Van rá lehetőség?


amatőr # 2007.10.25. 14:32

ha élettársi kapcsolat megszűnéséből valakinek marad 50% tulajdoni része egy ingatlanban”,

Erre a "maradék" 1/2 részre milyen jogcímen van bejegyezve az ingatlan-nyilvántartásba a tulajdonjoga?

kalamalyka # 2007.10.25. 13:56

Me van!!! :)

Akinek van lakása, annak azt előbb el kell adnia ahhoz, hogy új lakásának magvásárlásához vagy építéséhez támogatást vehessen igénybe. Azonban szocpol igénybevételénél nem minősül lakástulajdonnak - vagyis a támogatás akkor is igényelhető -, ha az igénylőnek, házastársának, élettársának, kiskorú gyermekének, valamint a vele együttköltöző családtagjának

együttesen legfeljebb 50%-os tulajdoni hányada van egy olyan lakásban, amely tulajdonközösség megszüntetése vagy öröklés útján került a tulajdonukba, vagy
a tulajdonában lévő lakása lebontását a települési önkormányzat jegyzője elrendelte vagy engedélyezte, vagy
a lakás több mint két éve öröklés vagy ajándékozás jogcímén haszonélvezettel terhelten került a tulajdonába és a haszonélvező bent lakik .

Na most mégegyszer megkérdezem ennek tekintetében ....

kalamalyka # 2007.10.25. 13:33

Nem találom most de van olyan, hogy ha öröklésből,ajándékozásból, vagyonközösség megszüntetéséből 50%-nál nem nagyobb tulajdoni része van.......... akkor is jár.

C a s a b l a n c a # 2007.10.25. 12:41

Kedves Kalamalyka!

Csak abban az esetben jár a szoc-pol. ha semmilyen ingatlantulajdon nincs sem az ő nevén, sem a házastárs/élettárs nevén, de még a kiskorúak nevén sem.

kalamalyka # 2007.10.25. 11:46

Kedves Hozzáértők!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha élettársi kapcsolat megszűnéséből valakinek marad 50% tulajdoni része egy ingatlanban, és nem akarják eladni egyikőjük sem azt, akkor az anya vehet-e fel három gyermeke után szocpolt egy új építésű lakásra, ahová el szeretne költözni???

Köszönöm a választ. Valamai olyasmi rémlik, hogy vagyonközösség megszűnéséből származó 50% tulajdoni hányadnál nem több esetében lehet???? Vagy hülyeség??
Mégegyszer: a házat nem akarja egyelőre eladni egyik fél sem, valószínű, hogy az apa benne marad, s fizet fele részéért lakáshasználai díjat. !!!