Központi fűtés - társasház


monalisa1 # 2007.10.25. 14:35

Szerintem a lakótárssal nem fogtok tudni dülőre jutni, mert egy kisnyugdíjas akkor is "elzár" ha nem kellene: spórol...

Az épület homlokzatát kellene utólag szigetelni, igaz ez nagyon sok pénz...

Valahogy a gépészetet kellene részben átvinni a bal oldalra. Javaslok némi olvasnivalót:

http://www.epuletgepeszet.lap.hu/
http://www.epuletgepeszet.info.hu/

C a s a b l a n c a # 2007.10.25. 13:32

Ha csak úgy nem...

gitron # 2007.10.25. 08:59

Tök mindegy, hogy a hideg víz mekkora radiátoron áramlik át, attól nem lesz melegebb.

C a s a b l a n c a # 2007.10.25. 08:36

Kedves Balázs!

A Társasház közgyűlésén fogadjatok el határozatot (általában a tulajdoni háynad szerinti arányban), hogy miként történjen a fűtés a jövőben, illetve akkor a hőmérséklet arányában kerüljön többletszámla az érintett két lakásra, kevesebb az alacsonyabb hőértékű lakásokra.

Más megoldás: szereltess fel új, hatalmas, több radiátort. Az általány ugyanis légköbméterre számolva jelentkezik, senkit nem érdekel, hogy tulajdonképpen hány fok van a lakásotokba.

Balázs_ # 2007.10.22. 20:39

Helo!

Adott egy 4 lakásos társasház központi fűtéssel. Alsó szomszéd pincéjében van a központ. Ez a ház jobb fele. A felette lakóknak jó a fűtés. Mi a bal felén lakunk az emeleten. Alsó szomszédunkkal rakattunk egy külön mérőórát, hogy szabályozni tudjuk a mi felünk fűtését. Ez teljesen jó lenne, viszont ma a jobb felén lakó öreg eldöntötte, hogy nekünk nem lesz fűtés, és levette a hőmérsékletet olyam mértékűre, hogy a mi felünkre csak a hideg víz jött át. Ügyeletet kihítvuk, megállapította, hogy nincs meg a hőmérséklet, ami kellene. Visszaállította, örülés, 10 perc eltelt -> radiátorok újra hidegek. Nálunk 17-18 fok van, szomszédban 21-22 fok. Hőszolgáltatós emberke mondta, hogy ő nem tud csinálni semmit, a mi (társasház) dolga lenne megegyezni. Namost ez úgy néz ki, hogy nem megoldható. Mik a lehetőségeink? Mivel tudjuk kiharcolni azt a hőmérsékletet, amire szerződésünk van a hőszolgáltatóval?
Régebben telefonon beszéltem velük, és az ő állásponjuk az, hogy addig terjed a felelősségük, hogy a bejövő víz hőmérséklete meglegyen, a többi, hogy a házban mi van/lesz, nem az ő dolguk.

Köszönettel: Balázs