ingatlan vétel


nolana # 2008.07.03. 18:26

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ebben az esetben mindenképpen ragaszkodunk az igazolásokhoz. Korábban is így szerettem volna ezt intézni, csak az ingatlanközvetítő, aki árulta a lakást, hívta fel rá a figyelmünket, hogy jogszabály változás történt. Ezek szerint lehet, hogy van valami bibi a háttérben, ha ennyire próbáltak meggyőzni minket a 0-ás igazolás szükségtelenségéről.

ptcruiser # 2008.07.03. 18:00

Meg sz'tem a közös költség (ha van) vonatkozásában is érdeklődjetek. Van olyan, hogy ráterhelik a lakásra (mert ugye a közös tulajdonhoz kötödő költség).

bigdady # 2008.07.03. 10:35

Kössetek egy sima közüzemi átadás átvétel nyilatkozatot is amiben rögzítitek az óraállásokat biztos ami biztos. Több áram vagy gáz szolgáltató honlapján van fent minta is.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.03. 10:15

Nem új szabály az. Mindig is az tartozott a díjjal, aki a teljesítés időszakában szerződésben állt a szolgáltatóval.
Csakhogy a gázt, villanyt adott esetben akkor is a te lakásodban kötik ki. Úgyhogy hozzon csak nullás igazolást, nem olyan megoldhatatlan dolog az.

Apropó: kötelező az ügyvédi közreműködés. Miért nem az eljáró kollégát kérdezed? Ha már megfizetted...

nolana # 2008.07.03. 09:21

Tisztelt Hozzáértők!

A napokban tervezzük egy használt lakás megvásárlását. Kértem a tulajdonostól 0-ás igazolást a közüzemi szolgáltatókat illetően, de állítólag van egy olyan jogszabály 2006 óta, hogy ez nem szükséges, mert adás-vételnél nem vásároljuk meg a tartozást a lakással együtt, hanem az előző tulajt terheli. Az lenne a kérdésem, hogy valóban van-e ilyen jogszabály, és ha igen akkor pontosan hogyan kell értelmezni az ide vágó részt?

Előre is köszönöm a válaszokat!