Kerítés


Kovács_Béla_Sándor # 2007.11.10. 15:26

De szomszéd zöldje mindig zöldebb. :))

monalisa1 # 2007.11.10. 15:19

A szomszédnak jogában áll a magánéletéből kizárni az illetéktelen szemeket - ha egy idő után ekként dönt. Ültess sorban tuját, széles a választék, és pár év múlva kellően megnő: ismét élvezheted a természet szép zöldjét.

adzam # 2007.11.10. 04:19

Lehet, hogy elkeserítő, de még erre sem kötelezhette volna az önkormányzat.

Lamantin # 2007.11.09. 22:03

Üdv!
Ügyvédi segítséget kérek az alábbi témában:
Szomszédom egy "kerítést" épített a telkeinket elválasztó drótkerítése mellé, attól 40 cm-re az ő telkére. Az építmény tömör fehér, 1m-es paneldarabokból áll. Magassága 2 m.A telek hossza 40 m, végig drótkerítés választ el bennünket.A panelfal "csak" 20m, pontosan az ablakaink előtt fut végig.Amikor kinézünk, olyan,mintha egy tűzfalat bámulnánk.Megjegyzés:egy gyönyörű zöld környezetben élünk,itt építettünk egy faházat, tehát minden nagyon természet közeli. A szomszéd kezdetektől ugyan az,soha nem mondta, hogy zavarja az átlátható drótkerítés.
Az Önkormányzatnál bejelentést tettem,mely hatására szemléztek - látták, hogy milyen tájidegen és ronda - Határozatot hoztak, hogy 1,7m-re csökkentse az építmény méretét és zöld növényzettel futtassa be.
A méretcsökkentést megoldotta azzal. hogy a panelfal mellé annyi földet hordott, hogy meglegyen a kívánt 1,7m,ill.három tenyérnyi helyre ültetett valami zöldfélét, amiből ükpapa koromra sem lesz növénytakaró. Kérdésem:-amire az Önkormányzatnál nem tudtak válaszolni: ez a panelfal miért nem tekinthető
építménynek, miért kerítés a neve?
A szomszéd módszerével megoldottnak tekinthető a Határoztaban foglaltak? Várom segítő válaszukat.