casco díjnemfizetés miatti megszűnése


j o c # 2008.06.18. 12:39

Köszönöm a válaszokat! Én is elsősorban a bonus elvesztésére gondoltam, de az szerencsére nem nagy összeg. Ha más hátrány nincs, valószínűleg csak ez az egy út van a szerződés megszűnésére.

drpici # 2008.06.18. 11:12

Monalisa tájékoztatása nem egészen pontos, legalábbis abban a részben, h ne kellene felmondani a szerződést. Természetesen fel kellene, de ha már így jártál...Tényleg megszűnik a nemfizetés miatt is, ha nem is a következő hónaptól, mert előbb valószínűleg felszólítanak hogy fizess és egyúttal 30 nappal meghosszabbítják a biztosítási jogviszonyt. Azután tényleg megszűnik.
A következmény általában annyi, h nem ad ki a későbbiekben kármentességi igazolást a biztosító (azaz nem viheted át más biztosításra a bonust), de ez lehet h biztosítónként változhat.

monalisa1 # 2008.06.18. 10:34

A casco önkéntes, esetleges nemfizetés esetén a következő hónaptól nincs biztosítva az autó - ennyi. "Felmondani" külön nem szükséges. (A megszünt biztosítás miatt a kieső időszakaszra a díjat nem követelhetik.)

Ha úgy gondolod, hogy a továbbiakra nézve mégis hasznos lenne a casco, vagy ugyanezen biztosítónál v bármelyik másiknál új feltételekkel szerződés köthető.

j o c # 2008.06.18. 07:08

Sziasztok! Idén sajnos lecsúsztam a casco felmondásáról, így elvileg még egy évet kellene fizetnem. Abban kérném a segítséget, ha nem fizetem tovább a díjat és úgy szűnik meg a szerződés, milyen hátrányok érhetnek. Előre is köszönöm!