. A probléma ott van h a rezsi mindig ki lett fizetve, igaz csak a főbérlő által mondott összeget fizettem, tehát számlákat nem láttam...
Az albérletről annyit h nincs bejelentve az APEH felé, szerződést írtunk viszont hamis összegek szerepeltek rajta (kevesebb, mint amiben megegyeztünk)
a kérdésem az h ha nem fizetem ki a szerintem jogtalanul követelt rezsit akkor érhete engem valamilyen jogi következmény.
Beszéltem egy jogász hallgató ismerősömmel, aki azt mondta hogy mivel nincs bejelentve az albérlet ezért nem kell komolyan vennem a főbérlő jogtalan követelőzését.
Kérem mihamarabb válaszoljatok..
Köszönöm

ForRedGlory # 2007.09.27. 14:59

Köszönöm szépen Casablanca! Ezzel talán kicsit kordában tudom tartani.
Amúgy félre ne értsétek én kifizetem a tartozásom, ha az jogos, csak kiváncsi vagyok a véleményetekre, és a javaslataitokra.
Ha valaki tud még valamit mondani, kérem tegye meg, az se baj, ha negatív. Mégegyszer ugyanis nem akarok hasonló hercehurcába kerülni.
Előre is köszi.
Jah és SolsesM. Megértelek, de ha van az emberben egy kis együttérzés és rugalmasság, akkor nem kerülök ilyen helyzetbe.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.27. 10:37

A bérleti díj hátraléka biztosítékaként a bérbeadó a bérelt ingatlanban lévő ingóságokat tarthatja vissza. Szerintem a bérelt ingatlan címére, a volt bérlő javára érkező pénzküldemény ebbe a körbe nem tartozik bele.
Nem kell a bérlőt feljelenteni, követelni kell tőle a hátralékot. Ha másképp nem megy, fizetési meghagyással, perrel.

Tiborc # 2007.09.27. 08:27

Jó napot!
A volt albérlőm eladott egy használt nyomtatót postán. Mivel tartozásai vannak a számlák rendezése terén a főbérlő lefoglalhatja-e?Aki kifizette a nyomtató árát az kérheti -e a főbérlőtöl vagy ebben az esetben fel kell jelenteni a volt albérlőt? Köszönettel:Tibi!

C a s a b l a n c a # 2007.09.27. 06:16

Kedves For...!

Szerintem a feljelentéssel történő fenyegetéssel Te is élhetel, hiszen a bérleti díj adóköteles a Bérbeadó részére. Elég egy vékonyka levél az APEH felé...

SolnesM # 2007.09.26. 15:27

Kissé zavaros az ügyed. Viszont neked nem adnám bérbe az ingatlanomat.

ForRedGlory # 2007.09.26. 12:14

Sziasztok. Lenne egy kis problémám. Megpróbálom érthetően elmondani :)
Szóval még februárban elmentem albérletbe (20000ft + rezsi volt havonta).
A szerződéskötéskor odaadtam a bérbeadónak 40.000ft-ot(az első havi bérleti díj, plusz egy havi kauciót)
Namost 40.000ft lett volna a kauciót, de3 megállapodtunk hogy felezzük és jövő hónapban is adok 20.000-at. Ez eddig oké.
Namost elég naív voltam, elvállaltam egy melót (vállalkozóként), ami nem jött be, és ez hamar ki is derült. Így mivel nem tudtam volna fizetni az albit, felmondtam két hónap után. Gyakorlatilag tehát két hónapig voltam ott.
Nos jönnek a bonyodalmak. Mondom, naív vagyok, életemben először mentem albiba és lehet ennek iszom meg a levét.
Mondom a befizetéseimet: Kifizettem az első havi albit és rezsit, plusz a második havi rezsit. Tudtam, hogy nem maradok tovább, ezért úgy voltam vele, az előre kifizetett kaució fedezi a második hónapra járó albérleti díjat.
Namost a bérbeadó engem azóta "molesztál", hogy mikor fizetem ki neki a kaució másik felét + plusz a második hónapra járó havidíjat...plusz a harmadik hónapra járó havidíjat + rezsit.
Jött azzal hogy az jár neki, mert 30 napos felmondási idő, stb. De mivel én tudtam, hogy nem leszek ott a harmadik hónapban, ezt mondtam is neki, így azt láttam fairnek, hogy eljövök. Csak ő köti az az ebet a karóhoz (lehet jogosan).
Most ezen a hónapon megy a vita, hogy fizessem ki, mert neki ebből anyagi hátránya született, mert ha tudja előre hogy nem leszek ott, akkor keres a helyemre mást.
Remélem azért érthető voltam. Most már azzal fenyeget, hogy feljelent. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a befizetésekről az égatta egy világon semmi bizonylatot nem adott (én meg nem kértem, lehet hjiba volt?)
A kérdésem az lenne, hogy ha feljelent, akkor kinek kell mit bizonyítania? Azt hogy én befizettem a díjakat, vagy neki kell azt bizonyítania, hogy nem fizettem be. Nem vagyok jártas a jogban, így egy kissé tartok a dologtól, mert ha nekem kell bizonyítanom, akkor gáz van.
Tudtok valami okosat javasolni nekem?
Köszönöm előre is.